Even een ander berichtje

Tja het is even niet boek of geek gerelateerd maar ik wilde het toch met jullie als lezers delen. In Maart 2017 verwachten wij namelijk ons derde wondertje! Wat betekend dit voor mijn blog? Nou ja eigenlijk heel weinig haha. Ik ga gewoon lekker bloggen en lezen en naar events natuurlijk. Alleen nu ga ik niet meer alleen haha.

Verder zal het na de bevalling misschien wel wat rustiger worden, aangezien ik dan vooral ga genieten van de kleine en mijn gezin. Dit was het voor vandaag vanaf morgen weer een gewone post! 

Geeky Friday #2 Voorbereidingen voor Comic Con

Oké de beslissing is gevallen we gaan naar Amsterdam Comic Con, het begint al met beslissen of je één of twee dagen gaat. In dit geval hebben we gekozen voor twee dagen, gaan we naar huis of blijven we in Amsterdam? De volgende beslissing die we moeten nemen, we besloten om lekker daar te blijven. Je ziet al, al voor de datum daar is heb je genoeg beslissingen te nemen. Maar nu is het bijna zover nog twee nachtjes slapen en dan ga ik naar Amsterdam Comic Con, nou ja eigenlijk nog maar één want ik slaap vanaf morgen al lekker in Amsterdam!

Maar voor het zover is, moet ik nog wel wat dingen doen. Het belangrijkste is het printen van de tickets en de tickets voor de foto ops. Maar ook het inpakken van de koffer vereist enig denkwerk in mijn geval. Want wat doe ik aan? Ik kan daar echt wel even de tijd voor nemen, want als je een foto op hebt dan wil je er wel op je best uitzien toch?

Ook is het belangrijk om te bedenken of je iets te eten meeneemt, nu weet ik dat het in Amsterdam dus niet mag. Maar met deze hitte neem ik aan dat mijn rolletje salmiak snoepjes er wel doorheen komen. Een beetje zout is wel echt belangrijk want je bent de hele dag aan het lopen. Dit komt ook meteen bij een goed punt: Schoenen! Je wil namelijk wel graag schoenen aan waar je de hele dag op kan lopen, want lopen zul je, net als in de rij staan. Dit gaat een stuk gemakkelijker met de juiste schoenen aan je voeten.

Ook mijn camera gaat mee, want niks zo leuk als mooie herinneringen hebben door middel van foto’s.

Tot slot vind ik het altijd leuk om even te kijken welke dealers er staan, staat er iets waar ik specifiek naartoe wil? Of staat die ene stand met die gave funko pops er ook? Dit laatste is natuurlijk vooral leuk, het moet niet maar het maakt de pret wel groter.

Volgende week mijn verslag van Amsterdam Comic Con. Ga jij ook?

Recensie: This savage song ( monsters of verity #1 ) van Victiora Schwab

Recensie: This savage song ( monsters of verity #1 ) van Victiora SchwabThis savage song Series: Monsters of verity
Published by Titan books on 7 juni 2016
Genres: young-adult, fantasy
Pages: 407
Format: paperback
five-stars

There’s no such thing as safe in a city at war, a city overrun with monsters. In this dark urban fantasy from author Victoria Schwab, a young woman and a young man must choose whether to become heroes or villains—and friends or enemies—with the future of their home at stake. The first of two books.

Kate Harker and August Flynn are the heirs to a divided city—a city where the violence has begun to breed actual monsters. All Kate wants is to be as ruthless as her father, who lets the monsters roam free and makes the humans pay for his protection. All August wants is to be human, as good-hearted as his own father, to play a bigger role in protecting the innocent—but he’s one of the monsters. One who can steal a soul with a simple strain of music. When the chance arises to keep an eye on Kate, who’s just been kicked out of her sixth boarding school and returned home, August jumps at it. But Kate discovers August’s secret, and after a failed assassination attempt the pair must flee for their lives.

Lees verder

five-stars

Wrap up week 1 van de Throne of Glass read a long

Inmiddels zit de eerste week er op, ik heb ik deze week de eerste twee boeken uitgelezen en een voorzichtig begin gemaakt met het derde boek. Dit weekend staat ook Amsterdam comic con op het programma dus het leek me wel een goed idee om wat vooruit te werken.

Het was vooral een week vol gezelligheid in de beide apps, de app waar we al wel spoilers bespreken en waar iedereen enorm heeft uitgekeken naar het derde boek. Het is heerlijk om met mensen te kletsen die de boeken al kennen en met elkaar hierover te kletsen.

In de app zonder spoilers was het ook super gezellig, soms een beetje off topic maar dat moet kunnen toch? In deze app vond ik het vooral leuk hoe mensen langzaam aan steeds meer ontdekken over de boeken. Je zit echt te wachten op bepaalde reacties en als die dan komen is het mooi om te zien dat er mensen zijn die dit allemaal voor het eerst beleven en dus nog helemaal verbaasd zijn. Het is ook super tof om te lezen dat heel veel mensen de serie echt heel tof vinden nu ze hem dan eindelijk lezen!

Ook op facebook waren we actief met een aantal foto opdrachten en ook al een aantal giveaways. Als je wil weten wat de giveaways zijn kijk dan snel op de facebookpagina van het even! De winnaars worden allemaal aan het einde van de read a long bekend gemaakt!

Gisteren was de wrap up van de eerste twee delen, en hoewel het niet heel druk was, was het wel gezellig en werd er heerlijk mee gekletst over de boeken en ook wat onze verwachtingen zijn van boek 3. Ik heb in ieder geval enorm veel zin in weer een week vol met gezelligheid en een goed boek!

Doe jij ook mee met de read a long?

De week van een boekenworm

Maandag:

Is het alweer maandag? Vandaag begint mijn laatste echte vakantie week. Nou ja vakantie met twee jongen kinderen betekend ook gewoon vroeg je bed uit haha. Vandaag start ook de Throne of glass read a long dus ik begin in deel 1. Maar ik kom er maar moeilijk in. De laatste paar weken kan ik me echt zo slecht concentreren op boeken. Erg jammer maar ja ik doe er weinig aan. Die avond is de season finale van Outcast en wow hij was goed dus kom maar op met seizoen twee!

Dinsdag:

Vandaag heb ik echt een beetje een blegh dag, ik probeer van alles maar eigenlijk lukt me niks, ik ben moe en weet gewoon niet zo goed wat ik met mezelf moet ofzo. De kinderen hebben er ook een beetje last van. Mijn moeder komt ze in de middag ophalen om even mee te gaan en ik val serieus in slaap op de bank. Daarna ga ik lekker muziekje luisteren via mijn telefoon en voor ik het weet zijn mijn boefjes weer thuis. Die avond slapen ze bij opa en oma. Ik en mijn man hebben de volgende ochtend een afspraak en onze oudste mag mee naar de Efteling.

Woensdag:

Na de afspraak halen we de jongste weer op en gaan nog even wat winkelen, dingen halen die we nodig hebben. Verder probeer ik die dag ook nog wat te lezen en gelukkig lukt dat ook! Ik kijk ook de season finale van Scream, de moordenaar wisten we al maar goed het opent wel een mooi deurtje voor een halloween special!

Donderdag:

Ik lees eindelijk het eerste deel van de throne of glass serie uit en begin aan deel twee. Ook daar vlieg ik gelukkig redelijk goed doorheen. Ook begin ik aan de serie slasher, wow na scream is deze toch wel echt een stuk gruwelijker! Maar wel ontzettend goed en verslavend!

Vrijdag:

De meiden gaan weer met oma mee, toch wel lekker. Ik kijk die middag slasher af, lees mijn boek uit en zorg ervoor dat we kunnen eten die avond. Al met al best een productieve dag! Die avond begin ik aan de serie Stranger things, ik merk echt dat ik even behoefte had aan veel series kijken. Dus dat doe ik dan ook!

Zaterdag:

Vandaag naar de kermis met de meiden, wat hebben ze het leuk! Ik vind het altijd heerlijk om ze zo te zien genieten. In de avond gaan ik en mijn man met vrienden naar de Efteling en we komen laat en moe weer thuis. Maar we hebben wel een hele leuke dag gehad.

Zondag:

De meiden mogen met Oma mee naar de kermis dus die hebben een top weekend! Ik ga zelf nog even wat boodschappen doen, kijk stranger things af ( echt ook zo’n goede serie! ) en besluit dan wat te gaan bloggen. Verder een rustig dagje, vanavond lekker grieks eten en toch echt eens beginnen in Heir of fire!

Zoals je ziet maar weinig te melden deze week, heb gewoon een beetje een off weekje gehad. Dat je gewoon even weinig zin hebt om iets te doen. Maar hopelijk veranderd dit aankomende week want volgend weekend ga ik naar Amsterdam Comic Con!!!!

Geeky Friday #2

Vorige week vertelde ik jullie dat ik elke vrijdag een Geeky Friday zou gaan doen, ik vertelde toen ook dat ik deze week wat meer zou vertellen over de fandoms waar ik mezelf toe reken. Dus laten we maar snel beginnen!

Supernatural

Ik geloof dat er maar weinig mensen zijn die niet weten dat ik groot fan ben van deze serie. Ik kijk dit al zo lang, heb alles op dvd, verzamel er vanalles van en ben inmiddels al twee keer naar een speciale conventie geweest. Ik hou van deze serie, al het goede, het slechte en alles ertussen. Ja ook ik vind sommige afleveringen of soms hele seizoenen minder goed maar ik blijf trouw, waarom vraag je je misschien af. Nou ik zal het je vertellen, als fans van de show worden wij gezien als de SPN family, want zoals Bobby Singer ooit zei: Family don’t end with blood!

 

En dat is ook zo, ja er zijn onderling wel eens ruzies en onenigheid maar dat heb je in elke familie toch? Maar als je op een supernatural conventie rondloopt of een fan in het wild tegenkomt het is gewoon meteen gezellig. Onze liefde voor deze show verbind ons, met elkaar en met de acteurs. Wat ook een groot onderdeel is, is liefdadigheid en het steunen van de organisaties waar onze helden in geloven. Denk aan giswhishes waar er een wereldwijde scavenger hunt georganiseerd wordt. De meest rare opdrachten moet je uitvoeren, het brengt mensen samen en er ontstaan echte vriendschappen. Maar ook de campagne van Jared die er openlijk voor uitkomt dat hij worstelt met depressies loopt altijd erg goed. Daarnaast zijn wij als fans erg actief in het steunen van een Wayward daughters spin off met een aantal super leuke karakters uit de serie.

 

Ikzelf heb ook ontzettend leuke mensen leren kennen door de supernatural fandom en ik zou het echt voor geen goud willen missen. Daarom is dit ook wel mijn belangrijkste fandom!

 

Disney

Ja als klein meisje was ik helemaal weg van Disney films, de prinsessen, de mooie verhalen en liedjes ik was altijd weer verliefd. Mijn allereerste grote liefde? Prins Erik van de Kleine zeemeermin, tot over mijn oren verliefd was ik haha.

 

Maar nu als volwassene vind ik Disney nog steeds geweldig, om te zien hoe sommige grapjes juist voor volwassenen zijn bedoeld en hoe je samen met de kids kan genieten van al die prachtige verhalen. Mijn all time favorite is Belle en het beest, ik ben Belle. Altijd met een neus in mijn boeken, een beetje het buitenbeentje in ieder geval in de familie haha. En die bibliotheek! Daar dromen we allemaal van toch?

 

Ik vind het heerlijk als ik mijn dochters enthousiast hoor praten over een favoriet Disney figuurtje en natuurlijk zijn daar de reisjes naar Disneyland. Zonder kinderen vond ik dit al geweldig, op het moment dat ik het poortje van de kaartjescontrole doorga voel ik me weer helemaal kind worden. Serieus ik schaam me er niet voor ik wordt gewoon heel blij van Disney. Ik ging ook zonder schaamte op de foto met de figuurtjes en ja voor mijn gevoel stond ik ook echt naast iejoor of mickey mouse. Nu ben ik inmiddels mama van twee prachtige dochters en Disney is nog net zo leuk al beleef je het heel anders. Ik kan wel huilen als ik hun blije gezichtjes zie, ik heb gehuild toen mijn dochter afgelopen april als Belle verkleed was met een mooie fotoshoot erbij.

 

Het is gewoon heerlijk om die gezichtjes te zien en met ze mee te genieten, ik ga zelfs met een grote glimlach in de It’s a small world! Disney is altijd een groot onderdeel geweest van mijn kindertijd en ook mijn kinderen groeien er mee op.

Zombies

Is dat een fandom? Ik weet het niet maar ik ben fan van de schuifelend ondoden die achter je hersenen aanzitten. Ik hou er echt van, hoop natuurlijk nooit een zombie uitbraak mee te maken maar ik ben dan in ieder geval goed voorbereid door mijn research. Mijn favoriete zombies zijn toch wel de Walkers uit de walking dead. Nou ja eigenlijk vind ik die hele serie gewoon super tof! Ik kan dan ook niet wachten op het nieuwe seizoen, al moet ik tot mijn schaamte wel bekennen dat ik de comics nog niet gelezen heb ( sorry ik ga het echt nog doen). Verder vind ik een goed zombieboek ook altijd geweldig, laatst de serie van Charlie Higson echt verslonden, wat was die serie goed zeg!

 

Als ik hier over ga schrijven denk dan aan aanbevelingen van films en boeken, recensies van the walking dead enz.

Marvel films

De comics, tja ik weet niet waar ik zou moeten beginnen maar de films vind ik stuk voor stuk echt super tof! We kijken ze nog regelmatig hier want ook mijn man is fan. Zodra er een film in de bioscoop komt staan we in de rij voor kaartjes en kopen meteen de dvd’s. Ik heb hier misschien nog niet zoveel over te vertellen als de andere onderwerpen maar zo af en toe zal ook dat voorbij komen.

 

Boeken

Nou ja dit lijkt me logisch toch? Maar soms zal ik wat extra aandacht besteden aan een favoriete serie of auteur. Zoals bijvoorbeeld het event met Sarah J. Maas waar ik in oktober naartoe ga. Maar denk ook aan leuke merchandise enz. Nou ja eigenlijk spreekt dit onderwerp voor zich toch?

Heb jij ook een fandom waar je je helemaal in kan storten? Zo ja welke?

Tag: De kwante in wonderland tag

Ik werd door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor deze leuke tag. De voorwaarden zijn dat ik haar vermeld, dat ik Kwante vermeld, de vragen invul en de tag doorgeef. Dus zonder teveel tekst eromheen laten we snel naar de vragen kijken!

Oké ik ga hier even alleen voor de kast beneden daar staan 373 boeken in. Ja dat is maar een klein deel aangezien ik op zolder en de slaapkamer ook nog kasten heb staan.

Op mijn TBR liggen 171 boeken en met de goodreads challenge loop ik 3 boeken achter ik heb er 53 gelezen van de 100. Ik hoop dit nog wel in te halen naturlijk!

Ow dat zijn er zoveel:

  • Sarah J. Maas
  • Rainbow Rowell
  • Charlie Higson
  • Maggie Stiefvater
  • Leigh Bardugo
  • Ellen Schreiber
  • Elle Kennedy
  • Patrick Rothfuss
  • George R.R. Martin

Dat zijn degene die zo meteen even in mijn hoofd opkomen.

De vampire kisses serie van Ellen Schreiber, gewoon heerlijke boeken om weg te lezen waar je echt niet bij na hoeft te denken!

Sinds ik mama ben van twee kleine meisjes blijf ik niet meer echt wakker haha. Maar de Harry Potter boeken hebben mij wel wakker gehouden en de boeken van Sarah J. Maas zorgen er tegenwoordig wel voor dat ik nog wel eens wakker blijf na mijn bedtijd.

Hier kan ik er ook niet eentje kiezen, als ik kijk naar mezelf lijk ik het meest op Cath uit Fangirl maar ik ben ook groot fan van Luna Lovegood uit de Harry Potter boeken. Verder vind ik Feyre echt een geweldig personage en ook Celeana uit de Throne of glass serie is één van mijn favoriete personages. Ze zijn allemaal lekker zichzelf en daar hou ik van!

Ik ben wel een emotionele lezer dus heel veel boeken, een aantal boeken uit de Harry Potter reeks, een bepaald stuk uit ACOMAF, The problem with forever, November 9, de klapper van de afgelopen tijd is toch wel Voor jou. Maar ik kan zo nog wel even doorgaan haha.

Oei, ik denk dat ik hier net als Melissa voor de wereld van de Shadowhunters ga uit the infernal devices. Ik ben echt dol op Londen, ik zou er willen wonen echt waar!

Jaike van Jaike vs de boeken