WinterBBB borrel bij VBK Media

11

Op 28 januari was het zover de Winter BBB van Zomer & Keuning. Voor mij is dit de eerste keer dat ik uitgenodigd ben voor een evenement door een uitgeverij dus dat alleen al vond ik super leuk!

Ik was al wat eerder naar Utrecht gegaan, even langs de Broese waar ik overigens niks gekocht heb, maar daar kwam ik wel Emmy, Ellis en Esmee tegen. Samen liepen we naar de kringloopwinkel waar ik wel met twee boeken naar buiten ging. Nou ja eigenlijk waren het er zes want het zijn twee bundels van Lemony Snicket. Dit zijn boeken die ik al heel lang eens wil lezen maar eigenlijk nooit heb aangeschaft. Nu kon ik ze niet laten liggen voor 6 euro!

Daarna liepen we gezamenlijk naar de bus waar we op nog een aantal mensen gewacht hebben. Daarna was het tijd om naar de bus te gaan en richting Z&K, ik was er dus nog nooit geweest dus natuurlijk was het ook allemaal een beetje spannend. We werden welkom geheten door Katja en Thyrza en werden we meegenomen naar de zaal waar we met z’n allen onder het genot van een hapje en een drankje bij elkaar kwamen.

Op de tafels stonden lekkere dingen en lagen er mooie kaarten met quotes van verschillende boeken er op.  Natuurlijk heb ik er daar een paar van meegenomen.

De middag begon met een korte introductie door Dagmar. Zij vertelde kort wat over Z&K en hoe het programma er ongeveer uit zou zien. Vervolgens was het tijd om een voorstelrondje te doen, wie waren er nu allemaal en wat was ons favoriete genre en leesdoel? Ik vond het leuk om dat zo eens van iedereen te horen.  En ook tijd voor het afscheid van de twee stagaires.

4

Ook werd er kort verteld over het nieuwe boek van Jojo Moyes door Jeanette Ploeger van De Fontein romans en spanning, nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het eerste deel nog niet gelezen heb. Dus dat ga ik snel maar eens doen.

Daarna was het tijd voor Mireille van Hout, zij vertelde over het schrijven van boeken en over haar nieuwe boek: Ibiza, land van liefde. Een boek over een hippie comunity in de jaren ’60 en dat van één van de dochters van deze hippies die jaren later op zoek gaat naar haar verleden. Ik ben benieuwd naar het boek, het enthousiasme van Mireille was in ieder geval erg aanstekelijk en ik vind de cover echt prachtig!

5

Vervolgens kregen we een presentatie over het boek Mea Culpa door Claudia van der Werf zij is acquirerend redacteur bij De Fontein , een nieuwe thriller die op 1 maart verschijnt. Ik moet zeggen dat ik na de presentatie erg nieuwsgierig ben naar dit boek!

6

En voor mijn gevoel was daar ineens Mel Wallis de vries en wow wat kan die vrouw vertellen! Ik vond het echt heerlijk om naar haar te luisteren en ben ook meteen enthousiast geworden over haar boeken. Dus die moet ik snel eens gaan lezen!

Voor we verder gingen met het programma kregen we de tijd om wat te eten. Er waren broodjes en soep en natuurlijk werd er ook veel gekletst.

Na de pauze hebben we de video gezien die Jennifer L. Armentrout had gemaakt,w aarin ze antwoord gaf op de vragen die wij haar gesteld hadden. Mijn vraag zat er ook tussen, dat was wel heel leuk om te horen!

Vervolgens hebben we een presentatie gehad over het New Adult genre. Een genre dat echt aan het opkomen is en waar in Nederland nog niet zoveel bekendheid voor is. Wat natuurlijk ontzettend jammer is omdat er zoveel goede boeken zijn! Ook werd ons gevraagd of we nog tips hadden voor de covers van de boeken.

Aansluitend daarop was er een presentatie over Urban Fantasy door Sabrina van Beek, wat ik zelf overigens een ontzettend gaaf genre vind. Ook hierin werd verteld dat veel mensen het genre nog niet kennen en dat ze hopen dat ze hier heel veel bekendheid aan kunnen gaan geven.

8

Als afsluiter hadden we de presentatie van een spel Nomizo bedacht door Marlies Visser en Manon Duintjer, dit spel is erop gericht dat mensen met elkaar in gesprek gaan. Je krijgt een bepaalde stelling, de één is voor de ander tegen en beide gaan proberen om de beoordelende spelers in te laten zien waarom zij gelijk hebben. Het idee is heel leuk, al weet ik niet of ik dit snel zelf zou gaan spelen.

9

Voor mijn gevoel ging de middag super snel voorbij, ik heb zoveel leuke nieuwe mensen ontmoet en echt genoten van de dag. We kregen ook nog een prachtige goodiebag mee en ik moet zeggen dat ik echt verbaasd was over hoeveel boeken daar in zaten! Echt super gaaf!

18 17 16

Ik vond het doosje van deze oordopjes dus echt mega awesome!

15 13 12

Voor mij was dit wel de klapper van de goodiebag, dit boek wilde ik zo graag! Ik stond bijna op het punt om het te bestellen en toen zag ik dat hij in de tas zat!

Mijn conclusie van de dag:

  • Ik moet echt alle New Adult titels van Z&K hebben en lezen!!
  • Ik moet echt meer vertaalde Urban Fantasy gaan lezen en ik kan beginnen in Rode Letters!

Natuurlijk wil ik Dagmar bedanken voor de uitnodiging! Ik vond het een hele gave ervaring!

 

Waarom Belle mijn meest favoriete Disney prinses is!

Afgelopen weekend ben ik samen met een vriendin naar de musical Beauty and the beast geweest. Ik ben altijd al fan geweest van dit verhaal. Vooral de Disney versie. Want laten we eerlijk zijn van alle prinsessen is Belle wel de ultieme boekenworm.

 

Als klein meisje kan ik me nog herinneren dat ik de trailer van deze film op tv. zag, ik wist meteen dat ik deze film moest zien. Maar ja nu nog iemand strikken die mij daar mee naartoe zou nemen natuurlijk. Met puppy oogjes ging ik naar mijn moeder, die wilde wel mee als ik even een boodschapje zou doen. ( jaja verwend enigst kind 😉

 

 

Het probleem was echter dat het oudejaarsdag was en dat betekende vuurwerk! Als ik ergens bang voor ben….. juist vuurwerk dus. Maar ik trotseerde het allemaal om deze film te kunnen zien.  En wat heb ik genoten, ik vond het prachtig! Maar er was één karakter dat voor mij de meeste aandacht trok: Belle. Als enigst kind is er niks leuker dan lezen, want dat kun je immers in je eentje doen en ik deed dat dan ook graag. Nu was ik nog niet zo oud, maar zelfs toen al vonden ze me raar omdat ik zoveel las

 

Daar was Belle, een prachtige Disney prinses, met ook nog eens bruin haar net als ik! ( inmiddels verf ik het haha ). Ik kon me helemaal in haar vinden en een vriendschap was geboren!  Nou ja als ze echt bestaan zou hebben natuurlijk. En toen kwam het beest ook nog eens met die prachtige bibliotheek, ik was er meteen verliefd op. Mijn conclusie na de film was dan ook dat ik maar snel op zoek moest naar zo’n beest met zo’n bibliotheek! ( haha heerlijk he jong zijn!

 

Intussen zijn we heel wat jaren verder, nog steeds is dit mijn favoriete Disney film, is Belle mijn ultieme Disney prinses en heb ik mezelf plechtig beloofd ooit nog eens als Belle naar Comic Con ofzo te gaan.

Heb jij een favoriete Disney film/prinses?

 

 

Blogs in de spot bij Zon en Maan

Afgelopen zondag plaatste Emmy van Zon en Maan een ontzettend leuke blogpost. Zoals degene die haar blog op de voet volgen weten zet ze elke maand 3 blogs in het zonnetje waarvan ze vindt dat deze het lezen waard zijn. En nu vraagt ze ons als lezers, maar ook als bloggers om hiervoor blogs te nomineren in de volgende categorieën:

– nieuwe blog (minder dan een jaar oud)
– Oudere blog (ouder dan 3 jaar)
– grote blog (meer dan 300 bloglovin’ volgers)
– kleine blog (minder dan 100 bloglovin’ volgers)
– vormgegeven blog
– vlogger
– leukste persoonlijkheid
– Vlaamse blogger- Nederlandse blogger
– Favoriete YA boekenblog
– Favoriete non-YA boekenblog

Het is de bedoeling dat je per categorie één blog nomineert en motiveert waarom je juist vindt dat deze blog het verdient om in de spotlight te staan. Dus waar wacht je nog op klik HIER en ga snel stemmen!

Unboxing Owlcrate januari 2016

Mijn tweede filmpje, nog net zo akward maar goed ik deel hem toch met liefde met jullie. Als je onder de video kijkt vindt je een korte beschrijving van het boek dat in de box zat. Excuses voor de crappy kwaliteit van de video, ik ben (nog) niet in het bezit van een video camera.

Waar gaat het boek over?

Charlotte, Branwell, Emily, and Anne. The Brontë siblings have always been inseparable. After all, nothing can bond four siblings quite like life in an isolated parsonage out on the moors. Their vivid imaginations lend them escape from their strict upbringing, actually transporting them into their created worlds: the glittering Verdopolis and the romantic and melancholy Gondal. But at what price? As Branwell begins to slip into madness and the sisters feel their real lives slipping away, they must weigh the cost of their powerful imaginations, even as their characters—the brooding Rogue and dashing Duke of Zamorna—refuse to let them go.

Gorgeously written and based on the Brontës’ juvenilia, Worlds of Ink & Shadow brings to life one of history’s most celebrated literary families.

Als je de video leuk vind, laat het me dan even weten!

De week van een boekenworm week 3

Week 3 alweer waarin ik vertel wat ik de afgelopen week gedaan heb.

Maandag:

Dit was een bijzonder saaie dag, want het was mijn werkdag haha. Ik heb dus gewerkt, daarna boodschappen gedaan en gelukkig kon ik in de avond ook nog lezen. Ik was Duizend stukjes tussen jou en mij aan het lezen.

12383616_211059402569208_2024579901_n

Dinsdag

Vandaag was er eindelijk weer een nieuwe aflevering van Pretty Little Liars, ik beken deze show is echt mijn guilty pleasure. Om de één of andere reden kan ik niet stoppen met kijken. De rest van de dag heb ik lekker met de kindjes geknuffeld en gespeeld. Vlak voor het eten stond de postbezorger aan de deur met mijn funko pops van Charlie en Castiel uit Supernatural!!! In de avond heb ik vier handen op één buik gekeken en Hij is een zij en natuurlijk lekker gelezen. Ik ben vandaag begonnen in onverminderd van Rebecca Yarros.

12424862_961707033910350_736995403_n

Woensdag

Mijn  man is altijd vrij, maar vandaag ging hij een vriend met zijn keuken helpen. Dus was ik samen met mijn schoonmoeder en de kindjes. We hebben weinig bijzonders gedaan maar wel lekker gekletst. Ook zat er iets heel gaafs in de brievenbus: Namelijke en handtekning van Elle Kennedy!!! In de avond heb ik iets gedaan wat ik al lang had moeten doen: Me ingeschreven bij de sportschool.

12555963_741147545987461_448485198_n

Donderdag

Op donderdag kwam ik erachter dat ik de afgelopen week toch een klein leesdipje had. Ik was dinsdag begonnen in mijn boek maar nog niet ver opgeschoten. De hele dag leek zich een beetje voort te slepen, in afwachting van de avond want dan kon ik de nieuwe aflevering van Supernatural kijken. Wow wat was deze aflevering het wachten waard! Ik kan niet wachten tot ik de volgende aflevering kan zien!

12555895_453936884792012_150379754_n

Vrijdag

Ook dit is mijn werkdag, ik ben dan ook de hele dag aan het werk geweest eigenlijk. ‘s Avonds heb ik bij  mijn ouders thuis samen met mijn moeder The voice gekeken ( nog zo’n guilty pleasure ) en daarna nog behoorlijk wat pagina’s gelezen in bed.

12543249_797445347049756_1245563279_n

Zaterdag

Dit was een dag waar ik al een behoorlijke tijd naar uitgekeken had, ik ging eindelijk naar de musical van Beauty and the Beast. Samen met mijn beste vriendin, die ochtend kon ik eerst uitslapen en heb ik lekker gelezen. Het boek Onverminderd heb ik uitgelezen en net toen ik de laatste pagina omsloeg stond mijn vriendin in de deur. Wat een timing. Natuurlijk hebben we eerst gekletst en vervolgens zijn we naar Scheveningen gereden. We hebben eerst wat gegeten, wat een beetje tegenviel qua portie. Daarna was het zover naar het Theater! We hadden onszelf getrakteerd op Platinum seats, wat betekende dat we een kijkje backstage zouden krijgen. Dus moesten we ons wat eerder melden. We kregen voor de show een making of te zien en na de show mochten we mee backstage.

De muscial zelf was echt geweldig, helemaal Disney en ik wil hem heel graag nog eens zien! ( Iemand die zich aanbied? 😉 haha ).

12556016_215720292103145_80535539_n

Zondag

Na een rustige opstart was het even druk, richting de supermarkt voor boodschappen en daarna nog even langs de action waar ik leuke enveloppen heb gekocht voor mijn giveaways ( Ik ben alweer in de bedenk fase van eentje ) en lenzen die je op je smartphone kan zetten.

Verder begon ik in Red Queen, een boek dat ik ga herlezen voor het nieuwe deel uitkomt op 9 februari. Ik heb ook nog de twee novella’s te gaan dus ik ben benieuwd.

‘s avonds zijn we naar de film geweest. Mijn man met een vriend naar The hateful eight en ik met een vriendin naar The Danish girl.

12534242_222077344792126_674175247_n

Dat was mijn week!
Hoe zag die van jou er uit?

 

 

Recensie: The score van Elle Kennedy

Titel:  The score ( off-campus #3)
Auteur:
Elle Kennedy
Pagina’s:
350
Taal:
Engels
Uitgever:
Self published

Het verhaal:

He knows how to score, on and off the ice

Allie Hayes is in crisis mode. With graduation looming, she still doesn’t have the first clue about what she’s going to do after college. To make matters worse, she’s nursing a broken heart thanks to the end of her longtime relationship. Wild rebound sex is definitely not the solution to her problems, but gorgeous hockey star Dean Di-Laurentis is impossible to resist. Just once, though, because even if her future is uncertain, it sure as heck won’t include the king of one-night stands.

It’ll take more than flashy moves to win her over

Dean always gets what he wants. Girls, grades, girls, recognition, girls…he’s a ladies man, all right, and he’s yet to meet a woman who’s immune to his charms. Until Allie. For one night, the feisty blonde rocked his entire world—and now she wants to be friends? Nope. It’s not over until he says it’s over. Dean is in full-on pursuit, but when life-rocking changes strike, he starts to wonder if maybe it’s time to stop focusing on scoring…and shoot for love.

Lees verder

Recensie: Het laatste licht van Jen Minkman

Titel:  Het laatste licht
Auteur:
Jen Minkman
Pagina’s:

Taal:
Nederlands
Uitgever:
Dutch venture publishing

Het verhaal:

Als Moira haar zus en broer helpt bij een Wicca-ritueel tijdens Halloween, verwacht ze niet dat hun bezwering ook echt zal werken. Ze komen in een mysterieus landschap terecht dat mijlenver weg lijkt van de steencirkel Meini Hirion in Wales waar ze met hun ritueel zijn begonnen. Natuurlijk moet het wel een illusie zijn… maar de knappe, donkerharige jongen die Moira tijdens haar trance ontmoet kan ze niet zomaar als droom wegwuiven.

Hayko, de geheimzinnige vreemdeling, duikt daarna nacht na nacht weer op in haar dromen. Een vreemde kracht lijkt haar steeds weer terug te trekken naar het dromenland uit haar visioen, en de dingen die ze daar ziet beginnen steeds meer op nachtmerries te lijken. Maar waar Moira zich het meeste zorgen om maakt is niet dat ze in haar dromen met allerlei monsters en engelen moet vechten; het is het besef dat ze verliefd begint te worden op een jongen die helemaal niet bestaat.

Wat als je écht kunt vallen voor de man van je dromen?

Lees verder

Recensie: The mistake van Elle Kennedy

Titel:  The mistake ( Off-campus #2 )
Auteur:
Elle Kennedy
Pagina’s:
297
Taal:
Engels
Uitgever:  
Self published

Het verhaal:

He’s a player in more ways than one…

College junior John Logan can get any girl he wants. For this hockey star, life is a parade of parties and hookups, but behind his killer grins and easygoing charm, he hides growing despair about the dead-end road he’ll be forced to walk after graduation. A sexy encounter with freshman Grace Ivers is just the distraction he needs, but when a thoughtless mistake pushes her away, Logan plans to spend his final year proving to her that he’s worth a second chance.

Now he’s going to need to up his game…

After a less than stellar freshman year, Grace is back at Briar University, older, wiser, and so over the arrogant hockey player she nearly handed her V-card to. She’s not a charity case, and she’s not the quiet butterfly she was when they first hooked up. If Logan expects her to roll over and beg like all his other puck bunnies, he can think again. He wants her back? He’ll have towork for it. This time around, she’ll be the one in the driver’s seat, and she plans on driving him wild.

Lees verder

Recensie: The Deal van Elle Kennedy

Titel: The deal
Auteur:
Kelle Kennedy
Pagina’s:
358
Taal:
Engels
Uitgever:  
Self published

Het verhaal:

She’s about to make a deal with the college bad boy… 

Hannah Wells has finally found someone who turns her on. But while she might be confident in every other area of her life, she’s carting around a full set of baggage when it comes to sex and seduction. If she wants to get her crush’s attention, she’ll have to step out of her comfort zone and make him take notice…even if it means tutoring the annoying, childish, cocky captain of the hockey team in exchange for a pretend date.

…and it’s going to be oh so good. 

All Garrett Graham has ever wanted is to play professional hockey after graduation, but his plummeting GPA is threatening everything he’s worked so hard for. If helping a sarcastic brunette make another guy jealous will help him secure his position on the team, he’s all for it. But when one unexpected kiss leads to the wildest sex of both their lives, it doesn’t take long for Garrett to realize that pretend isn’t going to cut it. Now he just has to convince Hannah that the man she wants looks a lot like him. ( van: Goodreads )

Lees verder