Recensie: Het vuur van Louise van Judith Eiselin

Recensie: Het vuur van Louise van Judith EiselinHet vuur van Louise by Judith Eiselin
Series: De sterren van morgen
Published by Uitgeverij Brandt on 10 september 2016
Pages: 125
Format: Hardcover
two-stars

Louise is verliefd, en niet zomaar een beetje. Enorm, ontiegelijk, onontkoombaar verliefd. Voor eeuwig en altijd - denkt ze zelf. Maar haar ouders vinden dat ze overdrijft. Ze mag wel wat afkoelen, zeggen ze. Samen met haar tweelingbroer wordt Louise naar een nieuwe school gestuurd. Een kostschool, helemaal in Engeland!

Mortimer Mansion is een school voor bijzonder onderwijs, met vreemde vakken, vies eten, jolige rondedansen en een heel nieuwe klas. Zou Louise er ooit kunnen wennen? Er zijn in ieder geval erg leuke paarden bij de school en... wie weet ook wel leuke jongens.

Deze recensie is een beetje anders als wat je gewend bent van mij, dit komt omdat de blogtour ook apart is. Ik werd via e-mail benaderd door uitgeverij Brandt voor deze blogtour en hoewel ik eerst twijfelde heb ik toch besloten om mee te doen. Samen met drie andere meiden, we overlegde over wie welk boek zou lezen en uiteindelijk kreeg ik het boek Het vuur van Louise toegestuurd. Wat ik heel leuk vond was dat er een kaartje van mijn karakter bij zat, maar ik schrok wel een beetje van het feit dat dit boek zo dun was. Het zijn vier boeken die zich elk afspelen in hetzelfde jaar en op dezelfde kostschool maar telkens dus vanuit een ander perspectief. Wat vond ik van het boek? Dat lees je nu!

Ik vond het boek eigenlijk een beetje tegenvallen, het begin is goed te volgen omdat dit de aankomst op de school is, maar daarna lijken alle gebeurtenissen een beetje random. Als je alle boeken leest weet je waarschijnlijk precies wat er gebeurt maar ik miste dit echt in dit verhaal. Het voelde alsof ik een film zat te kijken en eigenlijk driekwart van de film miste. Ondanks dat het maar een heel dun boekje is had ik zelfs een beetje moeite om er doorheen te komen. Puur omdat ik maar niet in het verhaal kwam, ik vond Louise ook erg oppervlakkig blijven, dit komt waarschijnlijk ook omdat het boek zo dun is maar hierdoor kreeg ik geen echte connectie met haar.

Ik wil uitgeverij Brandt bedanken voor het opsturen van het boek in ruil voor een eerlijke recensie

Helaas was ik dus niet zo enthousiast over dit boek, maar ik ben heel benieuwd naar wat Jaike van haar boek vond, zij las de tranen van Saar en morgen zal haar recensie online komen dus zeker niet vergeten bij haar te kijken!

two-stars

De week van een boekenworm

Het lijkt wel of de laatste tijd de weken voorbij vliegen, ik heb af en toe gaan idee meer welke datum het eigenlijk is. Maar goed wat heb ik de afgelopen week allemaal gedaan? Nou ja niet heel veel om eerlijk te zijn maar laten we snel gaan kijken.

Maandag:

Werkdag, ik begon wel wat later deze dag maar verder verliep hij als andere werkdagen en was ik blij dat ik weer thuis was. Het was een lange dag en hij was nog niet voorbij want er moesten nog boodschappen gedaan worden. Ben ik de enige die echt een hekel heeft aan boodschappen doen? Weer verzinnen wat je die week gaat eten, hopen dat je niks vergeet, je karretje door de drukke gangpaden wringen….Nee boodschappen doen is niet mijn ding. Die avond kijk ik wat tv. en lees ik verder in Empire of storms waar ik blijkbaar eindelijk in kom!

Dinsdag:

Vanwege de zwangerschap en het zware trappen van de fiets, brengt mijn vader voorlopig de oudste in de ochtend naar school, wat super fijn is natuurlijk. Soms ga ik mee en soms niet, maar ik hoef in ieder geval nog maar 1 keer per dag op de fiets. Voor mij heel prettig aangezien ik in de ochtend nog steeds heerlijk misselijk ben na het eten. Ik probeer die dag wat te lezen, kijk een filmpje met de jongste en voor we het weten is het tijd om de oudste weer op te halen. Die avond probeer ik mijn owlcrate op video te unboxen maar helaas mijn camera weigert mee te werken. Dus deze maand geen unboxing van de owlcrate helaas. Maar goed hij was wel heel tof! Ik lees nog wat en ga op tijd naar bed.

Woensdag:

Woensdag zou een vriendin op visite komen met haar zoontje, super gezellig dus we haalde snel wat lekkers in huis en tot ze kwam heb ik heerlijk gelezen. De tijd dat ze er was vloog voorbij, de kinderen speelde samen en voor we het wisten was het alweer tijd om afscheid te nemen! Ach ja nog maar twee weken en dan gaan we met nog een stel andere meiden twee dagen naar Londen dus dat wordt vast gezellig. Wij zijn daarna nog even de Blije doos gaan halen en bij de Action geweest. Natuurlijk namen we daar weer meer mee dan we hadden bedacht…..In ieder geval leuke dingen voor herfst foto’s en Halloween decoratie. Ik hou echt van Halloween en 1 oktober ga ik hier het huis versieren!!! Die avond las ik weer wat, keek nog wat tv. en ging slapen.

Donderdag:

De meiden waren een nachtje logeren omdat ik vandaag een afspraak had. Dus de ochtend begon erg rustig en dat ben ik niet echt meer gewend haha. Maar goed ik las wat, ik bedacht dat het tijd werd om eens iets te gaan verzinnen voor oktober op mijn blog….want het is bijna Halloween. Elk jaar doe ik hier iets mee dus ook dit jaar natuurlijk. Ik heb wel wat dingen bedacht en achter de schermen wordt er aan gewerkt. Voor mijn afspraak ga ik naar de stad en koop het boek Hex. Na mijn afspraak ga ik eerst nog even naar huis waar ik in slaap val, want dat doe ik graag deze zwangerschap: slapen.
De avond verloopt niet heel bijzonder, ik lees wat en ga op tijd slapen.

Vrijdag:

Mijn tweede werkdag deze week, ook deze dag begint iets later dan normaal maar het is wel een lange dag want ik ben pas om half 7 thuis die dag. Er is dus weinig te melden over de dag zelf. Tussendoor heb ik nog wel een whatsapp conversatie gehad over het boek Hex waardoor ik toch twijfel of ik deze wil gaan lezen…. Die avond ga ik naar Emmy voor Dungeon’s and Dragons, het was zoals ik al verwachtte en superleuke avond en de tijd vloog echt voorbij! Op naar de volgende keer! Thuis val ik uitgeput in bed.

Zaterdag:

Vandaag beginnen we in de stad, met de meiden even winkelen en natuurlijk moeten we dan ook eten bij de McDonalds. In de middag lees ik het boek Het vuur van Louise voor de blogtour, hiervan verschijnt dinsdag mijn recensie. Verder doen we niet heel veel, beetje spelen met de meiden en ook vandaag val ik nog even op de bank in slaap, bij mijn ouders thuis dus het was veilig haha. Die avond kijk ik dance dance dance en lees wat tijdens de reclames. Wat wel een beetje jammer is, is dat ik door het andere boek die dag een beetje uit mijn leesflow ben.

Zondag:

Dat is vandaag dus, nu ik dit zit te typen, we zijn rustig opgestart en straks naar de verjaardag van mijn schoonvader. Daar zullen we waarschijnlijk de rest van de dag zijn dus verder zal er weinig gebeuren. Ik hoop vanavond nog wat te kunnen lezen en vandaag wat concreter mijn halloween plannen op papier te kunnen zetten.

Hoe was jou week? En sorry voor het gebrek aan foto’s het komt goed echt, mijn energie levels zijn eindelijk weer wat hoger dus tijd om lekker foto’s te maken en me weer vol te storten op het bloggen!!!

Winnaars Sarah J. Maas read a long

Wat is het snel gegaan he?! Ik kan me nog herinneren dat ik en Melissa op het idee kwamen om deze read a long te gaan doen. Nu is het alweer voorbij en wat was het ontzettend gezellig vonden jullie ook niet? Ik heb echt genoten van alle berichtjes, foto’s, inzendingen voor opdrachten en gewoon “bij elkaar komen” en onze passie en liefde voor deze serie delen en nieuwe mensen kennis laten maken met deze geweldige serie. Maar goed laten we ter zake komen, we hebben een aantal superleuke win acties gedaan en ik en Melissa hebben hiervoor de winnaars gekozen. We hadden in totaal 14 win acties. Zeven winnaars worden hier bekend gemaakt en zeven winnaars op de blog van Melissa: Melissa’s bookworld. De winnaars die ik bekend mag maken zijn:

SAMSUNG GALAXY S5 HOESJE:

MELANIE VAN GARDEREN! Gefeliciteerd!!! Met hulp van namengenerator.nl kwam jou naam eruit. Veel plezier met je nieuwe telefoonhoesje. Hij komt z.s.m. jou kant op. Laat je even weten of hij veilig aangekomen is.

TASJE 1: HANDLETTERING:

WENDA DOHMEN. De inzendingen waren zo gaaf, Het was te zien dat iedereen er veel tijd en energie ingestoken had! Iedereen bedankt hiervoor! Uit alle inzendingen waren er een stuk of vier die er meteen uitsprongen en al snel waren we het eens over de winnaar. Heel veel plezier met dit tasje! Hij komt zo snel mogelijk naar je toe! Laat je even weten of hij goed is aangekomen?

MOK: I SURVIVED THE THRONE OF GLASS READ A LONG:

KAYLEE VAN WIJK!  met hulp van naamloten.nl kwam jouw naam eruit, gefeliciteerd! Deze leuke mok komt zo snel mogelijk naar je toe, laat je even weten of hij veilig is aangekomen?

KLEURBOEK:

FREYA SIXMA! Sorry Freya maar je thesis gaat nog wat later af zijn! Heel veel kleurplezier en hij komt zo snel mogelijk naar je toe. Laat even weten of hij goed is aangekomen!

GESIGNEERD BOEK A COURT OF THORNES AND ROSES:

WILLEMIJN VAN HEES!

Dit was wel de moeilijkste beslissing want natuurlijk gunnen we iedereen dit boek. Uiteindelijk hebben we jullie in de namengenerator gegooid en daar kwam Willemijn uit. Hopelijk verzacht dit de pijn een beetje omdat je niet naar Londen kan. Heel veel plezier met het boek en laat even weten of hij goed aangekomen is.

BOEKENLEGGER CHOAL:

LEANNE OTTER! voor ons was hier echt geen ander antwoord mogelijk dan Leanne Otter haha. Melissa kent Leanne al wat langer en voor haar was allang bekend dat zij zo ongeveer de grootste Choal liefhebber is die ze is tegengekomen, maar de rest van de mensen in de whatsapp groep zijn het vast met haar eens want zij is de enige echte Die Hard fan! Veel plezier met de boekenlegger en laat even weten of hij goed is aangekomen.

BOEKENLEGGER ROWAN:

CYNTHIA WIJMANS! Rowan koos jou uit om de rest van zijn leven samen mee door te brengen haha. Veel plezier met hem en hij komt zo snel mogelijk naar je toe. Laat je even weten of hij goed is aangekomen?

Gefeliciteerd aan alle winnaars!

We verzoeken de winnaars om hun adres naar mij of Melissa te sturen doormiddel van een pm berichtje op facebook. Dan zorgen wij ervoor dat deze prijzen volgende week verstuurd gaan worden!

Denk ook nog aan je fanart, brief of wat dan ook voor Sarah J. Maas. Deze moeten uiterlijk 24 september bij mij binnen zijn zodat ik een mooie map kan maken voor Sarah J. Maas!

Hopelijk zien we jullie allemaal terug bij de read a long van de Court of thornes and roses read a long!

De week van een boekenworm

Alweer een week voorbij, waarin ik eindelijk een beetje minder misselijk was, ik de leesdip een schop onder zijn kont heb verkocht en we kwamen te weten of we nu een jongetje of een meisje verwachten.

Maandag:

De wekker ging voor mijn gevoel veel te vroeg, één van de dingen die vervelend zijn als je zwanger bent is dat je veel moet plassen en dus ook helaas midden in de nacht. Wat resulteert in weinig slaap en voor mij dus een hele lange dag, vooral met deze hitte. Ik heb zowieso gewoon best wel last van de hitte. De dag kabbelde echt een beetje voort. Die avond heb ik eerst boodschappen gedaan en daarna helemaal niks meer ik was gevloerd. Ik heb nog wat geprobeerd te lezen, maarja die leesdip wil maar niet weg.

Dinsdag:

We beginnen de dag met het naar school brengen van mijn oudste dochter. Ik heb geregeld dat mijn vader haar ophaalt omdat ik in deze hitte niet goed kan fietsen. Met de bakfiets is het gewoon behoorlijk zwaar, zeker als het zo warm is. Maar surprise want mijn man staat ook al vroeg binnen, ik vertel mijn pap dat hij niet naar school hoeft en ga zelf nog even naar bed. Want ik ben nog steeds zo moe! Ik heb een heerlijk rustig middagje en in de avond waag ik me weer aan mijn boek, maar wederom lukt het gewoon niet en wordt het niets. Dus kijk ik samen met mijn man nog wat afleveringen van agents of shield en ga slapen.

Woensdag:

Vandaag is mijn man vrij dus dat is fijn. We brengen de oudste naar school, doen een boodschapje en gaan dan naar de verloskundige. De baby en ik worden weer helemaal goedgekeurd en er wordt een nieuwe datum gepland. We gaan nog even de stad in om wat dingen te regelen en vast wat ingrediënten te kopen voor onze gender reveal taart. Daarna halen we de oudste op, eten lekker een broodje…….en ik val weer in slaap. Lezen zit er gewoon weer niet in en die avond heb ik ook nog een verjaardag.

Donderdag:

Vandaag neem ik me voor om echt te gaan lezen…..In eerste instantie lukt dit helemaal niet maar na een knoop doorgehakt te hebben weet ik dat ik gewoon even wat anders moet gaan lezen. Ik kies voor De graces van Laure Eve, we hebben er een kleine conversatie over op twitter en voor ik het weet zit ik helemaal in het boek! Heerlijk om weer te kunnen lezen en belangrijker nog om weer te willen lezen!

Vrijdag:

Vandaag ook een werkdag, de tijd lijkt voorbij te kruipen want vanavond horen we het geslacht van onze baby. Natuurlijk is dat super spannend! Om de tijd te doden lees ik nog wat en check ik voor de zoveelste keer het adres. Uiteindelijk is het zo ver en ja hoor we zien wat het wordt….Maar mogen dit nog niet verklappen want dat doen we pas zondag met familie en vrienden om ons heen!

Zaterdag:

Manlief is vrij en gaat aan de slag met de taart, ik ga ondertussen met mijn moeder naar Rotterdam want vandaag ga ik Laura Eve en Kass morgan ontmoeten. Het was echt super tof, wat zijn dit leuke schrijfsters! Al snel is het tijd om in de rij te gaan voor de handtekeningen en beide schrijfsters nemen echt de tijd voor iedereen. Bij Laure Eve aangekomen vertel ik haar over mijn reading slump en ze herkende mijn tweets nog! Dat was wel echt even een fangirl momentje hoor! Ik vond het echt een super toffe middag en daarna nog lekker een pizza gegeten. Die avond ben ik echt moe maar ik kijk toch Dance Dance Dance en lees De Graces uit, wat een super goed boek! Ik ben heel erg benieuwd naar deel twee!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag:

Vandaag is het zover, we gaan bekend maken wat het geslacht van onze baby is, hartstikke spannend natuurlijk. Maar eerst even tijd om te poetsen en nog snel wat boodschapjes te doen. Als iedereen binnen is, zetten we snel de taart op tafel, we kunnen het echt niet langer voor ons houden! De taart wordt gesneden en het is…….Een meisje!!!! Ja dit wordt een echt meidengezin, superleuk natuurlijk! De middag vliegt voorbij en is super gezellig. Voor ik het weet is het alweer avond en gaan de meiden naar bed. Ik ben ook lekker moe, typ dit stukje nog even af en ga dan wachten tot 8 uur want dan begint Pitch Perfect en ik vind dat echt een geweldig leuke film. Verder hoop ik ook nog wat te lezen natuurlijk.

Hoe was jou week?

De week van een boekenworm

De eerste schoolweek zit er op, we zijn weer terug in het ritme en aan het einde van deze week knapte ik ook eindelijk weer een beetje op!

Maandag:

De eerste schooldag na de vakantie en ik ook weer aan het werk. Het is weer even wennen alles klaarmaken voor school, bovendien starten we dit schooljaar met overblijven dus ook de boterhammen mogen we niet vergeten. Ik heb hoef niet de hele dag te werken maar mijn vader bied aan om de oudste van school te halen en dat vind ik stiekem wel lekker. De rest van de week doe ik dit gewoon zelf met de bakfiets. Die avond kijk ik samen met mijn man naar The avengers en komen we erachter dat we eindelijk verder kunnen met Agents of shield dus daar gaan we snel mee starten!

Dinsdag:

De eerste dag sinds de vakantie dat ik weer echt op de bakfiets stap, niet dat ik dit verleerd ben maar ik was wel even vergeten hoe zwaar deze fiets fietst. Maar goed gelukkig hoeven we ons nu niet de hele tijd te haasten en dat scheelt enorm. De rest van de dag staat ook een beetje in het teken van wachten op mijn bol.com bestelling. Want vandaag komt eindelijk Empire of shadows uit! Maar ja de monster leesdip die ik sinds deze zwangerschap heb verdwijnt gewoon maar niet…. Maar het boek is wel prachtig net als het kleurboek!

Woensdag:

Het is gewoon wel echt warm vandaag, gelukkig hoeft onze oudste dochter maar een halve dag naar school, maar we gaan vanmiddag lekker naar de Efteling. We komen er echter achter dat mijn moeder haar abonnement nog heeft, acht ja even langs het abonnement loket en het is geregeld. Daarna gaan we lekker naar binnen, verrassend genoeg willen de meiden zelf het liefst naar de speeltuin. Nou ja ook prima natuurlijk, dus wij genieten van het mooie weer en de lol die de meiden hebben. Die avond kom ik er thuis achter dat ik een pakketje gemist heb…..hmmm geen idee wat het is. We kijken nog wat afleveringen van Agents of shield en ik neem ene besluit over mijn blog…. Die avond kijk ik de eerste twee afleveringen van Shannara en wow wat een gave serie! Dat worden weer een aantal boeken toevoegen aan mijn leeslijst!

Donderdag:

Ik besluit dat het even genoeg is, ik ga even een stapje terug doen met bloggen. Zwanger zijn, een leesdip en mijn gezin, het wordt me even teveel. Wat helemaal niet erg is maar dan moeten er knopen doorgehakt worden. Ik ga wat minder bloggen voorlopig en we zien wel wat er van komt. Die middag haal ik mijn pakketje op en het blijkt de gesigneerde versie van Empire of storms te zijn….Ja ik heb echt twee edities van dit boek.  Ik probeer wat te lezen, maar helaas dat lukt me gewoon echt niet. Ik kijk nog wat afleveringen van agents of shield en ga slapen. Morgen zien we wel weer.

Vrijdag;

Ik heb even een instortmomentje, het slechte slapen, misselijk, warm, zwaar fietsen het wordt me echt even teveel en ik weet niet meer waar ik het moet zoeken. Mijn meiden zien mama een beetje instorten en komen meteen knuffelen, ja dat is dus geweldig aan mijn meisjes ze komen dan echt even bij je zitten, zorgen ervoor dat je je even bij elkaar kan pakken en weer verder kan. Ook krijg ik vandaag mijn super leuke nieuwe boekenleggers binnen! Mijn ouders stellen voor dat ze de meiden meenemen zodat ik even een beetje bij kan slapen. Want helaas slaap ik gewoon ontzettend slecht. Die avond doe ik ook niet veel meer dan series kijken.

Zaterdag:

Uitslapen lukt niet echt maar ik start de dag wel lekker rustig op, even douchen, ontbijten en daarna naar mijn ouders want we gaan even naar de stad. Heerlijk om er even uit te zijn en Yes ik ben voor het eerst echt de hele dag niet misselijk, wat een geweldig gevoel is dat! Ik geniet volop van de dag, geef mijn moeder nog een boek cadeau en we gaan lekker in de zon zitten. De meiden blijven nog een avondjes slapen en ik kijk Dance Dance Dance. Heerlijk gewoon even niks verder.

Zondag:

Vandaag een beetje uitgeslapen, daarna lekker naar mijn ouders en we zijn de hele dag lekker in de efteling geweest. De meiden hadden het weer prima naar hun zin en na deze dag zijn we allemaal helemaal uitgeblust. De rest van de avond ga ik lezen, want weet je ik heb er eigenlijk best wel weer zin in! Dus hopen dat met die misselijkheid die vervelende leesdip ook vertrokken is. Duim je mee?

Hoe was jou week? Heb je nog iets leuks gedaan?

Even een pas op de plaats

Naast de leesdip waar ik gisteren over schreef heb ik op dit moment ook een enorme blogdip. Normaal loop ik over van de ideeën en weet ik niet hoe ik het in moet delen maar de laatste tijd merk ik dat dit niet het geval is. Waar het precies door komt weet ik niet maar ik weet wel dat ik hierdoor ben gaan nadenken over mijn blog. Wil ik elke dag een artikel plaatsen waar ik niet tevreden over ben of kies ik ervoor om, om de dag te gaan bloggen voor nu en wel artikelen te schrijven waar ik blij van wordt.

Ik heb op dit moment gekozen voor het laatste, wie weet is het volgende maand wel weer helemaal anders en blog ik weer elke dag maar voor nu maak ik even een pas op de plaats en ga ik voor kwaliteit over kwantiteit. Dit betekend in de praktijk dat ik elke maandag, woensdag en vrijdag iets zal plaatsen. Een recensie, een artikel of misschien wel een leuk verslag over een evenement waar ik ben geweest. Ik hoop natuurlijk dat ik straks weer terug kan naar elke dag bloggen maar voor nu is het even deze beslissing.

Hopelijk blijven jullie gezellig langs komen op mijn blog! Morgen verschijnt dus wel gewoon een post!

Zwanger en leesdip

Nee wees maar niet bang ik ga er niet ineens een mama blog van maken. Maar ik wil gewoon graag mijn ervaring met mijn leesdip delen, want deze leesdip heb ik echt te danken aan mijn zwangerschap. Ik ben in het begin van mijn zwangerschap gewoon standaard ziek, en dan niet een beetje in de ochtend maar gewoon de hele dag, na elke maaltijd . Wat betekend dat je gewoon weinig energie overhoud en dan ook nog twee jonge kinderen erbij……

Lees verder

Recensie: P.S. I like you van Kasie West

Recensie: P.S. I like you van Kasie WestP.S. I like you by Kasie West
Published by Point on 26 juli 2016
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 330
Format: Hardcover
four-stars

Signed, sealed, delivered…

While spacing out in chemistry class, Lily scribbles some of her favorite song lyrics onto her desk. The next day, she finds that someone has continued the lyrics on the desk and added a message to her. Intrigue!

Soon, Lily and her anonymous pen pal are exchanging full-on letters—sharing secrets, recommending bands, and opening up to each other. Lily realizes she’s kind of falling for this letter writer. Only, who is he? As Lily attempts to unravel the mystery and juggle school, friends, crushes, and her crazy family, she discovers that matters of the heart can’t always be spelled out…

Lees verder

four-stars