Fairyloot unboxing september 2017

Gelukkig is fairyloot weer terug bij hun oude bezorgsysteem want vorige maand liep dit niet helemaal lekker. Gelukkig ging het deze maand een stuk beter! Ik ben er nog steeds niet uit, blijf ik bij Fairyloot of blijf ik bij Owlcrate wat vinden jullie? Maar goed laat we maar even beginnen met deze unboxing! Het thema deze maand was: All that Sass

Als eerste ook hier een prachtige spoiler kaart, ik hou van de art die ze hiervoor gebruiken. Maar natuurlijk bekijk ik hem pas achteraf want ik haat spoilers!

Lees verder

Recensie: Before she Ignites van Jodi Meadows

Recensie: Before she Ignites van Jodi MeadowsBefore she ignites Series: Fallen isles trilogy #1
Published by Katherine Tegen books on September 2017
Genres: fantasy, young-adult
Pages: 481
Format: Hardcover
four-half-stars

Before

Mira Minkoba is the Hopebearer. Since the day she was born, she’s been told she’s special. Important. Perfect. She’s known across the Fallen Isles not just for her beauty, but for the Mira Treaty named after her, a peace agreement which united the seven islands against their enemies on the mainland.

But Mira has never felt as perfect as everyone says. She counts compulsively. She struggles with crippling anxiety. And she’s far too interested in dragons for a girl of her station.

After

Then Mira discovers an explosive secret that challenges everything she and the Treaty stand for. Betrayed by the very people she spent her life serving, Mira is sentenced to the Pit–the deadliest prison in the Fallen Isles. There, a cruel guard would do anything to discover the secret she would die to protect.

No longer beholden to those who betrayed her, Mira must learn to survive on her own and unearth the dark truths about the Fallen Isles–and herself–before her very world begins to collapse

Lees verder

four-half-stars

WWW Wednesday

Ik heb deze voorbij zien komen op de blog van Melissa’s bookworld en ik vind hem serieus zo leuk dat ik heb gevraagd of ik het ook op mijn blog mag doen. Hij wordt gehost door een Engeltalige blogger Taking on a world of words. Maar ik zal hem uiteraard in het Nederlands doen! Dit is een artikel dat vanaf nu elke woensdag terug zal komen. Je beantwoord elke week de volgende drie vragen:

 • Welk boek heb je pas uitgelezen? 

Het boek dat ik als laatste heb uitgelezen is Before she Ignites van Jodi Meadows Wow wat een boek is dat jongens! Echt super gaaf, vooral als je van fantasy houd met draken en toch ook wel een dosis politiek. Maar geloof me het is geen moment saai! Mijn recensie verschijnt eind deze week.

 • Wat ben je op dit moment aan het lezen? 

Ik ben op dit moment If there’s no tomorrow van Jennifer L. Armentrout aan het lezen, en dit boek is ook weer zo fijn! Ik hou van de schrijfstijl de benoemingen naar andere boeken en tv-series. Het is allemaal leuk!

 • Wat denk je dat je hierna gaat lezen?

Hierna ga ik waarschijnlijk Caraval lezen, aangezien dat het leesclub boek is dat volgende week vrijdag uit moet zijn, als ik dat maar ga redden haha.

 

Mystery Blogger award

Ik werd hiervoor getagd door Melissa van Melissa’s bookworld bij deze ontzettend bedankt voor deze leuke tag!. Zij blogt tegenwoordig in het Engels, maar dat is natuurlijk geen reden om haar niet meer te bezoeken. De boekblog community is er eentje met ups en downs. Een hele tijd is het rustig en gezellig en zo af en toe barst er een bommetje. Maar ik zou echt niet meer zonder mijn blog willen. Ik vond het invullen van deze Tag ook echt ontzettend leuk! De regels zal ik vertalen naar het Nederlands maar de vragen zelf laat ik in het Engels. Ik zal ze natuurlijk wel gewoon in het Nederlands beantwoorden.

De bedenker van deze award is: Okoto Enigma

Daar gaan we dan, we beginnen met de regels:

 • Zorg ervoor dat je het logo van deze award op je blog zet.
 • Plaats de regels.
 • Bedank degene die je genomineerd hebt en plaats een link naar in dit geval haar blog.
 • Benoem wie de maker is van deze award en deel de link.
 • Vertel je lezers drie dingen over jezelf.
 • Nomineer 10-20 andere.
 • Breng je genomineerde op de hoogte.
 • Stel je genomineerde vijf vragen en zorg ervoor dat één vraag grappig of raar is.
 • Deel een link naar je beste post(s)

Dus eerst drie dingen over mezelf….Wat zal ik eens vertellen

Mijn favoriete huisdieren zijn geen katten, honden of konijnen maar: Ratten, ik heb ze nu niet meer, maar vroeger wel gehad en wat zijn dat heerlijk beestjes zeg! Ze zijn sociaal, knuffelen graag en in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken ontzettend schoon. Bovendien bijten ze eigenlijk nooit wat ze de perfecte huisdieren maakt voor kinderen!

Ik wilde vroeger Patholoog anatoom worden….Ja een beetje een vreemd beroep natuurlijk. Maar met mijn beste vriendinnetje keek ik altijd CSI en we vonden het zo spannend en interessant! Maar goed het is er duidelijk niet van gekomen haha.

Mijn laatste feitje…..

Dan de vragen die ik gekregen heb van Melissa:

 • What do you love most about (book)blogging?

  De interactie met je lezers! Het is gewoon zo ontzettend leuk om de comments te lezen en daar weer op te reageren. Ik probeer dit ook altijd te doen.
 • When you aren’t reading/ blogging, what hobbies and activities take up your time?

  Mijn kinderen haha, ik vind het ook leuk om bezig te zijn met mijn bullet journal maar de meeste tijd gaat toch naar de meiden.

 • What is your favorite book to movie conversion? Why?

  Harry Potter, nee ze zijn niet perfect maar ze geven zo perfect de sfeer van het verhaal weer en daar hou ik van. Bovendien vind ik de casting van Harry, Ron en Hermelien echt fantastisch gedaan! Als ik nu de boeken lees, zie ik deze acteurs ook voor me haha.

 • Do you have any pet peeves?

  Ik kan echt niet tegen het geluid van tanden over waterijsjes ik krijg er al rillingen van als ik er aan denk!
 • How do you organize your bookshelves?

  Mijn boekenkast is altijd een rommeltje, nou ja in de zin dat alles door elkaar staat. Ik sorteer niet op kleur of genre of wat dan ook. Ik hou alleen auteurs bij elkaar. ( snelle vraag aan de lezers, zouden jullie een boekenkast tour willen? )

Mijn beste post(s)

Echt mijn beste weet ik niet maar ik heb er wel een aantal die ik wil delen:

Mijn recensie van Tower of Dawn want man wat was het moeilijk om die spoiler vrij te houden:

Mijn recensie van Eliza and her monsters omdat ik vind dat iedereen dit boek moet lezen!

De mensen die ik nomineer zijn:

Het spijt me heel erg dat ik deze regel moet breken maar ik zou helaas geen mensen weten die ik hier voor wil nomineren. Ben je een blogger en lees je dit en denk je: Ja dit wil ik ook laat het me dan weten in de comments. Dan kan ik hier nog wat vragen toevoegen en nomineer ik je haha.

 

De week van een boekenworm

De herfst is deze week officieel begonnen!!! Ik vind dat dus het fijnste seizoen van het jaar. Oké de regen is niet leuk maar al die kleuren en het is heerlijk lees weer. Bovendien vindt mijn favoriete feestdag van het jaar in de herfst: Halloween!!!! Maar goed zover is het nog niet, laten we eerste eens kijken wat er de afgelopen week allemaal gebeurd is. Nieuw deze week is dat ik de links plaats naar de artikelen en recensies van deze week onder aan het bericht. Laat me vooral weten of je dat fijn vindt of niet.

Maandag:

Man wat was het weer vroeg, mijn wekker ging om half 6 en ik was er echt niet klaar voor. Maarja het is niet anders er moeten centjes verdiend worden voor al die leuke boeken toch? De werkdag liep iets anders dan verwacht, er viel een cliënt uit dus was ik eerder klaar. Ik ben nog lekker even naar de action geweest en heb al wat dingen gehaald voor Halloween!!! Ja ik ben er vroeg bij en nee dat interesseert me niet haha. De rest van de middag lekker genoten van de meiden en in de avond heb ik heerlijk gelezen in Before she ignites. Ik vind het een fantastisch boek want: Draken!

Dinsdag:

Hoewel ik niet hoef te werken ben ik er vandaag ook vroeg uit….tja kinderen he! Maar goed dat geeft niet, ik heb in ieder geval veel aan mijn dag. Nadat Lotte naar school is ga ik eerst met Sanne naar het consultatiebureau. Ik was er niet bang voor maar ons kleine meisje doet het prima! Daarna rommel ik wat in huis, hier en daar wat opruimen en de was doen. Want als je mama bent is er altijd was! Jammer dat er geen waskabouters zijn haha. Ik kijk samen met Eline Mulan want laten we eerlijk zijn die blijft leuk en zo af en toe lees ik hier en daar een blz. tot Lotte thuis komt. Dan is de chaos zo groot dat alle aandacht voor de kids is haha. Als de kids dan eenmaal op bed liggen is het weer even rust in huis en ik lees nog wat, ik kijk ook een beetje tv. en het is een prima avond zo!

Woensdag:

Op deze dag is mijn man ook altijd vrij dus zijn de ochtenden iets minder stressvol. We staan op, maken alles klaar, brengen Lotte naar school en ik ga met Sanne daarna weer naar huis. Manlief en Eline gaan naar de kapper, bij manlief hard nodig en bij Eline ook. Iets meer dan een half jaar geleden had Lotte namelijk Eline’s haar geknipt…… dus nu was het een mooie lengte om alles een beetje recht te laten knippen. Ze was er zo trots op! Ik heb ondertussen wat administratief werk gedaan en nog geblogd. Daarnaast ook nog tijd gevonden om American Horror story te kijken, man wat een goed seizoen zeg! Nadat Lotte weer thuis kwam, kwamen mijn schoonouders en hebben we een gezellige middag gehad. Ik zou vandaag koken en we maakten kip in van die papiertjes met kruiden…..Nou dat was een drama haha. Jeetje dat liep helemaal niet lekker, maar uiteindelijk was het wel heel erg lekker! Die avond hadden we weer D&D en kocht ik twee nieuwe setjes dobbelstenen bij Dungeons&Dice! Ze zijn echt prachtig.

Donderdag:

Vandaag ben ik een beetje kwijt ofzo, ik weet niet meer zo heel goed wat ik gedaan heb. Behalve met de meiden bezig geweest, wat gelezen en wat opgeruimd. Heel vreemd eigenlijk haha.

Vrijdag:

Ook vandaag ga ik werken, ik ben donderdag wel op tijd gaan slapen waardoor ik me in ieder geval een beetje uitgerust voel. Dat is wel fijn in ieder geval. Ik ga werken en na het werk nog even wat boodschappen doen voor het eten die avond. Manlief is echt laat thuis dus het avondritueel is voor mij alleen. Daarna plof ik uitgeput op de bank met mijn boek, ik lees hem bijna uit!

Zaterdag:

Vandaag gaan we naar de Efteling, het is mooi weer dus daar genieten we nog even van! Maar eerst een nieuwe magnetron want ik heb de vorige gesloopt….oeps. In de Efteling is het heerlijk druk maar dat mag de pret niet drukken, we gaan in attracties, lunchen lekker, doen nog wat attracties, eten een ijsje en weet je wat? Nog een paar attracties. Daarna is het tijd om naar zoals wij het hier noemen de grote gele M te gaan (McDonalds dus ) en daarna weer richting huis. De meiden vragen oma of ze alsjeblieft bij oma en opa mogen slapen en zo ga ik alleen met Sanne naar huis na een heerlijke dag! Thuis drink ik een kopje koffie, lees ik mijn boek uit en kijk ik Dance Dance Dance!

Zondag:

Altijd zo raar maar dit bericht schrijf ik ook op zondag, het is meer een voorspelling wat ik ga doen vandaag haha. Ik werd in eerste instantie al om 6 uur wakken ( en bedankt interne klok…..). Maar gelukkig ben ik nog even in slaap gevallen tot ik om half 8 Sanne hoorde. Nadat ze lekker gegeten had en weer in bed lag besloot ik onder de douche te springen. Sanne dacht waarschijnlijk daar heb ik ook wel zin in en zorgde ervoor dat manlief haar hoorde en haar bij mij bracht. Wat is dat heerlijk jongens zo’n klein lijfje tegen je aan onder de douche! Daarna naar beneden, en ontbijten en bloggen. Wat ik nu dus aan het doen ben, de voorspelling van deze dag is eigenlijk niet eens echt een voorspelling. Ik ga namelijk naar de verjaardag van mijn schoonvader en ik hoop vanavond nog wat te lezen.

Artikelen en recensies deze week:

Recensie: Stilte van Mia Sheridan

Owlcrate unboxing van September

Recensie: Tower of dawn van Sarah J. Maas

Recensie: Website Writers Community

Dat was mijn week, hoe zag jouw week er uit?

Writers Community

In augustus kreeg ik een email met de vraag of ik gedesinteresseerd was in de website van Writers community en of ik er eens rond wilde kijken. Natuurlijk heb ik daar ja op gezegd want ik was heel nieuwsgierig!

Wat is Writers community? Dit kan het beste uitgelegd worden met de informatie van de website zelf:

writerscommunity is hét online en offline platform voor beginnende of ervaren schrijvers.

Heb jij een schrijfdroom? writers:community is de meest effectieve én leukste route (it should be fun, right? ;-)) naar jouw boek of blog.

Het is dus een platform waar je online cursussen kan volgen over schrijven en bloggen. Dat laatste is vooral fijn voor mij natuurlijk want als blogger wil je altijd leren hoe je het kan verbeteren. Je kunt op de website online cursussen volgen, voor beginners en later ook voor gevorderde. ( op het moment dat ik de website bekeek waren de masterclasses nog niet beschikbaar.)
Ik heb een aantal video’s bekeken van de schrijfcursus omdat dat me juist heel erg leuk lijkt! Maar ik moet wel bekennen dat ik door drukte niet heel veel tijd heb gehad om er echt actief aan deel te nemen. Het ziet er allemaal wel heel goed uit! Het is een platform waar je voor deze cursus als beginnende schrijver echt wel wat van kan leren!

Naast de cursussen is er ook nog een gedeelte waar je in contact kan komen met andere leden, je kunt hier je ideeën pitchen maar ook elkaar helpen als je vast zit en elkaar steunen als je even motivatie nodig hebt. Ik denk dat dit de grootste kracht is van dit platform! Vele cursussen bestaan uit contact tussen cursist en cursusleider en daar blijft het bij. Maar hier mag je ook echt met elkaar in gesprek en dat is natuurlijk ontzettend leuk!

Het platform is niet gratis, het kost je 9,95 per maand, en ik snap dat wel. De mensen die de cursussen begeleiden zijn proffessionals, je krijgt professioneel advies en dat is nooit gratis. Ik vind het bedrag niet extreem hoog, zeker niet als je kijkt wat je er voor terug krijgt. Wat ook heel prettig is, is dat het maandelijks opzegbaar is. Als je een masterclass wil volgen komt er wel eenmalig een bedrag bij, maar de keus is aan jouw of je dit wil gaan doen natuurlijk!

Ik heb begrepen dat ze in de toekomst ook offline events willen gaan regelen, wat natuurlijk super leuk is! Dus heb je een schrijfambitie en wil of kun je wel wat hulp gebruiken meld je dan zeker aan! Ik denk dat dit ook een heel fijn platform is voor alle NaNoWriMo deelnemers!

Recensie Tower of Dawn van Sarah J. Maas

Recensie Tower of Dawn van Sarah J. MaasTower of Dawn by Sarah J. Maas
Series: Throne of glass #6
Published by Bloomsbury on 5 september 2017
Genres: High fantasy, young-adult
Pages: 672
Format: Hardcover
five-stars

In the next installment of the New York Times bestselling Throne of Glass series, follow Chaol on his sweeping journey to a distant empire.

Chaol Westfall has always defined himself by his unwavering loyalty, his strength, and his position as the Captain of the Guard. But all of that has changed since the glass castle shattered, since his men were slaughtered, since the King of Adarlan spared him from a killing blow, but left his body broken.

His only shot at recovery lies with the legendary healers of the Torre Cesme in Antica—the stronghold of the southern continent's mighty empire. And with war looming over Dorian and Aelin back home, their survival might lie with Chaol and Nesryn convincing its rulers to ally with them.

But what they discover in Antica will change them both—and be more vital to saving Erilea than they could have imagined.

Lees verder

five-stars

Recensie: Stilte van Mia Sheridan

Recensie: Stilte van Mia SheridanStilte by Mia Sheridan
Published by Z&K on 1 augustus 2017
Genres: New Adult
Pages: 320
Format: paperback
five-stars

'Stilte' van Mia Sheridan vertelt het heftige verhaal van Bree, die om een traumatische ervaring te verwerken haar boeltje oppakt en naar een nieuwe stad verhuist. Bij het boodschappen doen loopt ze daar Archer tegen het lijf. Ze is meteen van hem onder de indruk, maar Archer is nogal zwijgzaam. Als in: hij praat helemaal niet. Al sinds zijn zevende niet. Kan haar liefde zijn stilte doorbreken? Stilte is een aangrijpende New Adult-roman en het indrukwekkende debuut van Mia Sheridan.

Lees verder

five-stars

De week van een boekenworm

Weer een week voorbij, nog maar even en het is alweer kerst…..haha oke misschien ga ik nu wat te snel. Maar er is wel weer een week voorbij, een week waarin ik graag wilde lezen maar het niet echt lukte en een week waarin het weer echt verschrikkelijk was hoor! Maar goed daar gaan we dan:

Maandag:

Tja maandag is een werkdag he, en dat was nu niet anders. Wat wel anders was, was de tijden die ik moest werken. Normaal werk ik in de ochtend en middag maar nu alleen de middag. Een cliënt was op vakantie dus die viel uit. Ik vind alleen in de middag werken niet echt heel top maar goed het is niet anders. Ik neem me voor om die avond te beginnen in Tower of Dawn van Sarah J. Maas, maar helaas het lezen gaat me gewoon niet zo goed af. Dus ik doe eigenlijk vrij weinig die avond.

Dinsdag:

Ik bemerk dat het ook met Eline deze week niet heel lekker gaat, ze is snel boos en snel overstuur. Ik denk dat dat ook de reden is dat lezen niet zo lekker gaat. We zitten gewoon even wat minder goed in ons velletje. Het feit dat het weer bagger is, werkt ook niet mee natuurlijk! Dus ook vandaag wordt er weinig gelezen. Die avond ga ik met mijn moeder naar de school van Lotte er is een inloop avond en natuurlijk gaan we even kijken. Manlief is uit eten met het werk dus strik ik mijn moeder. Lotte vind het echt geweldig om alles te laten zien en spelde ook nog even haar naam in de letterbak. Trotse mama en blij kind, heerlijk dus. Helaas had Sanne niet zo’n zin in slapen dus ja de rest van de avond heb ik met haar rondgelopen, en uiteindelijk zijn we samen in bed gaan liggen. Tijdens de fles viel ze natuurlijk meteen in slaap, dat dan weer wel.

Woensdag:

Vandaag eigenlijk vrij weinig gedaan, ook al was het een vrije dag. Normaal gaan we nog wel eens weg met de kids nadat Lotte uit school is. Maar vandaag gewoon niet het was er ook geen weer voor. Ik heb wel lekker wat kunnen lezen dus dat was wel fijn. Maar ik merk nog wel de rusteloosheid in mijn lijf. Die avond komt Emmy met haar man langs om Dungeons and Dragons te spelen. Het was een gezellige avond en de nieuwe campaign die we gestart zijn is echt awesome!

Donderdag:

Ook vandaag een regenachtige en onrustige dag in huis. Het begon vrij rustig en ik dacht lekker kan ik nog wat lezen. Maar het liep allemaal net even anders. Ook moest ik nog wat werk doen en ook vandaag zal Eline niet helemaal lekker in haar vel. Het fijnste van die dag was even lekker douchen met Sanne. We hebben samen even heerlijk genoten van de moeder dochter tijd. Die avond ging ik vroeg naar bed en lag al vroeg te slapen.

Vrijdag:

Begon als een werkdag, ik kan er niet aan wennen die wekker om half 6….. maar goed het is niet anders. Na het werk heb ik wel lekker gegeten en een  hele fijne en rustige avond gehad. Ik heb lekker gelezen en echt veel gelezen ook. Maar ook een beetje gekletst in de verschillende groeps apps. Ik ging vrij laat slapen maar wel met een fijn gevoel over de dag.

Zaterdag:

We hebben uitgeslapen tot half 9! Yes, wat was dat fijn! In de ochtend hebben we snel wat boodschapjes gedaan en wat pyjama’s gekocht voor kleine Sanne die lang zo klein niet meer is! Daarna weer naar huis waar ik heerlijk kon lezen! Wat was het fijn om even helemaal in het boek te kunnen duiken met de playlist aan die Sarah voor dit boek heeft gemaakt. Ik heb dus vandaag Tower of Dawn uitgelezen en wat was hij weer goed!!!! Daarna lekker gegeten bij mijn ouders en de Owlcrate kwam ook binnen. Al met al een hele fijne dag!

Zondag:

Vandaag starten we ook rustig op, het is immers zondag! Ik ga naar mijn ouders om mijn haar te verven en boodschappen te doen. We gaan ook nog even naar de action…..tja het is bijna Halloween toch? De rest van de dag doe ik eigenlijk weinig want tja het is zondag! Ik zit dit nu te typen terwijl er wat lekker toastjes naar mij lonken. Dus laat ik het hier lekker bij! Nog een laatste vraag aan jullie, zouden jullie het leuk vinden als ik zo af en toe een linkje van een test deel? Zo’n test als what kind of reader are you of welk personage ben je dat soort dingen. Laat het me weten in de comments!

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw week, wat heb jij zoal gedaan en gelezen?