Welke boeken neem ik mee op vakantie

Het is weer bijna zover, nog even en dan ga ik een weekje op vakantie, buitenom de inpakstress die ik toch altijd al heb is daar ook nog de stress voor de boeken die ik mee ga nemen. Laat ik voorop stellen dat ik altijd teveel boeken meeneem. Dit is gewoon omdat ik niet altijd weet in welk genre of welk boek ik zin heb op het moment dat ik op vakantie ga en wil ik graag wat keuze hebben. Nu gaan we met de auto dus ik hoef me ook geen zorgen te maken over de kilo’s in mijn koffer.

Maar het blijft lastig, op dit moment heb ik ook nogal wat boeken die ik aan de kant heb gelegd dus die gaan zeker ook mee. Ik zal jullie niet langer in spanning houden hieronder mijn foto van de boeken die mee gaan op vakantie:

Welke boeken ben jij van plan om mee te nemen op vakantie of om te gaan lezen deze vakantie?

Recensie: Suzy en de kwallen van Ali Benjamin

Recensie: Suzy en de kwallen van Ali BenjaminSuzy en de kwallen by Ali Benjamin
Published by Van Goor on 5 juli 2016
Genres: middle grade
Pages: 238
Format: Hardcover
five-stars

Sommige harten kloppen maar ongeveer 412 miljoen keer. Klinkt alsof het best veel is, hè? Maar dan ben je nog maar twaalf jaar.

Nadat haar voormalige beste vriendin verdrinkt, is Suzy Swanson ervan overtuigd dat dit komt dooreen zeldzame kwallenbeet.

Dingen gebeuren immers heus niet zomaar. Teruggetrokken in haar eigen stille wereld, ontwikkelt ze een plan om haar theorie te bewijzen, zelfs als het betekent dat niemand haar gelooft en ze de wereld over moet reizen in haar eentje.

Lees verder

five-stars

De week van een boekenworm

Wow wat was het warm he deze week?! Ik wil niet zo’n zeurpiet zijn maar af en toe mocht het van mij echt wel wat minder. Maar goed laten we snel kijken naar hoe mijn week eruit zag.

Maandag:

Werkdag, maar vandaag maar een korte werkdag. Wat ik gezien de warmte niet heel erg vind. Voor ik het weet zit ik weer in de auto naar huis. Ik vraag mijn vader of hij mijn oudste dochter van school wil halen met de auto en dat wil hij gelukkig doen. Met deze hitte op een bakfiets is niet echt heel fijn. Die avond kijk ik weer naar Outcast, toch wel fijn dat het weer begonnen is en lees ik nog wat.

Lees verder

Verslag Harry Potter Expo in Brussel

Vorige week woensdag ging ik naar de Harry Potter expo in Brussel. Al vanaf het moment dat ik wist dat hij kwam wilde ik er naartoe en mijn man was zo lief om te zeggen, ik ga wel mee. Dus op pad naar Brussel, wat nog wel een stukje rijden is vanaf ons.

Eenmaal daar waren we natuurlijk veel te vroeg, maar goed we sloten aan in de rij en het wachten kon beginnen. Ja ik geef toe ik voelde wel wat vlinders in mijn buik, want laten we eerlijk zijn dit is wel Harry Potter, één van mijn meest favoriet boeken series ooit! Eindelijk mochten ook wij naar binnen, je kon een foto laten maken wat ik dan weer niet gedaan heb, maar ik heb wel een audio tour opgehaald. Ik was blij dat ik ook oordopjes mee had want ik hoefde dus niet de hele tijd met dat ding aan mijn oren te lopen.

Uiteindelijk gingen we de eerste ruimte binnen, daar stond de bekende sorteerhoed, maar helaas ben ik niet gesorteerd…… ik hoorde overigens later van een vriendin die deze expo in New York heeft bezocht dat daar iedereen gesorteerd werd. Op naar de volgende ruimte waar we wat scenes uit de film zagen, hoe raar is het om Sneep te zien wetend dat de acteur die hem gespeeld heeft er niet meer is. Na deze filmpjes mochten we de expo gaan bezoeken, het eerste wat we zagen was de Hogwarts Express, wat mooi en wat een kippenvel!

We mochten geen foto’s met flits maken, dus de foto’s zijn niet van perfecte kwaliteit.

   

Ik heb echt ruim 2,5 uur rondgelopen op de expo, telkens weer luisterend naar de audio tour, foto’s makend van de prachtige decors en kostuums en gewoon even het gevoel hebben dat ik op Hogwarts rond liep.

Vervolgens moest ik ook nog even door het winkeltje natuurlijk, daar kocht ik een boekje over de expo, een sleutelhanger van Ravenclaw want ik heb de sorteerhoed niet nodig om te weten waar ik thuis hoor haha en een zakje chocolade mint kikkers die ontzettend lekker zijn!

Wow wat een mooie tentoonstelling en wat heb ik veel gezien! Ik zou zo weer terug gaan!

Ben jij al geweest? Zo ja wat vond je er van?

Recensie: Rode lettes van Anne Bishop

Recensie: Rode lettes van Anne BishopRode letters by Anne Bishop
Series: The others #1
Published by De fontein on 3 maart 2015
Genres: Urban fantasy
Pages: 544
Format: paperback
three-half-stars

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden, eindigt ze in een Stadspark van de Anderen - waar de menselijke wet niet geldt...

Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten...

Lees verder

three-half-stars

The BFF book tag

Door Wendy van Raising my book was ik alweer veel te lang geleden getagd voor de BFF book tag. Dus heb ik hem nu eindelijk eens ingevuld. Lees je snel mee?

SETTING THE EXAMPLE: A PAIR/GROUP OF BOOK BFF’S THAT YOU LOVE?

Ik vind deze meteen al best wel moeilijk eigenlijk…… Ik ga voor Ron, Hermelien en Harry uit de Harry Potter serie. Zij doen echt alles voor en met elkaar.

Lees verder

De week van een boekenworm

Deze keer een iets kortere week omdat jullie mijn avonturen van maandag al gelezen hebben. Dus laten we snel beginnen met dinsdag!

Dinsdag:

Ik geloof dat ik vandaag de vreselijkste dag van de week vind, ik moet namelijk naar de tandarts om gaatjes te laten vullen en ik ben als de dood voor de tandarts. Het ergste vond ik, dat het pas om twee uur was dus de hele ochtend heb ik in de zenuwen gezeten. Toen het eindelijk zo ver was, zat ik echt te bibberen in de stoel, ik kreeg gelukkig verdoving en toen heb ik bijna een uur in de stoel gelegen. Wat was ik blij toen ik weer naar buiten mocht! Eenmaal thuis was het al snel tijd om te eten en na het eten zouden de meiden bij mijn ouders blijven omdat ik morgen naar de Harry Potter expo ga!!! Die avond lees ik wat en wow wat is dit boek goed! Daarna naar bed en snel slapen zodat het zo morgen is!

Woensdag:

De wekker ging niet extreem vroeg maar ik was wel al op tijd wakker. Uiteindelijk ben ik maar uit bed gegaan en toen begon het wachten tot we zouden vertrekken. Het is wel een stukje rijden dus we vertrokken op tijd. Het moment dat ik de eerste klanken van de muziek hoorde werd ik helemaal blij. Ik hou echt van Harry Potter! Deze week verschijnt er een uitgebreid verslag maar ik vond het fantastisch! Onderweg naar huis zijn we nog even langs mijn schoonouders geweest en ik heb ook weer flink wat kunnen lezen. Die avond begon ik met The gilmore girls rewatch en wow wat vind ik die serie toch ongelooflijk leuk!

Donderdag:

Ik breng mijn oudste dochter naar school en met de jongste thuis geniet ik gewoon. We kijken een filmpje en spelen wat, ik moet tussendoor even weg en dan past mijn vader op. Weer thuis kook ik eten en voor ik het weet ik zit ik weer klaar met The gilmore girls aan….Tja het begint echt weer een verslaving te worden.

Vrijdag:

Werkdag, ik heb inmiddels bijna mijn boek uit ( later die dag lees ik hem ook uit ) en begin ik aan Suzy en de kwallen. Deze dag gebeurt er niet veel bijzonders ik werk, ga naar huis en dan wordt het eigenlijk pas leuk. Ik ga bij Emmy en Rob op visite samen met mijn man want we gaan Dungeons and Dragons spelen! Ik heb dit dus nog nooit gespeeld en vond het wel eens tijd worden. Ik vond het een erg gezellige avond dat zeker nog een vervolg gaat krijgen! Moe ging ik naar bed, maar de volgende dag moest ik naar school dus het was wel belangrijk om uit te rusten.

Zaterdag:

De wekker gaat, waarom gaat de wekker op zaterdag? Ow ja vandaag heb ik een hele dag les in medisch rekenen en ik kan je vertellen ik zie er ontzettend tegenop. Ik ben geen ster in rekenen en de wetenschap dat ik dit de hele dag moet gaan doen….Ik word er niet blij van. Gelukkig gaat de dag vrij snel voorbij, snap ik het nu beter? Ik weet het niet, maar laten we hopen van wel. Daarna weer naar huis en die avond kijk ik…..The gilmore girls natuurlijk!

Zondag:

Er zijn geen kids dus dat betekend dat ik de huiskamer eens goed onder handen kan nemen. Dat is dan ook het eerste wat ik vandaag doe. Vervolgens besluit ik om Suzy en de kwallen uit te lezen. Ik vond het echt een prachtig boek! Nu zit ik dit te typen en te bedenken wat ik nog meer ga doen. De meiden gaan mee naar een verjaardag vanmiddag en ik denk dat ik of zo weer ga lezen of…… tja netflix is ook wel verleidelijk. We zullen zien!

Hoe was jullie week?

Sweek recensie en giveaway!

 

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Sweek, of ik het leuk zou vinden om een artikel over de app en website te schrijven en een winactie te organiseren. Natuurlijk heb ik ja gezegd want ik was erg benieuwd naar het concept.

Wat is Sweek?

Sweek is een app voor zowel Android als IOS waar je verhalen en blogposts kan schrijven en delen. Maar ook als lezer is het interactief, je krijgt de kans om een verhaal te liken, te delen en direct feedback te geven op het verhaal. Wat natuurlijk super leuk is want zo heb je direct contact met de auteur.

Er zijn verhalen in alle genres die je maar kunt bedenken en dat maakt het heel divers. Als je de App opent kun je direct aan de slag, je kunt ervoor kiezen om lekker te lezen in het genre dat je leuk vind, je kunt zoeken op auteur en je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen verhaal te schrijven en te publiceren. Er is voor de Android op dit moment al een app beschikbaar, voor de IOS is hij in ontwikkeling maar wordt hij zeer binnenkort gelanceerd. Buitenom alle nieuwe verhalen heb je er ook de mogelijkheid om classics hoofdstuk voor hoofdstuk te lezen. Ook is er de mogelijkheid om verhalen op te slaan en deze offline te lezen. Ben je nieuwsgierig? Klik dan op deze LINK om naar de website te gaan.

Ook als blogger is het leuk om deel te nemen aan sweek, je kunt er immers ook bloggen en op die manier weer nieuwe lezers werven.

Waarom Sweek?

Ik vind het erg leuk om te zien dat zowel bestaande auteurs als nieuwe auteurs een kans krijgen om zichzelf te laten zien. Maar ook dat je als lezer interactie hebt met de auteur binnen een app. Natuurlijk kan dit op een blog of via facebook bijvoorbeeld ook. Maar op deze manier gebeurt het direct in de app en staat alles netjes bij elkaar.

Dan nu de winactie, Sweek heeft een goodiebag beschikbaar gesteld. In deze goodiebag zit een powerbank, een notitieboekje, kaarten en de tas zelf natuurlijk!

 

 

Wat moet je doen om kans te maken op deze goodies? Simpel, laat een reactie achter onder deze post en like de facebookpagina van mijn blog en van Sweek. Zoek me ook eens op op sweek en laat daar een reactie achter onder mijn blogpost! ( dit laatste is niet verplicht en ik ben te vinden onder mijn naam: Annabel )

 

Recensie: All the feels van Danika Stone

Recensie: All the feels van Danika StoneAll the feels by Danika Stone
Published by Swoon reads on 7 juni 2016
Genres: contemporary, young-adult
Pages: 336
Format: paperback
five-stars

College freshman Liv is more than just a fangirl: The Starveil movies are her life… So, when her favorite character, Captain Matt Spartan, is killed off at the end of the last movie, Liv Just. Can’t. Deal.

Tired of sitting in her room sobbing, Liv decides to launch an online campaign to bring her beloved hero back to life. With the help of her best friend, Xander, actor and steampunk cosplayer extraordinaire, she creates #SpartanSurvived, a campaign to ignite the fandom. But as her online life succeeds beyond her wildest dreams, Liv is forced to balance that with the pressures of school, her mother’s disapproval, and her (mostly nonexistent and entirely traumatic) romantic life. A trip to DragonCon with Xander might be exactly what she needs to figure out what she really wants.

Lees verder

five-stars