Young Adult Tag

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor deze leuke tag. Ik vond het wel lastig om hem in te vullen hoor! Maar ik heb mijn best gedaan.

  1. Wat is je favoriete personage uit een young adult boek?

Deze vraag vind ik dus al meteen lastig natuurlijk. Ik zou graag gaan voor Luna Lovegood maar technisch gezien is Harry Potter geen young-adult. Dus wie kies ik dan…… Ik ga dan denk ik toch voor Feyre uit A court of thorns and roses ik vind haar wel een tof personage. Maar de lijst is eigenlijk eindeloos.

 

  1. Welk young adult boek is naar jouw mening het beste verfilmd?

Net als Melissa die me voor deze tag heeft getagd ga ik ook voor The hunger games. Ik vind het in ieder geval één van de weinige boeken die ik echt goed verfilmd vind.

  1. Hoeveel delen zou jouw ideale young adult-serie tellen?

Oneindig lang? Nog zo’n lastige vraag, ik kan geen afscheid nemen van mooie personages. Ik denk dat ik voor 5 ga? Waarom weet ik niet, vind ik wel een mooi aantal.

  1. Wat is je favoriete young adult boek van Nederlandse bodem?

Ik denk dat ik ga voor spijt van Carry Slee al weet ik niet zeker of het wel echt young adult is. Maar dat boek heeft echt een hele diepe indruk op mij gemaakt.

     5. Welk young adult boek wordt naar jouw mening onder gewaardeerd?

Ik ben op dit moment bezig in The enemy serie, ik kwam deze boeken echt per toeval tegen en wauw wat zijn ze goed. Goede opzet, elk boek volg je een ander groepje overlevende kinderen. Het wordt vergeleken met de Gone serie maar daar kwam niet door het eerste boek heen van die serie haha.

     6. In welke fictieve wereld (uit een young adult boek) zou jij wel een dagje willen doorbrengen?

Tja op Zweinstein dan toch maar hoor, lijkt me heerlijk om daar rond te lopen en tover lessen te volgen.

  1. Welk young adult personage heb je het meeste hekel aan?

Bella uit twilight, heb de boeken meerdere malen gelezen maar ze is eigenlijk gewoon echt vervelend. Sorry voor alle fans.

     8. Waar koop je meestal je young adult boeken
Het liefst in de winkel, maar ik beken ik bestel ook regelmatig boeken online.

9.  Welk onderwerp zie je het liefste terug in young adult boeken?

Zombies! Want ik heb echt nog niet genoeg Young-adult zombie boeken gelezen.

 

  1. Van welk young adult boek moeten ze volgens jou echt een film maken?

Nou het lijkt me heel tof om een film te zien van The enemy van Charlie Higson dat lijkt mij echt een gave film om te zien.

Ik bedank Melissa voor het taggen! Ik heb geen idee wie er allemaal getagd zijn, dus ik tag even niemand. Maar mocht je hem leuk vinden neem hem dan gerust over!

 

Owlcrate maart 2016

Normaal maak ik tegenwoordig een filmpje van mijn owlcrate, maar ik heb gewoon echt even tijd te kort. Maar volgende maand komt er weer een filmpje beloofd! Voor nu dus een ouderwetse unboxing met foto’s! Ow ja nog een vraagje aan mijn lezers, ik zal er nu ook de links bijzetten naar de webshops waar alles vandaan komt. Vinden jullie dit fijn? Laat het me weten! Nou laten we maar snel beginnen!

De welbekende doos! Ik blijf het toch altijd weer leuk vinden om deze in mijn handen te houden.

Lees verder

Dutch comic con 2016

Na heel lang wachten voor mijn gevoel was het afgelopen weekend zover: Dutch Comic Con 2016! Een weekend lang heerlijk genieten van gave stands, leuke pannels, photo ops en everything geeky! Ik keek er echt enorm naar uit en net zoals met alles waar je naar uit kijkt, was het ook weer veel te snel voorbij. Maar ik neem jullie nog even mee met mijn weekend.

Lees verder

De week van een boekenworm week 11

Alweer een week voorbij, de afgelopen week was best druk! Dus kijk snel mee naar wat ik allemaal gedaan heb!

Maandag was wel een gewone dag, eerst werken en daarna thuis nog even wat leren en met de kinderen genieten. Die avond was er natuurlijk weer een aflevering van The walking dead en wow hij was weer zo goed! Ik heb inmiddels ook de trailer gezien van de season finale en ik kan niet wachten!!!

Dinsdag:

Deze dag was spannend, leuk en dubbel. Het was de eerste dag dat mijn oudste dochter op school mocht gaan wennen. Ze was er helemaal vol van! Spannend omdat ik voor het eerst met haar achterop zou gaan fietsen, het was een beetje wankel in het begin maar al snel waren we goed op weg en ze vond het geweldig. Op school mocht ik er nog even bij blijven, kijken hoe het er aan toe gaat in de klas. Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan en daar las ik het nieuws over Brussel. De dag die zo mooi begon kreeg toch een beetje een grauw randje. Mijn jongste dochter profiteerde van alle aandacht, ik heb nog nooit zoveel boekjes voorgelezen in een ochtend haha. Daarna was het tijd om mijn dochter weer te halen, ze had het hartstikke leuk gehad, maar het water vond ze niet zo lekker. Ze had het in ieder geval heel erg leuk! Die avond heb ik lekker tv. gekeken.

Woensdag:

De laatste woensdag dat ons meisje thuis zou zijn aangezien ze aankomende woensdag ook gaat oefenen. We zijn even naar de winkels geweest en ik heb nog wat geleerd. We hebben lekker met het gezin Inside out gekeken en daarna was het tijd om te koken. Na het eten ben ik gaan sporten en keek ik die avond naar Criminal minds en las ik een beetje. Ook deze week heb ik weer veel te weinig gelezen in ieder geval.

Donderdag:

Vandaag moes ik naar de mondhygiëniste, man wat zag ik daar tegen op want ik ben dus hartstikke bang voor alles wat met tandarts en zo te maken heeft. Ik was dan ook erg blij toen ik weer buiten stond. Weer thuis ben ik lekker met mijn oudste dochter bezig geweest, terwijl de jongste lag te slapen. Die avond was het eindelijk weer tijd voor Supernatural! Wow wat heb ik die serie weer gemist zeg! Ik begon ook in A court of thornes and roses omdat dit het leesclub boek is voor de Leesbeesten leesclub van April.

Vrijdag:

Werkdag nummer twee van de week, na het werken ben ik met mijn dochters meegegaan naar mijn moeder. De kids sliepen daar en mijn haar werd geverfd want de dag erna was het tijd voor Dutch Comic Con!!!!! We hebben nog even gekletst en tv. gekeken en toen ben ik naar huis gegaan. Altijd raar thuis komen zonder dat de kids er zijn.

Zaterdag:

De eerste dag van DCC, er komt nog een uitgebreid verslag. Maar de eerste dag stond vooral in het teken van langs alle standjes lopen en ik had een photo opp met de Hillywoodshow. Het was vooral druk, warm en vermoeiend maar ik heb een super leuke dag gehad en superleuke dingen gekocht. Die middag waren de meiden opgehaald door hun andere opa en oma om daar te blijven slapen.

View this post on Instagram

With @thehillywoodshow they are so nice!!!! #DCC2016

A post shared by Annabel Kanters-Blootshoofd (@hetlevenvaneenboekenworm) on

Zondag:

Dag 2 van DCC, ook deze dag begon vrij druk. Maar al snel viel het me op dat het eigenlijk lang niet zo druk was als de dag ervoor. Deze dag begon weer bij The Hillywoodshow, daar een mooie handtekening laten zetten op de foto en nog wat gekocht. De dag ervoor was op facebook te lezen dat je met een selfie bij de ABC store een gratis boek mocht winnen dus dat hebben we ook maar even gedaan. Verder heb ik de eerste aflevering van Outcast gezien, wow wat is dat een ongelooflijk vette serie zeg! Nu begint het lange wachten tot Juni wanneer deze serie uitgezonden gaat worden….. Verder hebben we nog een aantal pannels gezien en toen was het wel tijd om naar mijn schoonouders te gaan voor de verjaardag van mijn schoonmoeder en het ophalen van de kids. Inmiddels liggen de kids op bed en zit ik hier nog even te bloggen. Het was dus een drukke week, maar er gebeurde ook zeker een hoop leuke dingen.

Heb jij nog iets leuks gedaan dit weekend?

recensie: Adulthood is a myth van Sarah Andersen

recensie: Adulthood is a myth van Sarah AndersenAdulthood is a Myth: A "Sarah's Scribbles" Collection by Sarah Andersen
Published by Andrews McMeel Publishing on march 8th 2016
Genres: comic
Pages: 109
Format: paperback

Mijn recensie:

Deze recensie is even anders, aangezien het hier gaat om een stripboek. Er zullen genoeg mensen zijn die de stripjes van Sarah Andersen al voorbij hebben zien komen op Facebook. In ieder geval degene over geld uitgeven in de boekwinkel.

Ikzelf vind deze echt geweldig! Ik herken mezelf erin, of moet er gewoon hard om lachen. Dus toen ik las dat er een boekje van zou komen wilde ik deze zeker te weten hebben. En ook bij dit boekje heb ik echt hardop zitten lachen! Heerlijk herkenbaar en een genoeg boek gerelateerde stripjes. Ik vind het dan ook een echte aanrader voor iedereen.

Eindoordeel:

Ben je nu nog steeds deze recensie aan het lezen? Hup snel naar de winkel voor dit super leuke boekje!

Pixar book tag

Ik ben door Valerie van Wonderstruck books getagd voor deze leuke tag. Nu ben ik groot Disney fan dus deze kon ik zeker niet aan me voorbij laten gaan!

 

Intro question “What is your favourite Pixar movie?”

 

Inside out! Ik was nooit echt fan van de pixar films, ja ik vond ze wel leuk hoor maar Inside out vond ik echt geweldig! Ik heb hem zelfs twee keer in de bioscoop gezien.

Toystory “A childhood book that you never outgrown””

 

Tja heel cliché, maar ik ga hier toch voor Harry Potter! Want ik vind deze boeken echt geweldig! Ik kan ze blijven lezen zonder dat ze me ooit gaan vervelen.

A bug’s life “A book that looks like a copycat”

 

Voor mij is dit My name is memory, ik heb het boek niet gelezen maar de achterkant leek gewoon zoveel op Fallen van Lauren Kate. Zelfs de namen waren bijna hetzelfde!

Monsters Inc. “A villain you just can’t hate”

 

Oei dit vind ik wel een lastige eigenlijk…… Ik denk dat ik ga voor Eric van de Sookie stackhouse boeken. Ja hij is slecht maar toch, hij is heel erg leuk!

Finding Nemo “Best family relationship”

 

Ik zou hier ook weer voor Harry Potter gaan, maar ik kies voor de familie van Raven uit The vampire kisses boeken. Ze zijn gewoon zo leuk met z’n allen samen!

The Incredibles “A character with a superpower you wished you had”

 

Hier ga ik wel voor Harry Potter, ik zou ook wel zo’n fijne toverstaf willen! Handig voor al het werk in het huis haha.

Cars “A book with a travel/roadtrip”

 

Ik kan me geen boek herinneren met een road trip die ik gelezen heb. Maar ik ben wel heel benieuwd naar Aristotle and Dante discover the secrets of the universe.

Ratatouille “Your favourite sidekick”

 

Ik kan me zo geen sidekick herinneren die ik echt heel erg leuk zou vinden om aan mijn eigen zijde te hebben.

Wall-E “Your favourite dystopian”

 

The hunger games, omdat dit voor mij de kennismaking was met dit genre. Ik heb de boeken ook al meerdere malen gelezen.

 Up “A book with the most beautiful love story”

 

Ik ga hier voor Pride and Prejudice van Jane Austen, ik hou echt van dat verhaal. Het is misschien niet meteen een perfecte romance maar hij is wel zo leuk!

Brave “Most badass book herione”

 

Ik ga voor Feyre van A court of thornes and roses, want ik vind haar wel badass. Ze probeert toch maar mooi zelf te overleven tussen de Fey.

Inside out “A book that gave you all the feels”

 

Carry On van Rainbow Rowell, ik vind dit echt een fantastisch boek en iedereen moet dit boek gewoon lezen!

 

 

The dead van Charlie Higson

The dead van Charlie HigsonThe dead by Charlie Higson
Series: The enemy series #2
Published by Disney Hyperion on september 1st 2010
Genres: Zombies
Pages: 512
Format: paperback
five-stars

THE DEAD begins one year "before" the action in THE ENEMY, just after the Disaster. A terrible disease has struck everyone sixteen and over, leaving them either dead or a decomposing, flesh-eating creature. The action starts in a boarding school just outside London, where all the teachers have turned into sickos. A few kids survive and travel by bus into the city. The bus driver, an adult named Greg, seems to be unaffected by the disease. Then he begins to show the dreaded signs: outer blisters and inner madness. The kids escape Greg and end up at the Imperial War Museum. A huge fire in South London drives them all to the Thames, and eventually over the river to the Tower of London. It is there they will meet up with the kids in THE ENEMY in Book 3, THE FEAR.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Net na het lezen van het eerste deel wilde ik eigenlijk al meteen verder met deel twee, ik besloot toch eerst een poging met een ander boek te wagen, maar deze legde ik al snel aan de kant. Deze serie is gewoon zo goed!

Het mooie aan dit boek vind ik dat je niet gespaard wordt als lezer, er vallen veel slachtoffers, ook karakters waarvan je hoopt dat ze eigenlijk het einde van in ieder geval dit boek halen. Het verhaal in dit boek vind plaats een jaar voor de gebeurtenissen in The enemy, je maakt dus eigenlijk mee dat de uitbraak net begonnen is. Het volgt ook een hele andere groep kinderen dan in het eerste boek. Waar ik eerst dacht dat ik dat vervelend zou vinden was dit helemaal niet zo eigenlijk. Ik vond het juist heel leuk om te lezen. Aan het eind van het boek kom je wel weer bij de gebeurtenissen van boek  één een bepaalde scene uit het eerste boek kwam ook weer terug in dit boek.

Zoals ik ook al bij de recensie van het eerste boek gezegd heb, hou ik van het hoge goor gehalte in dit boek! Ook hierin wordt je gewoon niet gespaard, wat je vaak in young adult boeken wel ziet. Alles wordt echt tot in de gruwelijkste details verteld. Maar het laat ook zien hoe hard mensen voor elkaar kunnen zijn om te overleven.

De personages:

Zoals ik hierboven al heb gezegd speelt dit boek zich af in een ander deel van Londen met een andere groep. Hoewel je sommige karakters maar vluchtig leert kennen betekend dit niet dat ze niet goed uitgewerkt zijn.

Dat is ook één van de dingen die ik heel goed vind aan deze boekenserie, de karakters staan allemaal als een huis.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl wat kan ik daar nog over zeggen, eigenlijk staat alles hierboven al. Het zit goed in elkaar, een spannend verhaal en een hoop gore scenes. Ofwel een perfect geschreven zombie boek!

Eindoordeel:

Ik was bang voor het tweede deel fenomeen, daar waar het tweede boek minder goed is dan het eerste. Nou daar had ik niet bang voor hoeven zijn want het was echt een geweldig boek! Ik duik in ieder geval meteen in deel drie!

five-stars

De week van een boekblogger week 10

Hallo Allemaal, de week is alweer voorbij dus tijd voor een nieuwe week van. Deze week stond voor mij vooral in het teken van genieten van mijn kleine meisjes want de oudste gaat over twee weken al naar school!

Maandag:

Dit blijft natuurlijk gewoon een werkdag, al was hij wel wat korter als anders dus dat was natuurlijk heel fijn. De kinderen waren bij opa, deze past soms in huis op en soms bij henzelf thuis. Dus ik ben maar gaan studeren, want ook dat moest weer gebeuren deze week natuurlijk. Daarna ben ik naar mijn ouders gegaan om daar te eten en de kids op te halen. Thuisgekomen gingen de meisjes in bad en daarna ben ik verder gaan worstelen door Lady Midnight. Tot the walking dead begon natuurlijk!

Dinsdag:

Ik besloot een einde te maken aan mijn worsteling, nou ja na aandringen van een aantal boekvriendinnetjes. Ik heb Lady Midnight weggelegd. Ik kon er gewoon niet inkomen en heb heerlijk een ander boek opgepakt. Dit boek pakte me meteen! Maar natuurlijk heb ik die dag ook heerlijk genoten van de meisjes. We zijn helaas niet niet buiten geweest maar hebben wel heerlijk samen liedjes gezongen en gespeeld. Verder keek ik die avond ook weer naar Married at first sight, tja ik blijf het een raar concept vinden eigenlijk. Maar er is een stel waarbij het wel degelijk lijkt te werken.

Woensdag:

Wij vroegen deze ochtend aan onze oudste wat ze die dag wilde doen. Haar antwoord: Naar de Efteling! Dus dat hebben we gedaan. we hebben snel even ontbeten, de spullen klaar gemaakt en daarna vertrokken we richting de Efteling. De meiden hadden een geweldige dag en wij ook. Na deze drukke dag ben ik ook nog gaan sporten, hoewel ik het nog steeds niet echt geweldig vind, voel ik me wel altijd goed als ik het gedaan heb. Ook ontving ik het boekje Adulthood is a myth met echt de leukste stripjes ever! Hopelijk snel even tijd om die te lezen en recenseren.

View this post on Instagram

Look what I got today!!!! 😍 @sarahandersencomics

A post shared by Annabel Kanters-Blootshoofd (@hetlevenvaneenboekenworm) on

Donderdag:

Ik begon de dag met studeren, want helaas gaat ook dat gewoon door. Op dit moment ben ik echt op zo’n punt dat ik het liefst de boeken tegen de muur zou willen gooien en lekker alleen maar met mijn kinderen op de bank filmpjes wil kijken. Ik moest die middag ook nog even weg en besloot mezelf te trakteren op het boek Echte vrouwen bestaan niet. Nee wees niet bang ik wordt niet ineens super feministisch, maar ik vind wel dat het onderwerp is waar ik me wat meer in mag verdiepen. Verder heb ik geprobeerd nog wat te lezen in de avond, maar ik merk met het studeren erbij dat ik me er soms slecht op kan concentreren. Ik heb soms gewoon de puf niet om te lezen en loop inmiddels 4 boeken achter op mijn reading challenge, dat doet wel even pijn.

Vrijdag:

Weer een werkdag, maar ook vandaag een wat kortere werkdag dat is dan wel weer fijn. Die avond bleven de meisjes bij opa en oma slapen en ben ik met manlief mee geweest om een nieuwe telefoon voor hem te halen. En na jaren zeuren is hij eindelijk van Nokia ofwel Microsoft afgestapt! Weer thuis heb ik wat opgeruimd en The big bang theory gekeken. Eenmaal in bed kon ik slecht slapen dus ben ik maar wat gaan lezen.

Zaterdag:

Ik dacht: Ik ga uitslapen! Ik deed: De was, de huiskamer en het toilet. Tja dat was niet de ochtend die ik gepland had eigenlijk. In de middag ben ik samen met mijn moeder en mijn oudste dochter naar de winkels geweest om voor haar een rugzakje en een trommeltje te kopen voor school! Want dinsdag is de dag dat ze voor het eerst mag gaan oefenen! Die avond ging ik met mijn moeder een lekker hapje eten en daarna naar de film, we twijfelde even over Allegiant maar zijn uiteindelijk naar The boy gegaan. Ik had vette pech want achter mij in de rij stond iemand in geuren en kleuren te vertellen waar de film over ging. Nou ik kan je vertellen het horrorelement was er voor mij wel vanaf.

Zondag:

Het is nu zondagochtend dat ik dit zit te typen. Vandaag staan de boodschappen weer op het programma en wat heb ik daar een hekel aan! Verder komt mijn beste vriendinnetje me helpen met leren vandaag en blijft ze ook gezellig eten. Ik hoop vanavond echt een heel eind te komen met mijn boek, want qua recensies is het heel rustig nu op mijn blog. Ook ben ik aan het bedenken hoe ik ervoor kan zorgen dat mijn blog nog leuk blijft nu ik minder tijd en aandacht heb voor lezen. Dus als er nog iets is wat je heel graag wil zien, laat het me weten!

Hoe was jou week?

Non-fictie boeken lezen

Eigenlijk doe ik dat praktisch nooit, nou ja op mijn studieboeken na op dit moment. Maar ik lees eigenlijk altijd fictie boeken. Maar nu heb ik laatst in Londen The unmummy mum gekocht dat is een verzameling columns over het moederschap en ik heb deze week ook Echte vrouwen bestaan niet gekocht. Dit laatste boek gaat eigenlijk over feminisme en over hoe we als vrouw naar onszelf en andere vrouwen kijken. Nu ga ik deze boeken zeker lezen, maar ze zijn wel in genre wat ik niet zo vaak lees.

Daarmee komt ik een beetje in een dilemma, recenseer ik deze boeken ook op mijn blog ja of nee? Aan de ene kant ja want laten we eerlijk zijn, het zijn gelezen boeken en ik heb er vast een mening over. aan de andere kant denk ik nee, want het is niet het genre wat ik normaal lees en hier recenseer. kortom ik denk niet dat mijn lezers hier op zitten te wachten.

Nu mijn vraag aan jullie, zouden jullie het leuk vinden om ook de recensies van deze boeken te lezen?

Winactie!

Ik weet het ik doe ze niet zo heel vaak, winacties. Maar deze is wel echt heel leuk! Ik mag namelijk van uitgeverij Zomer&Keuning het boek Ga voor mij van J.Lynn ofwel Jennifer L. Armentrout weggeven!!!!! Ik ben fan van het New adult genre, ik vind het heerlijke boeken om te lezen dus de liefde voor dit genre deel ik graag! Laten we beginnen met waar het boek over gaat:

Hij gaat voor mij, hij gaat niet voor mij…
De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt… maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. Kortom, het is tijd voor een plan B.

Lijkt dit boek je nou heel erg leuk? Doe dan snel mee!
Meedoen is simpel, volg me op bloglovin’, twitter, facebook, instagram, of gewoon overal. Maar in ieder geval via één van deze kanalen. Vertel mij waarom jij New adult zo’n leuk genre vindt.

Deze actie loopt tot 30 maart, op 31 maart neem ik contact op met de winnaar dus zorg dat je email adres klopt!