De week van een boekenworm: week 7

Een week vol met studeren en een reisje naar Londen! Lees je snel mee?

Maandag:

Maandag is eigenlijk altijd mijn werkdag, zo ook vandaag met als verschil dat ik vandaag vanuit thuis werkte. Er moesten veel dingen geregeld worden dus dat ben ik gaan doen. Mijn kindjes waren bij opa want als ik iets geleerd heb is het wel dat werken en kinderen niet goed samengaan haha. Ik was op tijd klaar en besloot lekker op de bank te gaan liggen en Gilmore Girls te kijken. Die avond zijn we eerst gaan sporten en op tijd zat ik weer klaar voor een nieuwe aflevering van The walking dead! Deze serie wordt ook echt elke aflevering beter! Verder las ik in het boek Clariel, een geweldig boek, maar ik merk wel dat ik moeite heb met concentreren op lezen.

Dinsdag:

Op dinsdag stond de pakket dienst aan de deur, nee niet met een leuk boek alhoewel ik ook de owlcrate kreeg, maar met studieboeken….. Ja je leest het goed deze boekenworm gaat weer studeren. Nu is het geen volledige opleiding, maar dat maakt het niet minder druk haha. Vol goede moed begin er dan ook aan. Die avond las ik de eerste hoofdstukken en keek ook nog naar Vier handen op 1 buik.

Woensdag:

Of zal ik er maar studeer dag van maken? De gehele dag ben ik bijna bezig geweest met het lezen van hoofdstukken en het maken van de eerste opdrachten Waarom vandaag? Nou ja simpelweg omdat mijn man thuis was en ik door mijn iets latere start gewoon wat meer moest doen. Dus ja aan het einde van de dag was ik lichtelijk gestrest en heb ik besloten even een ander boek op te pakken. Iets wat makkelijk weg leest en ik kwam uit bij backstage pass. Ja wel een leuk boek maar nog niet uit hoor! Ook keek ik criminal minds en voor ik het wist was het echt tijd om naar bed te gaan.

View this post on Instagram

En dan ben je ineens weer aan het studeren.

A post shared by Annabel Kanters-Blootshoofd (@hetlevenvaneenboekenworm) on

Donderdag:

AAAAAh nog één nachtje slapen en dan zouden we met de bus voor een dagje “even” naar Londen gaan! Maar vandaag maar eens even lekker genieten van mijn kindjes en kijken of ik nog een beetje kan studeren tussendoor. Gelukkig waren mijn meisjes super lief ( zijn ze meestal wel hoor, maar zo af en toe komt de draak in ze naar boven. ) en heb ik ook daar nog een beetje tijd voor gehad. Ik mezelf beloofd dat ik die avond even een beetje rustig aan mocht doen. Natuurlijk heb ik heerlijk de laatste aflevering van Supernatural gekeken. Ik hou echt zo van die serie, maar dat is geen geheim natuurlijk!

Vrijdag:

D-day of eigenlijk L-day! Maar eerst nog aan het werk. Jeetje wat duurde deze dag lang zeg! Want ja ik wilde natuurlijk heel graag naar Londen. Die avond had ik ook nog leesclub, het was weer super gezellig, maar ik heb er verder geen foto’s van gemaakt dus ditmaal geen uitgebreid verslag. Eenmaal thuis even snel onder de douche en op weg naar de bus. Hoe de rest van dit avontuur verliep vertel ik in een uitgebreid verslag.

Zaterdag:

Deze heerlijke dag ben ik in Londen geweest, ik heb echt zoveel gewinkeld want dat was onze missie die dag. Het was niet onze eerste keer in Londen dus vandaag wilde we eigenlijk alleen maar shoppen. Naar de Waterstones, de Disneywinkel en ja we zijn naar Hogwarts geweest. Het was echt een heerlijke dag en voor we het wisten zaten we weer in de bus terug.

View this post on Instagram

Ik ben naar Hogwarts! #harrypotter

A post shared by Annabel Kanters-Blootshoofd (@hetlevenvaneenboekenworm) on

Zondag;

Heel vroeg in de ochtend kwamen we weer thuis en ik ben gelijk mijn bedje in gedoken. Ik heb heerlijk tot half 1 geslapen en Wie is de mol gekeken. Daarna was het tijd om foto’s te maken van mijn aankopen en daarvan te genieten. Verder was het een rustig dagje, man en kinderen waren niet thuis dus ik kon ook echt even uitrusten. Ik schrijf dit vroeg in de middag maar ik moet in ieder geval nog boodschappen doen vandaag. Verder ga ik of vanavond even lekker voor de tv hangen of lekker lezen in één van mijn nieuwe boeken!

Hoe was jou week?

 

Recensie: Simon vs de verwachtigen van de rest van de wereld van Becky Albertalli

( note: ik heb overigens zelf de blauwe editie )

Titel:  Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld
Auteur:
Becky Albertalli
Pagina’s:
272
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Blossom Books

Het verhaal:

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Lees verder

Owlcrate unboxing Februari 2016

Het is weer zover een unboxing van de nieuwe owlcrate. Ben nog steeds niet gewend aan het maken van filmpjes, maar dat geeft niet. Dus hier mijn filmpje!

Als je meer informatie wil over de Owlcrate kijk dan op hun website:

www.owlcrate.com
Meer over het boek vind je hier: The love that split the world

Als je het filmpje leuk vond, laat het me dan weten in de comments, als je hem niet leuk vond mag je het ook laten weten natuurlijk!

The quote challenge day 3

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor de quote challenge, wat houd die challenge precies in? Nou lees snel verder

Het is de bedoeling dat ik drie dagen lang drie favoriete quotes deel en drie mensen tag om hetzelfde te doen. We zijn aanbeland bij de laatste dag. Vandaag quotes uit Voor jou van Jojo Moyes, ik heb dit boek pas gelezen en vond het echt heel erg mooi. Ik ga ook geen uitleg geven bij de quotes ze spreken wat mij betreft voor zichzelf!

1.

2.

3.

Dat is het einde van de challenge. Hoewel deze tag ook betekend dat ik hem elke dag door moet geven aan drie mensen wil ik niet teveel mensen onder druk zetten om dit ook te doen. Dus als je het leuk vind neem hem dan vooral over!

 

The quote challenge day 2

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor de quote challenge, wat houd die challenge precies in? Nou lees snel verder

Het is de bedoeling dat ik drie dagen lang drie favoriete quotes deel en drie mensen tag om hetzelfde te doen.
Dit is dag 2 en vandaag 3 quotes van Throne of Glass van Sarah J. Maas

  1. Eerst weer eentje over een bibliotheek, omdat ik het gewoon een awesome quote vind!

( bloomsbury Publishing )

2. En nog eentje met boeken, het valt me op hoeveel boeken ik lees met mensen erin die ook van boeken houden haha.

3. En dit geeft meteen weer hoe Celeana in elkaar zit.

Dat was het weer voor vandaag. Hoewel deze tag ook betekend dat ik hem elke dag door moet geven aan drie mensen wil ik niet teveel mensen onder druk zetten om dit ook te doen. Dus als je het leuk vind neem hem dan vooral over!

 

Recensie: Faye en Sean, a love story van Marina Folkers

Titel:  Faye en Sean, a love story
Auteur:  
Marina Folkers
Pagina’s:
422
Taal:
Nederlands
Uitgever:  
Ellessy

Het verhaal:

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke
Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij
volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar
staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?
Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de
been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij
haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor
wat hij het liefste wil in zijn leven?
Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en
romantiek.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik wel ten eerste uitgeverij Ellesy en auteur Marina Folkers bedanken voor het ter beschikking stellen van een recensie exemplaar.

Afgelopen donderdag kreeg ik via twitter een berichtje van schrijfster Marina Folkers of ik interesse had om haar boek te lezen en recenseren en een link naar een beschrijving van het boek. Het eerste wat mijn aandacht trok was de cover, ja ik weet het: Don’t  judge a book by it’s cover. Maar wanneer Londen op de cover staat dan moet ik meer weten. ( ik ben nogal een Londen fan….. ) De beschrijving van het boek sprak me eigenlijk ook meteen wel aan. Alhoewel ik niet vaak een roman oppak, ik ben meer het soort meisje dat houd van een goede fantasy of een young-adult boek.

Maar goed genoeg gekletst laten we het hebben over het boek! Vrijdag ochtend kreeg ik een mailtje binnen met daarin het pdf bestand voor het boek, ik had me zo voorgenomen te wachten tot volgende week, de busreis naar Engeland. Maar mijn nieuwsgierigheid won het en ik begon meteen te lezen. Tja voor ik het wist zat ik op pagina 60 en kon ik niet meer stoppen. Ik heb zelfs het boek dat ik op dat moment aan het lezen was er voor aan de kant gelegd.

Ik vond het verhaal heel lief, het is echt een vriendschap die misschien wel uitgroeit tot meer. Iets wat ik de laatste tijd veel lees is een soort insta love en eigenlijk hou ik daar niet zo van, soms werkt het wel, maar vaak komt het nogal nep over. Maar in dit geval dus niet, het verhaal speelt zich af verspreid over een aantal jaren en bij elk hoofdstuk wordt het jaar en seizoen of maand genoemd. Soms maak je een kleine tijdssprong maar eigenlijk groei je automatisch met Faye mee en dat maakt het verhaal extra leuk vind ik. Dat je zo af en toe wat meer leest vanuit Sean vond ik ook erg prettig. Het maakte het verhaal nog echter. De afwisseling van personage werd niet heel duidelijk aangegeven maar dat maakte eigenlijk niet uit het was wel duidelijk.

Wat ik vooral erg mooi vond aan het boek is dat je samen met Faye langzaam de tijd krijgt om verliefd te worden op Sean, in het begin zie je hem ook als de held maar langzaam veranderd je beeld met haar mee. Waar ik het af en toe vervelend kan vinden als twee personages om elkaar heen draaien had ik dat in dit boek niet. Ik had meer het gevoel dat het heel natuurlijk verliep.

De personages:

Faye en Sean zijn natuurlijk de hoofdpersonages uit dit boek, Het meeste lees je over Faye en hoe haar leven verloopt naar die ene dag dat ze gered is door Sean. Maar door haar verhaal te lezen leer je ook Sean steeds beter kennen.

Maar je ziet Faye echt uitgroeien van klein meisje dat graag groot wil zijn tot volwassen vrouw die probeert om alles uit het leven te halen. Ik vond haar een erg sympathiek personage, een personage waar ik wel bevriend mee zou willen zijn.

Sean kon ik in het begin moeilijk peilen, maar nadat er een bepaald geheim onthuld wordt over zijn verleden snap je hem beter en lijkt hij ook langzaam aan wat losser te komen. Langzaam aan werd ik zelf ook een beetje verliefd op hem en  dat ben ik nog steeds een beetje na het lezen van de laatste bladzijde.

De personages om Faye heen spelen een belangrijke rol in haar ontwikkeling, sommigen komen maar even naar voren en anderen blijven voor een langere tijd en leer je wat beter kennen. Ze voelen echt, maar je leert ze niet zo goed kennen als Faye en Sean.

De Schrijfstijl:

Het feit dat ik mijn huidige boek voor dit boek aan de kant heb gelegd zegt ook veel over de schrijfstijl. Een boek kan nog zo goed zijn maar als de schrijfstijl je niet ligt dan blijft het moeilijk om in het boek te komen. Wat ik zo knap vind ik dit boek is dat dit boek zich afspeelt over een aantal jaar en je toch nergens het gevoel hebt dat het taalgebruik of de gedachten van Faye niet bij haar leeftijd passen.

Verder is het gewoon heerlijk geschreven, het verhaal sleept je mee en door de schrijfstijl voelde ik snel een band met Faye en wilde ik graag meer over haar lezen.

Eindoordeel:

Echt een super mooie en vooral ook lieve roman, ik kan hem echt iedereen aanraden dit boek te lezen!

The quote challenge day 1

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor de quote challenge, wat houd die challenge precies in? Nou lees snel verder

Het is de bedoeling dat ik drie dagen lang drie favoriete quotes deel en drie mensen tag om hetzelfde te doen. Vandaag is dag 1 en ik heb gekozen voor quotes van Fangirl van Rainbow Rowell omdat dit één van mijn meest favoriete boeken is. Lees je snel mee

  1. Dit vind ik één van de mooiste, als ik toch ooit een boek quote zou laten tatoeëren dan zou het deze zijn.

( van: https://bookishandawesome.wordpress.com )

2. Ja hoor, dat zou ik helemaal niet erg vinden! Jullie wel?

3.  Deze quote geeft eigenlijk precies weer hoe Cath over Levi denkt en ik vind dit serieus één van de schattigste liefdesverhalen die ik gelezen heb.

Dat was het weer voor vandaag. Hoewel deze tag ook betekend dat ik hem elke dag door moet geven aan drie mensen wil ik niet teveel mensen onder druk zetten om dit ook te doen. Dus als je het leuk vind neem hem dan vooral over!

 

De week van een boekenworm week 6

Ik  verontschuldig me alvast voor het gebrek aan foto’s deze week. Ik heb er gewoon echt te weinig gemaakt. Ik maak het echt goed volgende week!

Maandag:

Net als elke week is dit mijn werkdag, maar deze dag was toch een beetje speciaal want: The walking dead is terug!!!!! Ja naast Supernatural vind ik deze serie echt zo awesome! Dus de hele dag zat ik te wachten tot het 10 uur zou worden, ik kon niet wachten om te zien hoe het verder zou gaan. En ik was geschokt, ik heb naar de tv. geroepen en ik had serieus pijn in mijn buik en hartkloppingen zo spannend vond ik het! Ow ja deze dag besloot ik ook dat ik echt wat beter in moest gaan plannen voor mijn blog dus om de middag wat sneller te laten gaan heb ik na mijn werk super hard gewerkt en de rest van de week ingepland! Ik las ook nog Confess uit en begon aan de eerste paar pagina’s van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld.

Dinsdag:

Nadat het gisteravond zo spannend was, vond ik het vanochtend een beetje moeilijk om uit mijn bed te komen. Aangezien ik na het zien van de aflevering niet meteen kon slapen.  Maar goed de dag begon rustig want mijn meisjes besloten om uit te slapen. Verder hebben we niet veel bijzonders gedaan. We hebben vooral veel geknuffeld en samen gezellig een filmpje gekeken ( Assepoester voor degene die nieuwsgierig zijn ) Ik las Simon uit en keek ook nog naar vier handen op één buik.

Woensdag:

Normaal gaan we altijd weg op woensdag, vandaag ook wel maar geen hele dag. Mijn nieuwe bril en zonnebril waren eindelijk klaar dus die zijn we gaan ophalen. Altijd fijn een reserve bril omdat mijn sterkte heel erg veranderd is had ik geen reserve bril meer. Met twee kleine kinderen is dat toch wel handig en ook mijn zonnebril was niet goed meer dus met een leuke actie van de specsavers heb ik er nu ook weer een  mooie zonnebril bij. Maar serieus als je zulke slechte ogen hebt als ik is een bril haast onbetaalbaar! ’s-Avonds ben ik gaan sporten en heb ik daarna heerlijk op de bank gezeten. Ik begon in het boek Lirael van Garth Nix. Dit is het tweede deel van de Old kingdom serie en wow ik ben echt verslaafd aan deze serie! Ik vind hem zo goed! En bonus want er komt nog een boek uit!

View this post on Instagram

Dit ziet er heel vreemd uit…..

A post shared by Annabel Kanters-Blootshoofd (@hetlevenvaneenboekenworm) on

Donderdag:

Vandaag kreeg ik een privé berichtje via twitter of ik interesse had in het lezen van en boek ter recensie. Natuurlijk wilde ik dat wel! Ik was van plan om dit boek te gaan lezen tijdens mijn reis naar Londen maar dat pakte toch net even anders uit….. Maar goed verder hebben we ons die dag ook niet heel druk gemaakt. Een beetje geverfd, een beetje tv gekeken en gewoon niks gedaan. Mijn oudste dochter voelde zich niet helemaal fit en heeft ook even op de bank geslapen.  Die avond was het weer tijd voor een nieuwe aflevering van Supernatural en ja hoor dit seizoen is echt zo goed!!! Ik kan niet wachten op de nieuwe aflevering!

Vrijdag:

Ook dit is een werkdag en dit is altijd een lange werkdag. Ik werk dan tot half 5. Ik kreeg ook het pdf bestand binnen van het boek dat ik zou lezen ter recensie en ik was toch nieuwsgierig dus besloot een paar pagina’s te lezen. Tja ik kon toen niet meer stoppen en besloot mijn andere boek even te laten voor wat het was om deze verder te lezen. Ook keek ik The big bang theory, ik ben echt een serie junkie en deze vind ik dus ook heel erg leuk!

Zaterdag:

Deze dag begon rustig, want de meiden wilde logeren bij opa en oma. Ik heb een heerlijke stroopwafelcake gebakken en las mijn boek uit. Ook deed ik het meest verschrikkelijke klusje van de week: De boodschappen. Daarna ben ik bij mijn ouders gebleven en heb daar gegeten. Wederom wilde de meiden daar blijven en hoewel ik ze ontzettend mis als ze weg zijn weet ik hoe leuk ze het vinden bij opa en oma dus ja dan kan ik geen nee zeggen. ’s Avonds keek ik Wie is de mol en las ik verder in Lirael.

View this post on Instagram

Hmm lekker stoopwafelcake!

A post shared by Annabel Kanters-Blootshoofd (@hetlevenvaneenboekenworm) on

Zondag:

Nou ja ik kon dus weer uitslapen, dat heb ik dan ook gedaan! Verder heb ik heerlijk geblogd en ja ik heb de hele week weer ingepland! Wat voelt het goed om dat gewoon gedaan te hebben!  Vervolgens liep ik richting mijn ouders  voor het eerste bioscoop avontuur van Lotte. We gingen naar de film van Woezel en Pip daar had ik namelijk kaartjes voor gewonnen. Ze vond het in ieder geval helemaal fantastisch. ‘s avonds kwam jurassic world op tv. en heb ik deze samen met mijn man gekeken.

Hoe zag jou week eruit?

Recensie: Onverminderd van Rebecca Yarros

Titel:  Onverminderd
Auteur:
Rebecca Yarros
Pagina’s:
304
Taal:
Nederlands
Uitgever:  
Zomer & Keuning

Het verhaal:

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik zit wel een beetje in een new adult leesflow, ik merk dat ik behoeft heb aan wat meer volwassen boeken. Dit boek stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en ik vond het nu eindelijk wel eens tijd om hem aan te schaffen en te gaan lezen.

Allereerst het verhaal vind ik echt heel erg mooi, al bij de eerste pagina’s zat ik met tranen in mijn ogen te lezen. Dat gebeurt me niet vaak, want laten we eerlijk zijn je kent de karakters nog helemaal niet en je hebt ook nog geen tijd gehad om een band te vormen met ze. Maar dat was in dit geval ook echt niet nodig want de manier van schrijven zorgt ervoor dat je meteen meegezogen wordt in het verhaal.
Wat ik vooral ook erg leuk vond aan het verhaal is dat er geen insta love was, het waren twee mensen die elkaar al kende van vroeger. Nou ja kende is misschien een groot woord maar ze waren geen vreemde voor elkaar die meteen verliefd werden na de eerste ontmoeting. Dat maakt een verhaal wel wat geloofwaardiger natuurlijk.
De opbouw van het verhaal is ook heel goed gedaan, eigenlijk blijf je doorlezen omdat je wil weten of het goed gaat komen, wat is nou dat grote geheim en o nee wat gaat ze nu doen! Dit boek heeft me echt uit mijn slaap gehouden omdat ik het zo graag wilde lezen.

Lees verder

#JoinTheSimonMovement

Afgelopen zondag ben ik naar de releaseparty geweest van Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld. Buitenom het feit dat dit fantastische boek werd gelanceerd was er ook een andere reden voor deze party: #jointhesimonmovement de reden van deze movement is eigenlijk heel simpel: We hebben meer diversiteit nodig in youn-adult boeken. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Het is toch eigenlijk vreemd dat de norm is dat iemand blank en heteroseksueel is? Er zijn zoveel verschillen tussen ons mensen, maar eigenlijk zijn we helemaal niet zo verschillend. We zijn allemaal mensen en we hebben allemaal lief.

Eigenlijk is het best vreemd dat er niet zoveel boeken te vinden zijn over mensen met een andere geaardheid of achtergrond. Ik heb daar zelf ook nog nooit zo bij stil gestaan, ik ben immers blank en hetero. Maar inmiddels ben ik ook mama van twee meisjes, dat heeft me samen met de campagne wel aan het denken gezet want wat nu als één van mijn dochters lesbisch of biseksueel is, of misschien zelfs wel transgender. Zou ik dan ook zo tolerant zijn als ik denk dat ik ben? Het antwoord is voor nu heel simpel: JA want wat ik het allerbelangrijkste vind is dat mijn kinderen gelukkig zijn! Maar zou het dan ook niet gewoon ongelooflijk tof zijn als mijn kinderen zich dan kunnen vinden in een goed boek? Ook dat antwoord is simpel toch? JA!  Daarom sta ik voor 100 procent achter deze movement.

Maar dat is niet de enige reden want eigenlijk is het ook maar belachelijk dat er maar zo weinig diversiteit is in boeken en dat uitgevers er huiverig voor zijn. Het laat maar weer zien dat we helemaal niet zo tolerant zijn als we denken!

Ik hoop in ieder geval dat dit heel groot gaat worden op twitter, dat iedereen er over mee gaat praten en dat we meer diversiteit krijgen in boeken, of het nu gaat om liefde, religie of iemands huidskleur. Het moet eigenlijk gewoon normaal zijn. Een boek als Simon zou aangeprezen moeten worden om het feit dat het een lief en mooi liefdesverhaal is en niet ook nog eens moeten benoemen dat het hier om twee jongens gaat. Dit zou de norm moeten zijn, iedereen is gelijk en er is geen verschil!

Wat vind jij hiervan? Doe je ook mee? Twitter dan nu je boodschap met #JoinTheSimonMovement!

En voortaan ga ik gewoon de stad in met mijn onwijs coole tas!