Halloween Book tag

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor deze tag. Aangezien het bijna Halloween is, is hij wel toepasselijk natuurlijk dus laten we snel gaan kijken!

Dat is toch wel Mary: The summoning of Survive the night. Deze twee boeken heb ik echt verslonden want ze waren zo ontzettend goed! De eerste gaat over bloody mary en ik kan je vertellen het boek is inderdaad erg bloody! Het tweede boek gaat over een stel jongeren die gevangen zitten in ondergrondse tunnels na een Rave en achternagezeten worden door iets of iemand. Ik vond ze beide echt nagel bijtend spannend!

Ik geloof dat ik die echt nog moet vinden, want heb nog niet echt een hele scary cover gevonden.

Oei zoveel haha, de meeste zombie hordes waar ik over gelezen heb, het monster of niet monster uit survive the night en bloody mary staan toch wel boven aan mijn lijstje.

Zombie!!!! ik hou van zombies, maar dan wel echt goed gedaan dat mensen ook echt geloven dat je een wandelende dode bent!

Oei geen idee, ik denk dat de meeste fictionele werelden waar ik over lees niet eens weten wat trick or treat is haha. Nou ja in de straat van Sam en Dean winchester dan maar….Al kom ik dan waarschijnlijk niet verder dan het huis waar zij wonen haha.

We hebben hier natuurlijk niet echt specifiek Halloween snoep, dus ik ga gewoon voor alles van chocolade! Ik ben echt een chocolade junkie!

Luna Lovegood of Feyre uit A court of thornes and roses. Dit zijn mijn twee favoriete fictional characters!

Ik ga voor veilig, ik ga voor zo’n springende kikker met het gevaar dat de kikker weg is haha.

Rhysand haha, dat zou wel geweldig zijn als ik die in mijn tasje zou vinden!

Sarah J. Maas, ik vond haar zo leuk tijdens het interview en de signing in Londen. Ik denk dat je heel veel lol met haar kan hebben!

Dit was de tag! Als je hem leuk vind, vul hem dan ook zeker in!

 

Aanbevelingen: Halloween Films!

Als het Halloween is, of bijna halloween moet je gewoon goede enge films kijken vind ik, er is één uitzondering maar die zal ik zo als eerste noemen! Ik heb mijn favoriete horror films op een rijtje gezet!

  1. Hocus pocus, oke dit is dus niet echt een enge film maar eigenlijk mag hij zeker niet ontbreken tijdens een goede Halloween marathon! Het gaat over drie heksen die proberen hun eeuwige jeugd terug te krijgen.
  2. De eerste echte horrorfilm waar ik nachtmerries van kreeg was A nightmare on elmstreet. Het feit dat deze killer je omlegt in je slaap helpt hier natuurlijk ook niet bij. Ik heb de remake gezien maar ik ben toch meer fan van het origineel! Dus ik raad je zeker aan om deze te kijken!
  3. Welke film er eigenlijk ook niet mag ontbreken is natuurlijk de klassieker: Halloween. Een moordenaar die toeslaat met Halloween tja dat past natuurlijk helemaal bij het thema!
  4. Een andere film die hier ook echt niet mag ontbreken is Trick or Treat, tja waar gaat deze film eigenlijk over, het is vaag het is goed het is goor. Do I need to say more?!
  5. Tot slot een film die ik zelf recentelijk heb gezien en al een opvolger heeft: The conjuring. Brr wat vond ik dit een creepy film zeg!

Nog een kleine bonus, omdat deze film zowel met Halloween als met kerst kan: The nightmare before christmas! Ik vind deze film echt fantastisch.

 

Veel plezier met deze lijst en…..laat maar een lichtje branden na het kijken van deze films. Happy Halloween!!!!!

 

Tag: Bump in the night

Ik werd door Kwante van Kwante in Wonderland getagd voor deze leuk tag en aangezien het bijna Halloween is vind ik dit natuurlijk een geweldige tag! Dus laten we snel gaan kijken wat ik antwoord!! korte sidenote: De afbeelding hierboven is eigendom van Kwante!

1) Which are your favourite supernatural/horror/scary characters to read about?
(e.g. vampires, werewolves, witches, monsters, serial killers, murderers etc).

Dat is voor mij heel makkelijk: Zombies!!! Ik hou echt van die schuifelende wezens haha. Ik vind het heerlijk om te lezen over uitgerukte ingewanden die opgegeten worden enz. Ja hoe smeriger hoe beter in een boek en op tv. overigens ook!

 

2) Which scene from any book would be your ultimate nightmare to have been part of?

Ow deze vind ik heel moeilijk, ik ben echt dol op hele enge boeken dus ik heb genoeg scenes waar ik liever niet bij zou zijn……Ik ga voor een recent boek namelijk één van de scenes in Mary the summoning waarin Mary één van de meiden een spiegel intrekt. Ik vond dat echt wel een hele griezelige scene die ik liever niet mee zou maken!

3) If you could visit and explore any one scary or evil setting which would you pick and why?

Ook alweer zo’n moeilijke……. Ik zou graag denk ik in één van mijn zombie boeken terecht komen. Op de vlucht met hopelijk iemand als Daryl Dixon om me te beschermen haha.

 

4) Which book was so frighteningly terrible that you almost fell asleep for eternity trying to finish it?

Ow jeetje….. Het vuur van Louise want om eerlijk te zijn vond ik dat boekje echt niet door te komen.

5) Name one book you wish you could pull certain pages out of and swap for others to make it better?

Weer zo’n moeilijke vraag…… Ik ga dan toch maar voor het vuur van Louise want dat boek was gewoon de halve tijd geen touw aan vast te knopen.

6) If you could turn any ‘bad or evil’ character into a good character, who would you pick and why?

Voldermort, want ik ben benieuwd wat hij met al zijn toverkracht zou doen als hij good zou zijn!

 

 

Quick fire round:

1) Favourite vampire character? Zsadist van The black dagger brotherhood!
2) Favourite werewolf character? Alcide van True Blood want…. just look at him!

3) Favourite witch character? Net als Kwante ga ik hier van Manon zij is echt zo bad ass!
4) Favourite monster character? Zombies!!! Kan er niet eentje kiezen haha
5) Favourite ghost character? Bloody Mary uit Mary the summoning
6) Favourite serial killer/murderer character? Jack the ripper!

 

 

 

 

Wat een geweldig leuke tag! Als je hem nu zelf ook leuk vind vul hem dan gerust in!

 

 

Halloween events!

Het is bijna zover, Halloween staat voor de deur en in aanloop naar Halloween zijn er genoeg leuke events te vinden waar je het weekend voor Halloween naartoe kan. Halloween zelf valt natuurlijk op maandag maar dat betekend niet dat je het weekend niet lekker kan griezelen!

Je kunt net als ik heerlijk naar Disney gaan, echt heel eng is het niet maar de sfeer is er altijd ontzettend goed en het is ontzettend leuk om alle schurken eens te zien en de bekende Disney figuurtjes in hun Halloween kostuum. Halloween kun je de hele maand oktober vieren in Disney met als hoogtepunt een echte Halloween party op maandag! Meer informatie vind je op: Website Disneyland

Ik denk dat één van de bekendste Halloween events in Nederland toch wel de fright nights in Walibi zijn. Terrecht als je het mij vraagt want ze maken er elk jaar weer een echt spektakel van! Deze fright nights vinden elke vrijdag en zaterdagavond plaats in Walibi Holland, neem stalen zenuwen mee of anders in ieder geval goed gesmeerde stembanden! Meer informatie vind je op: Website fright nights

Een evenement waar ik nog niet van gehoord had maar via mijn man mee in aanmerking kwam is Villains in Mondo Verde Landgraaf in Limburg. Er zijn 8 verschillende scare zones en meer dan 180 scare actors.  Je kunt daar als bezoeker heerlijk rondlopen en je dus de stuipen op het lijf laten jagen door onder andere zombies, mummies en circus freaks. Meer informatie vind je op: Website Villains 2 

 

Natuurlijk zijn er nog wel veel meer events te vinden op internet maar deze drie wilde ik even uitlichten. Helaas ging het invoegen van plaatjes niet goed, wordpress liep telkens vast dus sorry voor mijn gebrek aan plaatjes in deze post.

Unboxing: Celebrate books box oktober 2016 All the feels

Afgelopen vrijdag ontving ik de Celebrate books box, het thema dit keer was All the feels en ik moet eerlijk bekennen ik had echt geen idee wat er in zou zitten. Dus ik heb de doos meteen geopend en ik was aangenaam verrast wat is deze box leuk! Ik zal jullie niet langer in spanning houden en met jullie delen wat er in zat!

Allereerst even de doos, dat is toch al een feestje op zich?

Als je de doos opent zie je de kaart, achterop de kaart staat wat er in de doos zit. Natuurlijk lees ik dat niet want dat zijn spoilers!

Op het moment dat ik de kaart weghaal zie ik de eerste goodie al liggen, het zijn de sokken van young&awesome!!!!

Zo zien de sokken eruit en ik vind ze echt geweldig!

Vervolgens vind ik dit envelopje, die envelopjes zijn ook altijd leuk!

Het eerste wat ik uit het envelopje haal is deze leuke blocnote met lijstjes, heerlijk ik hou ervan om lijstjes te maken de laatste tijd dus dit komt heel goed uit!

Vervolgens vind ik deze geweldige boekenlegger en inderdaad ik zit nog steeds te wachten op mijn brief…….

Ook in het zakje zit deze leuke pen van young&Awesome, ik vind echt dat zij een hele leuke non boeken lijn hebben!!!

Vervolgens vind ik een zakje met heerlijke snoepjes, in de vorm van visjes….zou dit een aanwijzing zijn voor het boek?

Het boek is er eentje die ik ook op mijn wishlist had staan, namelijk Sterren stof! Dit boek lijkt me echt super tof!

Ook zit er weer een prachtige kaart in met een handtekening! Hoe doen ze dat toch telkens weer????

Dit is dus de hele buit bij elkaar, ik vind dit echt de leukste box tot nu toe, hij wordt elke keer weer beter en leuker! De sokken, de pen, de blocnote en het boek echt allemaal geweldig! Net als de rest in de box natuurlijk. Ik kijk nu alweer uit naar de box van november!!!!!

Heb jij de box ook ontvangen? Of ben je misschien van plan om hem te bestellen?

De week van een boekenworm

Ik heb echt serieus het gevoel dat dit jaar voorbij vliegt, te bedenken dat het alweer bijna eind oktober is. Bijna Halloween!!!!! Maar laten we eerste eens even naar de afgelopen week kijken, wat heb ik gedaan, gelezen, gekocht, enz. Helaas ook deze keer nog zonder foto’s, aangezien mijn telefoon weg is ter reparatie.

Maandag:

Een beetje een rare dag, dit is natuurlijk een werkdag maar er viel een cliënt uit. De meiden wilde heel graag bij opa en oma slapen zondag en aangezien mijn vader zo lief is om de oudste naar school te brengen was dat geen probleem. Maar dat betekende dus dat ik een hele ochtend voor mezelf had! Ik heb wat geblogd en ben gaan lezen in Paper Princess, daarna was het tijd voor werk en hebben we onderweg nog even KPN gestalkt over mijn telefoon dit niet goed meer oplaad en pas twee maanden oud is. Na het werk weer snel naar huis, eten en de kids weer in bad en naar bed. Die avond heb ik lekker op de bank gezeten met paper princess en ja ik heb hem uitgelezen, wow in twee dagen! Ik ben ook meteen begonnen aan Broken Prince, ik ben serieus verslaafd aan deze serie.

Dinsdag:

Nadat de oudste naar school was zijn en ik de jongste lekker op de bank gaan zitten, ze wilde graag een filmpje kijken en ondertussen heb ik lekker zitten lezen. Rond 2 uur belde mijn vader, het was nogal rot weer dus hij zou eerste onze oudste dochter halen en daarna mij en de jongste oppikken omdat we bij mijn ouders zouden eten. Dus ik ervoor gezorgd dat we klaar zouden staan en gingen mee met mijn vader. Die avond hebben we eerste de meiden op bed gelegd en ben ik weer verder gaan lezen…..en ja hoor ook dit boek las ik uit. Ik begon al wel aan het derde boek maar las alleen de eerste twee hoofdstukken omdat ik zo moe was.

Woensdag:

Was als alle andere woensdagen, opstaan, de oudste naar school brengen en daarna weer wachten tot we haar op konden halen. Ik ging met mijn moeder naar de KPN winkel en nu is mijn trouwe mobieltje hopelijk in de maak.  De oudste zou niet mee naar huis gaan, ze had namelijk haar eerste feestje. Hartstikke leuk voor haar maar wij vonden het wel spannend. Ook kregen we een nieuwe meter voor gas en elektriciteit een slimme meter. Dat betekende helaas wel dat we een tijdje zonder stroom en verwarming zaten, brrr wat was dat koud. Uiteindelijk kwam onze oudste ook weer thuis van een gezellig feestje en was het bijna etenstijd. Ik las wat minder vandaag, niet echt een dip maar even behoefte aan andere dingen.

Donderdag:

Om de één of andere reden had mijn vader zin in oppassen deze week want ook dit keer nam hij ook de jongste mee. Ik moest alleen om half 3 bij hem zijn. Zou hij de oudste ophalen en kon ik wachten op de mensen die ook bij hen zo’n slimme meter zouden plaatsen. Nou ja prima toch? Ik ben de ochtend begonnen met de nieuwe aflevering van American Horror Story en heb daarna heerlijk de hele tijd Gilmore Girls zitten kijken. Eenmaal bij mijn ouders aangekomen was de meneer van de meter net klaar haha. Maar goed dat geeft niet, we aten vanavond frietjes bij mijn ouders. Thuis de meiden weer lekker in bad en naar bed en die avond heb ik echt weer veel gelezen! ik ging slapen toen ik nog maar 6 hoofdstukken hoefde te lezen.

Vrijdag:

Ook vandaag was ik alleen, nou ja ik startte op met de meisjes maar daarna was ik alleen thuis. Op zich wel fijn, kon ik wat rommelen in huis en daarna lekker de nieuwe aflevering van Supernatural gekeken! Wow wat is dit seizoen sterk begonnen zeg! Daarna heb ik eerst mijn boek uitgelezen om vervolgens gewoon weer heerlijk voor de tv. te gaan liggen met de Gilmore Girls. Ik hou ook echt van die serie. Ik verachtte die dag mijn celebrate books box dus toen de bel ging sprong ik enthousiast op en deed de deur open…..helaas het was een jehova getuigen haha. Maar toen voor de tweede keer de bel ging was het wel mijn box! Ik ben echt super blij met deze box hij is zo tof! Daarna vertrok ik richting Eindhoven want het was ook weer tijd voor een leesclub en wat was het weer gezellig! Kan niet wachten tot de volgende keer!!!! Eenmaal thuis dook ik in mijn kast voor het tweede deel van de Lunar chronicles aangezien we nu Cinder hadden gelezen en ben ik in bed nog even wat gaan lezen.

Zaterdag:

De meiden sliepen vrijdag bij mijn ouders dus ik kon een beetje uitslapen. Ik ben de ochtend rustig opgestart en daarna naar mijn ouders gelopen. Die middag hadden we een verjaardagsfeestje dus ook mijn man zou naar mijn ouders komen. Na een korte lunch vertrokken we, het was een hele drukke maar gezellige dag! Eenmaal thuis meteen de meiden naar bed, want het was al laat! Zelf ben ik ook naar bed gegaan en heb nog even tv. gekeken.

Zondag:

Iedereen sliep uit vandaag! Om half negen hoorde we de meiden en zijn we uit bed gegaan. Nu zit ik dit hier te typen en bereid me voor op een blog ochtend want daar zal ik de rest van de ochtend mee bezig zijn! Ik hoop straks ook nog even wat te kunnen lezen.

Wat heb jij gedaan deze week?

Volgende week komt mijn dagboek een dagje later online, we gaan namelijk een paar dagen Halloween vieren in Disney!

Aanbevelingen: Vampier boeken

Er was een tijd dat ik een grote vampier obsessie had, ik las alle boeken over vampieren die ik maar kon vinden. Dus ik heb wel wat aanbevelingen als het op deze categorie aankomt. Als je op de titel van het boek klikt kom je op de goodreads pagina om meer over het boek te lezen.

Als eerste natuurlijk de all time classic: Dracula van Bram Stoker. Ik moet eerlijk bekennen dat dit niet het eerste boek is geweest dat ik last over een vampier maar het is wel het meest bekende verhaal natuurlijk. Als je wil lezen waar al die andere goede boeken nu eigenlijk vandaan komen raad ik je dit boek zeker aan!

De tweede aanbeveling is mijn all time favourite serie wat vampieren betreft: Vampire kisses van Ellen Schreiber. Dit is echt young adult en het heeft vooral romantiek, maar ook wel spanning. Ik las het eerste boek toen ik zelf een jaar of 16 was op aanraden van een vriendin in het Nederlands….. Tot ik erachter kwam dat er in het Engels een hele serie achter zat! ik heb deze boeken echt verslonden, ze zijn zo leuk! Ze gaan over Raven en zij heeft echt een vampier obsessie, er is een oud huis in het plaatsje waar ze woont en daar komt een nieuwe familie in te wonen. Zouden ze vampiers zijn??? Ik ga natuurlijk niet verklappen hoe dit verder gaat maar echt: Lees het! Het is zo super leuk en de boekjes zijn niet heel dik dus je vliegt er echt doorheen.

Een andere serie die ik echt heel tof vind maar nog weinig aandacht heeft is The morganville vampires van Rachel Caine. Deze serie is echt zo gaaf, ik heb nog niet alle boeken gelezen maar wat ik tot nu toe gelezen heb is heel tof. Het gaat over Claire die gaat studeren in Morganville, maar in  morganville gebeuren er hele rare dingen….. Ik vertel niks verder daarvoor moet je echt de serie maar gaan lezen!

Voor de wat oudere onder ons raad ik echt The black dagger brotherood van J.R. Ward aan. Het zit bomvol actie, maar ook een hoop romantiek en meer. Het gaat voer een brotherood van vampiers die hebben gezworen de mensen te beschermen. Het is echt een ontzettend gave serie en echt zeker de moeite waard als is het alleen maar om te lezen over mooie mannen!

Een andere favoriete serie is de Night huntress serie van Jeaniene Frost. Het gaat over halfvampier Cath, ze is een beruchte assasin die allerlei verschillende supernatural creatures als doelwit heeft. Ook dit boek is wel voor een volwassener publiek want er zitten nogal wat expliciete scenes in. Maar ook dit is echt een aanrader!

En tot slot kan ik natuurlijk de queen van de vampier boeken niet vergeten: Anne Rice. Zij schreef de vampire chronicles en één van de bekendste boeken is natuurlijk Interview with a vampire. Ik heb een aantal boeken gelezen maar nog niet allemaal. Maar ze zijn echt de moeite waard want het zijn echt super gave boeken!

Wat zijn jouw favoriete vampier boeken?

Recensie: Survive the night van Danielle Vega

Recensie: Survive the night van Danielle VegaSurvive the night by Danielle Vega
Published by Razorbill on 24 mei 2016
Genres: Horror, young-adult
Pages: 288
Format: paperback
five-stars

Stephen King meets Pretty Little Liars in this pulse-pounding novel from the author of The Merciless

Just back from rehab, Casey regrets letting her friends Shana, Julie, and Aya talk her into coming to Survive the Night, an all-night, underground rave in a New York City subway tunnel. Surrounded by frightening drugs and menacing strangers, Casey doesn’t think Survive the Night could get any worse...

...until she comes across Julie’s mutilated body in a dank, black subway tunnel, red-eyed rats nibbling at her fingers. Casey thought she was just off with some guy—no one could hear her getting torn apart over the sound of pulsing music. And by the time they get back to the party, everyone is gone.

Desperate for help, Casey and her friends find themselves running through the putrid subway tunnels, searching for a way out. But every manhole is sealed shut, and every noise echoes eerily in the dark, reminding them they’re not alone.

They’re being hunted.

Trapped underground with someone—or something—out to get them, Casey can’t help but listen to Aya’s terrified refrain: “We’re all gonna die down here.”

Lees verder

five-stars

Recensie: Mary: The summoning van Hillary Monahan

Recensie: Mary: The summoning van Hillary MonahanMary: The summoning by Hillary Monahan
Series: Bloody Mary #1
Published by Disney Hyperion on 2 september 2014
Genres: young-adult, Horror
Pages: 245
Format: paperback
four-half-stars

There is a right way and a wrong way to summon her.

Jess had done the research. Success requires precision: a dark room, a mirror, a candle, salt, and four teenage girls. Each of them--Jess, Shauna, Kitty, and Anna--must link hands, follow the rules . . . and never let go.

A thrilling fear spins around the room the first time Jess calls her name: "Bloody Mary. Bloody Mary. BLOODY MARY." A ripple of terror follows when a shadowy silhouette emerges through the fog, a specter trapped behind the mirror.

Once is not enough, though--at least not for Jess. Mary is called again. And again. But when their summoning circle is broken, Bloody Mary slips through the glass with a taste for revenge on her lips. As the girls struggle to escape Mary's wrath, loyalties are questioned, friendships are torn apart, and lives are forever altered.

A haunting trail of clues leads Shauna on a desperate search to uncover the legacy of Mary Worth. What she finds will change everything, but will it be enough to stop Mary--and Jess--before it's too late?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik zal alvast bekennen dat er één urban legend is waar ik altijd echt rillingen van over mijn rug krijg en dat is Bloody Mary, dus toen ik dit boek zag, wist ik dat het moest gaan lezen in de Halloween maand. Ik kan vertellen dat ik daar geen spijt van heb, of misschien wel want in de spiegel kijken dat durfde ik de eerste dagen na het lezen van dit boek echt even niet meer. Net als in het donker naar de wc. gaan haha.

Het verhaal begint eigenlijk met de summoning, maar verteld daarna ook het verhaal over de fascinatie voor Mary van één van de personages. Eigenlijk is het vanaf het eerste hoofdstuk al meteen spannend en daar hoopte ik eigenlijk ook een beetje op. Een boek dat me vanaf de eerste regel meteen zou pakken.

Het verhaal is echt een horror verhaal, het is niet voor mensen met een zwak hart of mensen die niet tegen een beetje spanning of bloed kunnen want dan kun je dit boek beter laten liggen. Wat ik vooral heel goed vond was dat je je geen moment echt veilig voelde in dit boek, Mary kon echt elk moment opduiken en dat maakte het gewoon super eng.

Het verhaal bouwt goed op en het is ook geweldig om te zien hoe het verhaal van Mary tot stand komt, wie is ze nu precies en wat wil ze nou eigenlijk? Waarom is zij bloody mary geworden? Hoe het nu precies zit weet ik nog niet, want natuurlijk is er nog een tweede deel haha.

De personages:

De personages zijn wel echt typische tieners, met typische tiener problemen. Ze zijn verliefd, gedumpt, roddelen over anderen en gaan naar school. Maar het was niet dat ik me daar aan stoorde. Je komt gaande weg meer te weten over het meisje dat heeft voorgesteld om Bloody Mary op te roepen en dat is ook wel heel tof. Want waarom zou je in hemelsnaam zoiets doen?

Shauna vind ik ook echt een geweldig personage, je ziet echt hoe ze steeds verder afglijd in haar angst om van Bloody Mary af te komen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl van dit boek is echt heerlijk, je vliegt echt door het boek heen, ik kon het met moeite wegleggen en het einde van vele hoofdstukken deed mij vrezen voor het volgende hoofdstuk.

Eindoordeel:

Ik vond het echt een geweldig goed boek, zeker de moeite waard om te lezen en zeker rond de tijd van Halloween. Bedenk wel dat je nooit meer hetzelfde in de spiegel zal kijken, zie ik daar nu iets vanuit mijn ooghoek? Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat deel twee ook besteld is!

four-half-stars