Chocolate book tag

Ik ben door Kwante van Kwante in wonderland getagd voor deze geweldige tag. Ik ben dol op chocolade! Choclade repen, chocolademelk, vlokken, hagelslag alles waar chocolade inzit wil ik hebben!!!! Dus deze tag is me echt op het lijf geschreven haha. Laten we dan ook maar snel beginnen met de vragen!

Dark Chocolate — A book that covers a dark topic (abuse, domestic violence, rape, lonlieness,bullying, death, etc)

Ik ga hier voor my heart and other black holes, dit boek gaat over zelfmoord en het sluiten van een zelfmoordpact. Ik vind het echt een fantastisch mooi boek maar het is wel heel heftig. Het onderwerp wordt weinig besproken, het is toch een soort taboe.

 

White Chocolate — Your favourite light-hearted/humourous read

Makkelijk: Simon vs the homosapiens agenda, ik vind dit boek echt geweldig en ik heb de meeste tijd echt hardop zitten lachen.

Milk Chocolate — A book that has a lot of hype that you’re dying to read.

Hier aap ik Kwante een beetje na maar ook ik ga voor een fakkel tegen de duisternis. Het eerste deel vond ik zo goed en de mensen die deel twee hebben gelezen zijn er zo enorm enthousiast over dat ik niet kan wachten tot ik in dit boek kan beginnen. Gelukkig staat hij ook in mijn kast!

Chocolate with a caramel center — Name a book that made you feel all gooey in the middle while you were reading it.

Fangirl van Rainbow Rowell, aaah Cath en Levi het is zo schattig! We verdienen allemaal een Levi in ons leven!

Wafer-free Kit-Kat — Name a book that surprised you lately.

Three dark crowns is het eerste boek dat me te binnen schiet, wat een fantastisch boek vol met plottwists en een mega cliffhanger aan het einde! Ik had gehoopt dat hij goed was maar nooit verwacht dat hij echt zo goed zou zijn!

Snickers — A book that you are going nuts about!

A court of mist and fury van Sarah J. Maas, ook al vond je het eerste deel misschien niet zo. Dit deel moet je gewoon gelezen hebben want het is zo goed!!!!!

Hot Chocolate with cream and marshmallows — What book would you turn to for a comfort read?

Vampire kisses, eigenlijk de hele serie wel! Het is gewoon zo lief en schattig en ik kan me er gewoon helemaal in verliezen en het geeft me een heerlijk gevoel.

Box of chocolates — What series have you read that you feel has a wide variety and a little something for everyone

Dit is best een lastige eigenlijk…..ik ga voor The morganville vampires, het heeft actie, romantiek, spanning, bovennatuurlijke wezens. Ik denk dat er veel mensen zullen zijn die deze boeken goed vinden.

Ik tag de volgende persoon:

Bianca van Bibi Books

 

Gilmore Girls Booktag

 

Als deze post online komt is het de dag dat ik samen met twee vriendinnen de nieuwe afleveringen van Gilmore Girls ga binge watchen. Ik heb hier zo naar uitgekeken. Ik ben altijd fan geweest van de serie en het feit dat er nu gewoon nieuwe afleveringen zijn maakt mij heel erg blij! Deze tag was een tip in één van mjin app groepjes en laten we snel gaan kijken!

Lorelai: A character with a witty or sarcastic kind of humor

 

Pfff deze vind ik dus al meteen lastig……Ow nee wacht ik weet het al! Baz uit Carry On, die heeft echt heerlijke humor! Ik hou van zijn sarcasme en hij is ook echt één van mijn meest favoriete karakters uit het boek.

“I know fuck-all about vampires. It’s not like I got an instruction pamphlet when I was bitten.”

Rory: Your favorite classic

 

Pride and prejudice hier hoef ik niet eens over na te denken eigenlijk. Ik vind het boek gewoon helemaal leuk!

Luke: A book that you secretly love but are affraid to admit

 

Niet zozeer bang om het te toe te geven maar ik vind het soms heerlijk om een erotische roman te lezen. Alleen heeft iedereen daar wel een beeld bij en daarom ben ik er misschien wat minder open over. In ieder geval tegenover vreemde want vriendinnen weten hier natuurlijk alles van haha.

Lane: A musical character

 

Ik dacht dat ik deze heel moeilijk zou vinden tot ik een blik wierp in mijn boekenkast….August Flynn uit This savage song. Die kan enorm goed viool spelen al pakt het voor de luisteraar misschien iets minder goed uit….

Dean: Your first booklove ( a character or a book )

 

Oké mijn eerste grote liefde was Alexander uit de Vampire Kisses boeken, ik was echt helemaal verliefd op hem haha. Ik vind hem nog steeds één van de leukste crushes die ik heb gehad.

Sookie: A book you’ve devoured

 

Dit zijn er zoveel…… Ik ga hier voor The enemy van Charlie Higson. Ik kocht heb boek in Londen en ik kon echt niet stoppen met lezen!

Jess: A book you love that gets the most hate

 

Oke hier weet ik dus echt geen antwoord op, ik geloof niet dat er een boek is dat ik helemaal geweldig vind en bijna niemand anders.

Miss Patty: A book that was ruined by the hype

 

Of het echt geruïneerd is weet ik niet, maar iedereen was heel enthousiast over Harteloos van Marissa Meyer voor het boek uitkwam en ik ben er in begonnen maar tot nu toe vind ik het wel leuk maar niet fantastisch of gewedlig.

Emily Gilmore: Expensive book

 

Hier heb ik er wel meerdere van… maar de meest dure boeken zijn Harry Potter the character vault en de Creature vault en A case of fantastic beasts. Allemaal Harry Potter gerelateerd haha. Ik kan er niks aan doen ik vind ze gewoon zo mooi dat ik ze moet hebben! Ik ben een boek Niffler haha.

Paris: An uptight character

 

Ik ga voor professor Umbridge, die is wel uptight haha. Met haar mantelpakjes en borden met poesjes. Weet niet of iedereen het met me eens is maar ik vind het wel passend.

Dit was de tag, ik vond het erg leuk om hem in te vullen en nu als laatste geef ik hem door aan:

Kwante van Kwante in wonderland

Isabelle van Belle’s book adventures

De week van een boekenworm

Het is al bijna december, nog even en we gaan de verjaardag van Sinterklaas vieren, de kerstboom weer zetten en veel te veel eten! Maar goed eerst maar eens even kijken wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is.

Maandag:

Zoals altijd is dit mijn werkdag dus vandaag is niet anders, het grootste gedeelte van de dag ben ik daar dus ook mee bezig. Met in mijn achterhoofd mijn oudste dochter die echt goed ziek is. Gelukkig past opa op en weet ik dat hij goed voor haar zorgt maar het breekt je mama hart wel hoor als je dan gaat werken. Die avond wil ze dan ook al vroeg naar bed dus na het sinterklaasjournaal gaan we naar boven. De meiden slapen al snel en ik besluit wat te gaan lezen, en kijk natuurlijk de nieuwe aflevering van The walking dead! Ik weet dat veel mensen afhaken maar ik vind de serie eigenlijk juist steeds beter worden!

Dinsdag:

We slapen uit, dat is even wennen want ik ben gewend om op tijd op te staan en alles klaar te maken voor een schooldag. Maar goed vandaag is echt een bankhang dag, de oudste ligt op de bank, de jongste rent af en toe wat rond en gaat dan ook op de bank liggen. Echt heel sneu om je altijd zo vrolijke meisje zo ziek te zien. In de ochtend ben ik druk met het opruimen van mijn boekenkast tussen het zorgen voor mijn kleine meisje door. Ik beloof dat ik snel een boekenkast tour zal beginnen op mijn blog! Als jullie dat leuk vinden natuurlijk.  Als mijn man thuiskomt strik ik hem om met me mee te gaan naar de Bruna want ik heb een missie: Het Fantastic Beasts and where to find them stickerboek bemachtigen! Als ik er dan toch ben neem ik meteen het kleurboek en het boekje met kleurkaarten mee…..Deze obsessie begint weer ernstig op die van Harry Potter te lijken…… Als je dan toch een stickerboek hebt moet je de stickers wel inplakken natuurlijk en dat doe ik die avond. Ik kijk ook nog naar Baby te huur en lees nog wat.

Woensdag:

Vandaag moeten we er wel vroeg uit, niet omdat er school is maar omdat ik de suikertest moet gaan doen. Even kort uitleggen ik heb overgewicht en daarom is het verplicht om jezelf te testen op zwangerschapssuiker….Prima maar de methode is echt niet tof. Je komt binnen je wordt de eerste keer geprikt, je krijgt een heel flesje glucosewater ( denk hoestdrankflesje formaat ), nadat je met moeite dat hebt weggewerkt en je een minimaal slokje water krijgt om de smaak weg te spoelen mag je twee uur gaan zitten wachten……Daarna wordt je nog eens geprikt en mag je naar huis. Ow ja en belangrijk je moet nuchter zijn, met andere woorden op een nuchtere maag krijg jij even een stoot suiker binnen die je normaal nooit wegwerkt op een dag…..Maar goed ik was er behoorlijk ziek van, ook na de tweede keer prikken en de eerste boterhammen. Zoveel suiker is gewoon echt verschrikkelijk. Ik heb bijna de gehele middag op bed gelegen omdat ik me zo slecht voelde. Die avond had ik een etentje, waar ze helaas weinig keus hadden voor iemand die zwanger is maar de avond was wel gezellig!

Donderdag:

Normaal ben ik op een dag als deze vrij, alleen nu niet! Aangezien ik op vrijdag nu iets heb tot aan de kerst werk ik op donderdag. Dat is wel even wennen hoor! Je bent zo gewend om gewoon vrij te zijn dus eigenlijk zou je die wekker het liefst gewoon uitzetten. Tussen de verschillende cliënten door ben ik nog even een Bruna binnen gelopen en heb ik nieuwe stickers gekocht. Daarna nog gewerkt en ik moet eerlijk bekennen dat ik blij was dat de dag erop zat! Die avond sliepen de kinderen bij mijn ouders ( i.v.m. dat persoonlijke dingetje de dag erna ) en strikte ik mijn man om nog eens met me mee te gaan. Ditmaal naar de Media Markt waar ik Pokémon Moon kocht! Dat heb ik eigenlijk de rest van de avond zitten spelen haha.

 

Vrijdag:

Na de persoonlijke afspraak ben ik naar huis gegaan en heb ik heerlijk gevulde speculaas gebakken! Altijd zo lekker als dan je gehele huis er naar ruikt! Daarna was het tijd om te gaan eten en na het eten heb ik vooral heel veel gelezen! Ik zat echt helemaal in mijn boek en had amper tijd om eens op te kijken voor The voice of Holland. Uiteindelijk heb ik het licht maar uit gedaan en ben ik gaan slapen.

Zaterdag:

Ik kom met moeite mijn bed uit, ik ben gewoon moe en wil het liefst blijven liggen. Maar vandaag ga ik ook nog wat sinterklaas inkopen doen. Voor de kinderen zijn we al klaar maar ik wil mijn ouders ook wat geven. In de stad gaat het al best snel mis, ik krijg ontzettend last van mijn lage bloeddruk en heb het gevoel dat ik flauwval. Ik bel mijn moeder die ook in de stad is met de kids en sluit me weer bij haar aan. Ik voel me liever veilig samen dan niet veilig in mijn eentje. Gelukkig heb ik wel wat dingen kunnen halen. De kinderen wilde heel graag naar de McDonalds en het zout op de frietjes deed mij in ieder geval enorm goed! De kinderen wilde graag bij oma en opa logeren dus ik had een rustige avond. Ik heb heerlijk mijn boek uitgelezen ( Serieus mensen: Koop Stealing snow! Je zult me er later voor bedanken ) en ben uiteindelijk lekker gaan slapen.

Zondag:

Zondagochtend is een beetje mijn blogochtend, ik zet de artikelen voor de komende week in elkaar en plan ze in. Vanmiddag gaan we nog even naar Eindhoven omdat we even langs de Primark willen en daarna heb ik nog een verjaardag. Een drukke dag dus weer! Maar goed dat geeft niet, het grootste dilemma deze dag is: Welk boek ga ik in hemelsnaam nu weer lezen!!!!

Hoe wat jouw week? Heb je nog iets bijzonders gedaan?

Geeky Friday

Deze heb ik een beetje verwaarloosd, sorry maar daar gaat nu verandering in komen! Ik ga weer proberen elke vrijdag weer een geeky artikel online te zetten. Goed waar wil ik het deze week over hebben: Funko pops! Ik ben er echt dol op! Ik verzamel ze, ik wil er steeds meer en ik wil jullie mijn verzameling laten zien!

Allereerst begin ik met mijn funko’s van Supernatural. Het is geen geheim dat ik daar erg fan van ben. Natuurlijk heb ik er een hele hoop van: in ieder geval van elk personage waar een funko van is een groten zoals je hieronder ziet:

V.L.N.R: Charlie, Crowley, Dean, Bobby, Sam, Cas, Leviathan Cas

V.L.N.R: Charlie, Crowley, Dean, Bobby, Sam, Cas, Leviathan Cas

Maar ook een aantal mysterie mini’s helaas heb ik ze nog niet allemaal.

V.L.N.R: Charlie, Lilith, Abbadon, Scarecrow, Dean, Bloody Sam, Sam

V.L.N.R: Charlie, Lilith, Abbadon, Scarecrow, Dean, Bloody Sam, Sam

Ook heb ik een aantal funko’s van Harry Potter, Ik heb ze nog lang niet allemaal! Ik weet ook niet of ik ze allemaal wil maar ik heb er nog wel een aantal op mijn wishlist. Deze heb ik tot nu toe:

V.L.N.R: Luna, Dobby, Harry, Ron, Hermelien

V.L.N.R: Luna, Dobby, Harry, Ron, Hermelien

Daarnaast vind ik ook Dr. Who erg leuk. Mijn favoriet is Dr 10 maar ik heb ook nummer 11 en natuurlijk de Tardis! Ook hier zijn er nog wel een aantal op mijn wishlist.

Mijn man heeft een marvel box en één van de thema’s was strong women, deze funkos heeft hij aan mij geschonken, ik vind ze erg leuk al ken ik ze niet allemaal.

Ook DC is vertegenwoordigd, niet met vele maar ik heb in ieder geval The joker en tweemaal Harley Quinn en ook Wonder Woman!

Dan heb ik er nog eentje van Once upon a time, de enige die er eigenlijk echt toe doet….Hook natuurlijk! Al zijn er ook daar nog wel een aantal van die ik wil!

Tot slot mijn twee Disney funkos tot nu toe, natuurlijk Belle en het muisje van Assepoester. Deze laatste is ook een mysterie mini. Disney is nog niet echt vertegenwoordigd maar ik weet zeker dat ook daar nog verandering in gaat komen!

Dan heb ik nog mijn wishlisht, hopelijk kan ik jullie over een tijdje een gave update geven van de nieuwe funkos die ik heb toegevoegd. Verzamel jij ook funkos of juist iets anders?

recensie voor gebruik: Het boekendagboek van Blossom Books

Afgelopen week kon je bij Melissa van Melissa’s bookworld lezen over haar boekendagboek, een soort voor recensie voor ze eraan begint. Ik vond dit zo’n leuk idee dat ik heb besloten om dit ook te doen maar dan met het boekendagboek van Blossom Books. Ik ben van plan aan dit boek te beginnen in het nieuwe jaar om zo ook op papier bij te houden wat ik lees. Ik heb voor deze gekozen omdat je er niet alleen recensies in kan schrijven maar er ook leuke lijstjes in kan vullen enz. Dus laten we snel gaan kijken!

Als eerste natuurlijk de cover, die is natuurlijk niet onbekend maar die mag niet ontbreken. Ik vind het fijn dat het een hardcover boek is waardoor ik het makkelijk open kan leggen. Ook het leeslintje is heel fijn, je kan zo makkelijk aangeven waar je bent.

Als je het boek openslaat is het eerste wat je ziet na de titelpagina een inhoudsopgave, hier kun je precies zien wat je waar kunt vinden! Super handig natuurlijk.

Je eerste invullijst is een wishlist, welke boeken wil je graag hebben? Gelukkig heeft deze meerdere pagina’s want dat heb ik nodig!

Ik ga het straks over de recensie pagina hebben maar eerst de andere leuke dingen zoals:

Welke personages je shipt

Een top vijf momenten uit boeken die je zelf mee had willen maken

En nog veel meer, ik ga niet alles laten zien, daarvoor moet je het boekendagboek natuurlijk zelf gaan aanschaffen. Wat ik ook heel leuk vind is dat op de andere pagina tegenover de lijstjes vaak een leuke illustratie of quote staat. Hieronder een aantal voobeelden:

Dan datgene waar je zo’n boek voor koopt… de recensie pagina. Het leuke aan dit boekendagboek vind is dat je eigenlijk echt kort opschrijft wat je van het boek vond, de gewoonlijke zaken zoals titel, serie, auteur en wat ook leuk is als het een vertaald boek is wie het vertaald heeft. Ook geef je meteen het aantal sterren. Vervolgens krijg je Het vonnis, Mooiste scéne, het moment dat je het boek het liefst door de kamer wilde slingeren, lievelingsquote, lievelingspersonage en wat je echt nog met iemand wil bespreken. Het leuke hiervan is dat kort en krachtig een recensie neerzet en het niet meteen lijkt op de recensie die je ook op Goodreads zet. Het is wel verstandig sticky notes bij de hand te houden als je gaat lezen, anders vergeet je misschien iets! Een andere leuke toevoeging is dat je nog verschillende factoren kant toevoegen aan het boek: de huilfactor, de zwijmelfactor en de lachfactor.

Al met al vind ik dit een heel leuk boek! Zeker het kopen waard en ik ga er dan ook met veel plezier aan beginnen. Het enige nadeel is het aantal boeken dat er in kan, het zijn er MAAR 70 haha. Nu wordt ik volgend jaar voor de derde keer mama dus ik denk dat ik wat minder leestijd ga hebben maar wie weet! Ach ja dan kunnen we gewoon een nieuwe kopen toch?

Wat vind jij van het dagboek? Hoe houd jij je gelezen boeken bij? Ow ja nog een snel vraagje, zouden jullie het leuk vinden als ik de lijstjes in blogposts ga verwerken? Laat het me weten in de comments.

Recensie: Three dark crowns van Kendare Blake

Recensie: Three dark crowns van Kendare BlakeThree dark crowns by Kendare Blake
Series: Three dark crowns #1
Published by Harper Teen on 20 september 2016
Genres: young-adult
Pages: 398
Format: Hardcover
five-stars

Every generation on the island of Fennbirn, a set of triplets is born: three queens, all equal heirs to the crown and each possessor of a coveted magic. Mirabella is a fierce elemental, able to spark hungry flames or vicious storms at the snap of her fingers. Katharine is a poisoner, one who can ingest the deadliest poisons without so much as a stomachache. Arsinoe, a naturalist, is said to have the ability to bloom the reddest rose and control the fiercest of lions.

But becoming the Queen Crowned isn’t solely a matter of royal birth. Each sister has to fight for it. And it’s not just a game of win or lose…it’s life or death. The night the sisters turn sixteen, the battle begins. The last queen standing gets the crown.

If only it was that simple. Katharine is unable to tolerate the weakest poison, and Arsinoe, no matter how hard she tries, can’t make even a weed grow. The two queens have been shamefully faking their powers, taking care to keep each other, the island, and their powerful sister Mirabella none the wiser. But with alliances being formed, betrayals taking shape, and ruthless revenge haunting the queens’ every move, one thing is certain: the last queen standing might not be the strongest…but she may be the darkest.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR, maar ja die is groot haha. Ik besloot dit boek te gaan lezen en wow wat een rollercoaster is dit boek zeg! Het begint een beetje traag, maar dat heb je nodig om de personages te leren kennen. Het zijn er best veel maar de belangrijkste zijn natuurlijk de belangrijkste.

Het verhaal moet wel echt even op gang komen, je moet even in het verhaal komen. Maar als dat eenmaal gebeurd is dan is het echt super goed! Het is op sommige punten ook best gruwelijk, zeker voor een YA boek maar ik hou daar wel van dus voor mij is het geen probleem. Ik heb echt met open mond zitten lezen, ik heb gezucht en ik heb echt verbaasd NEE geroepen. Het boek is gewoon één grote rollercoaster maar wel een hele goede.

Het einde, tja daar ben ik niet blij mee hoor! Was het dan zo slecht? Hoor ik je vragen. Nee het was juist heel goed, waar ik niet blij mee ben is dat het zo’n grote cliffhanger is! Nu moet ik nog zo lang wachten tot ik weet hoe het verder gaat!

De personages:

Zoals ik al gezegd heb zijn de koninginnen het belangrijkste in dit verhaal. Ik wil niet teveel spoilen van het verhaal dus ik ga niet vertellen welke koningin welke gave heeft. Er zijn dus drie koninginnen: Arsinoe, Katherine en Mirabella. Ze leven al een tijdje apart van elkaar in de verschillende huizen waar hun gaven worden ontwikkeld. Maar er worden ook heel veel plannen gesmeed om elke koningin op de troon te krijgen. Ik vond het echt heel mooi om te zien hoe deze drie jonge meiden zich ontwikkelen want vergeet niet dat ze pas 16 zijn en al weten dat ze hun zussen om moeten vermoorden om de kroon te krijgen.

Het mooie aan dit boek is dat je eigenlijk geen hekel krijgt aan de personages, tenminste niet aan de koninginnen want ze zijn allemaal lief en aardig. Dat maakt het ook meteen moeilijk want je voelt niet meteen de hoop dat één van de drie wint.

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al beschreven heb begint dit boek een beetje rustig aan, je moet er even inkomen maar zodra je dat hebt vlieg je er doorheen. De schrijfstijl is ontzettend goed en ik heb me serieus geen moment verveeld tijdens het lezen van dit boek. Ook het feit dat je het vanuit meerdere perspectieven leest stoorde mij helemaal niet. Het maakte het boek alleen maar interessanter.

Eindoordeel:

Het is een super goed boek en ik kan niet wachten tot deel twee uitkomt, hij staat nu al heel hoog op mijn wishlist!!!!

five-stars

Owlcrate unboxing November 2016

Wat heb ik uitgekeken naar deze Owlcrate, ik kijk er elke maand naar uit maar deze maand helemaal. Ik wist wel welk boek er in zou zitten, maar hij zou een exclusieve cover hebben! Vrijdag was het dan zover, daar was hij dan mijn mooie owlcrate! Dus laten we snel gaan kijken naar de unboxing!

Als eerste gewoon de doos natuurlijk

En de mooie kaart, serieus dit vind ik altijd al een cadeautje op zich!

Het eerste wat ik zie is dit mooie doosje, in het doosje zit thee. Deze thee is speciaal gemaakt voor de owlcrate, het is echte wonderland thee en ik kan al vertellen dat hij heel lekker is!

Vervolgens kom ik dit leuke magneetje van Alice in wonderland, moet even gaan bedenken waar ik hem ga gebruiken maar ik vind hem echt heel erg leuk!

Natuurlijk zit er ook een leuke button in, van het kaartje, dit is iets wat owlcrate nu standaard doet. ( sorry voor de crappy foto )

Ook deze gave boekenlegger zit in de owlcrate, hij is echt heel erg mooi!

Als extraatje hebben we ook het originele verhaal van Alice in Wonderland gekregen, echt super tof met bijpassende boekenlegger.

En daar is hij dan het boek! maar eerst nog de brief en een mooie quote kaart!

Daar is dan het boek, wow wat is hij mooi! Ik vind de originele cover echt heel mooi maar deze editie is ook echt prachtig!

 

Dat was de owlcrate van deze maand, wat vond jij het leukste item?

De week van een boekenworm.

Sinterklaas is weer in het land, de herfst is echt aangetreden en dus ook de tijd om op de bank te gaan zitten met een goed boek en een kop thee….Ja dat ga ik doen nadat ik dit artikel heb getypt haha. Maar goed even serieus ik neem jullie weer mee in mijn week.

Maandag:

Het weekend is voorbij, sinterklaas is in het land en ik kan je vertellen als mama is dat een hele drukke tijd! De meiden vinden het geweldig en willen wel elke avond hun schoen zetten! Maar vandaag is gewoon een werkdag voor mij, vroeg opstaan en werken dat is het enige wat ik op de dag eigenlijk doe. Die avond is wel heel leuk want ik ga naar Belle en het Beest in de bioscoop!!! Ik ben echt groot fan van de film en toen ik las dat ze deze nog eens terug lieten komen op het witte doek wist ik dat ik daar nog een keer naar toe moest. De avond was magisch mooi natuurlijk en ik kijk nu nog meer uit naar de nieuwe film volgend jaar! Uiteindelijk was ik zelfs nog op tijd thuis voor The walking dead en heb ik die gekeken.

Dinsdag:

Vandaag heb ik een date….Met mijn beste vriendin, we zijn al vriendinnen sinds we 15 zijn dus dat is al behoorlijk lang! We gaan samen lekker naar de Efteling en hebben een heerlijke dag. Lekker op ons gemakje, veel kletsen, vooral veel kletsen en die avond eet ze ook bij ons mee. Ik heb een ontzettend gezellig dag en ik merk dat ik het even nodig had een dagje even niet mama zijn maar gewoon lekker even mezelf zijn. Soms heb je dat nodig.

Woensdag:

Vandaag is een drukke dag, ik heb eerst een afspraak en daarna naar de stad want mijn oudste dochter heeft echt nieuwe kleding nodig. Jeetje wat groeit ze hard! Na deze drukke ochtend en gedeelte van de middag ben ik dan ook echt op. Ik plof dan ook op de bank met mijn boek om even bij te tanken. Na het eten is het al snel bedtijd voor de meiden, die avond kijk ik nieuwe afleveringen van Criminal Minds en ga ik eigenlijk iets te laat slapen.

Donderdag:

De ochtend is natuurlijk een beetje druk, maar dat geeft niet. De rest van de dag hangen ik en mijn jongste dochter een beetje rond, uiteindelijk wil zij graag even youtube filmpjes kijken en kijk ik een paar afleveringen van The gilmore Girls. Mijn vader haalt mijn dochter vast op omdat ik nog even moet wachten op een pakketje en die avond eten we bij mijn ouders. Die avond kies ik ervoor om gewoon lekker te lezen en verder helemaal niks. Heerlijk genieten van mijn boek want wow wat is Three dark crowns goed!

Vrijdag:

Na mijn rustige ochtendje met persoonlijke afspraak heb ik de middag voor mezelf, ik kijk wat tv. ik lees wat en ik geniet gewoon even van een rustige dag. Die avond ga ik naar Fantastic Beasts and where to find them!!!! Wow wat een geweldige film zeg! Ik vind hem echt fantastisch en ik kan niet wachten om hem nog een keer te zien. Ook ontvang ik deze dag een aantal pakketjes, oeps het waren er best veel!

Zaterdag:

Een hele drukke dag vandaag, we gaan opruimen! Het is nodig dat er speelgoed opgeruimd wordt, dat er gekeken wordt naar waar de meiden nog mee spelen en waarmee niet. Want buiten het feit dat er nog een klein meisje bijkomt is het binnenkort ook weer sinterklaas. Ik vind zelf dat ze echt leuke cadeautjes krijgen maar dat betekend wel dat we echt even ruimte moeten gaan maken. Het is dan ook geen verassing dat ik die avond helemaal gesloopt ben. Maar ik lees wel mijn boek uit en maak een voorzichtig begin met mijn nieuwe boek!

Zondag:

Ik slaap eens uit, even bijtanken en daarna is het aan de slag voor mijn blog. Daar ben ik nu dus mee bezig en straks ga ik nog boodschappen doen want dat moet ook gebeuren. Voor vanavond houden we het makkelijk en bestellen we een pizza. Ik hoop vandaag nog verder te kunnen lezen in mijn boek.

Wat heb jij gedaan deze week?

Social Media tag

Ik ben door Melissa van Melissa’s bookworld getagd voor deze leuke tag. Elke vraag staat in verband met een social media platform. De afbeeldingen die zijn gebruikt zijn allen gemaakt door Melissa.

Pff een boek dat ik nog steeds moet lezen is Illuminea ( Sorry Melissa!) Deze wordt wel heel vaak genoemd. Maar als antwoord ga ik her voor Fighting Destiny, het eerste deel in de fae chronicles, dit boek is dan ook tevens de reden dat ik er drie super leuke en lieve vriendinnen bij heb. Dus een hele goed keuze.

Pfff dit zijn er best veel haha, maar eentje die ik echt iedereen kan aanraden is The deal, dit is het eerste deel van de off campus serie en hij is zo leuk!!! Hij is wel voor de wat meer volwassen lezen, maar geloof me dit boek wil je lezen!!!!

Jeetje wat een lastige vragen allemaal maar ik ga hier voor een boek dat ik laatst gekocht heb….De horlogemaker van Londen ik vind dit boek er echt prachtig uitzien! Het gave is dat de klok uit de kaft is gesneden, ik raad je aan om gewoon even deze kaft te bewonderen als je er langs loopt in de winkel.

Oke……..Ik zit te denken…….Ik weet echt even helemaal niks hier. Ik lees heel veel dus ja er zal vast wel eens iets bij zitten waarvan ik niet meer weet of ik het leuk vond maar ik kan me zo geen boek herinneren.

Tja hier kan ik alleen maar net als Melissa gaan voor A court of mist and fury! Ik zou zo graag eens willen kletsen met de mensen van de night court, ze lijken me gewoon awesome!

Daarvoor moet ik even terug in de tijd maar ik ga voor Twilight. Ik las dit boek al lang voor er bekend werd dat er een film van zou komen en het zo’n enorme hype werd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier ga ik voor het boek van Tess, ik vond dit echt een super gaaf boek, heel uniek en ik had nog nooit zoiets gelezen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het tweede boek nog steeds moet lezen…..Maar het eerste boek is zeker een aanrader!

Oef die is wel echt lastig, ik denk dat ik ga voor…..Three Dark Crowns van Kendare Blake. Ik ben dit boek op dit moment aan het lezen en het is gewoon zo goed!!!! Ik denk dat dit een fantastische film zou kunnen worden!

Dat was de tag weer, welke boeken zou jij gekozen hebben?

 

3 days, 3 quotes day 3

Vandaag een beetje later, maar hier is de laatste dag van de 3 days, 3 quotes challenge. Ik moet ook wel zeggen dat ik voor deze laatste dag wat moeite had met kiezen…..Maar ik heb gekozen voor Three Dark Crows van Kendare Blake, Dit boek ben ik op dit moment aan het lezen en het lijkt me daarom extra tof om daar wat quotes van te delen!

“Three dark queens
Are born in a glen,
Sweet little triplets
Will never be friends

Three dark sisters
All fair to be seen,
Two to devour
And one to be Queen”
Kendare Blake, Three Dark Crowns

“No one really wishes to be a queen.”
Kendare Blake, Three Dark Crowns

“I am your servant,” he answers, and touches her cheek. “I am your slave. I am here to make sure every one of the suitors does not think of either of your sisters before they think of you.”
Kendare Blake, Three Dark Crowns

Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden want het is een geweldig verhaal!!!