It’s Halloween!!!

Vandaag is het dan echt zover: Halloween! ik vind dit serieus het leukste feest van het jaar ondanks dat ik een enorme angsthaas ben. Maar wat doe ik nou op een Halloween dag? Wat zijn mijn tips voor enge boeken, leuke films en toffe series? Dat laat ik je in dit artikel weten.

Allereerst vind ik het heerlijk om een goed eng boek te lezen overdag, aangezien ik kleine kinderen heb kan ik geen enge series kijken natuurlijk. Wat zijn mijn tips voor echt enge boeken? Hieronder een lijstje en klik op de titel voor de link naar goodreads:

  1. Als eerste noem ik de Mary duologie van Hillary Monahan, wow wat zijn deze boeken creepy, op het moment dat ik dit artikel schrijf lees ik deel twee en hij is weer heerlijk creepy. Het gaat over Bloody Mary en het is echt super tof! Mijn recensie van deel 1 vindt je HIER.
  2. The dead house van Dawn Kurtagich . Dit boek heb ik pas gelezen en is ook echt heel goed! Het heeft een creepy setting, een vreemd hoofdpersonage en nog vreemdere gebeurtenissen! Mijn recensie vindt je HIER
  3. Survive the night van Daniella Vega. Dit boek las ik vorig jaar rond Halloween en ik kan alleen maar zeggen dat je na het lezen van het boek echt verbaasd achter blijft! Je weet gewoon niet wat je overkomt als je dit boek leest en je weet niet wat nu echt was en wat de personages door angst dachten te zien. Mijn recensie vind je HIER.
  4. Als je van zombies houd, dan raad ik echt The Enemy van Charlie Higson aan. Dit is een hele serie maar het eerste boek is gewoon al zo goed! Alleen nog maar jongeren in leven iedereen ouder dan 15 veranderd in een soort van Zombie en ow ja het speelt zich af in Londen! Ik heb deze serie echt verslonden en ik denk dat ik hem binnenkort maar weer eens uit de kast pak! Mijn recensie van deel één vindt je HIER.
  5. Als laatste aanbeveling ga ik voor de Griezelbus van Paul van Loon misschien niet super eng maar het zijn wel de boeken die mij voorgoed verslaafd hebben gemaakt aan enge boeken!

Lees verder

De week van een boekenworm

De laatste volle week van oktober is alweer voorbij en we gaan alweer bijna November in. Bijna tijd voor Sinterklaas en kerst de gezelligste maand van het jaar. Maar eerst: NaNoWriMo! Ja ik doe weer eens mee dit jaar, ik denk namelijk dat ik er wel klaar voor ben om dit nog eens te doen. Twee jaar geleden deed ik ook mee en haalde ik het! Maar goed eerst maar eens kijken wat ik de afgelopen week deed!

Maandag:

Heel saai maar gewoon een werkdag, er was niks bijzonders aan de dag eigenlijk. Ik deed na het werk boodschappen en in de avond las ik wat. Maar niet heel bijzonder eigenlijk. Ik kijk natuurlijk de nieuwe aflevering van The walking dead.

Dinsdag:

Ook vandaag is dan weer niet heel bijzonder, ik sta op met de kids, maar Lotte klaar voor school en speel wat met Eline. Ook Sanne wordt heerlijk geknuffeld, maar van lezen komt niet veel. ik ben bang voor een leesdip en besluit wijselijk om dan maar gewoon even niet te lezen aangezien mijn laatste leesdip bijna een jaar duurde!

Woensdag:

Vandaag een drukke ochtend waarin we nadat we Lotte naar school brengen wat boodschappen doen en daarna ook Lotte gaan inschrijven voor zwemles. Jeetje wat gaat het hard allemaal, ik kan me nog herinneren dat ze een heel klein baby’tje was en nu is ze al zo’n grote meid! Vraag het aan elke mama die je kent, het gaat veel te snel. In de middag komen mijn schoonouders op visite en na de avondspits probeer ik toch wat te lezen. Het lukt me aardig maar ik ben al snel ontzettend moe.

Donderdag:

De meiden zijn weer heerlijk vroeg wakker en kruipen nog even bij mij in bed, natuurlijk wordt er niet geslapen maar het geeft mij even tijd om rustig wakker te worden. In de ochtend doe ik veel, de was, bloggen en ik bestel wat voor mijn kerstlootje van de secret santa actie van Kwante in wonderland. Daarna ga ik met mijn boek op de bank zitten, Eline ligt heerlijk bij me en kijkt een film en ik kan behoorlijk wat lezen! In de avond kijk ik eerst Riverdale en daarna Criminal Minds. Ik kan de slaap niet pakken dus het duurt een behoorlijke tijd voor ik in slaap val.

Vrijdag:

Vandaag weer werken natuurlijk en de wekker gaat echt veel te vroeg! Maar ik sleep mezelf uit bed en naar het werk. Ik merk de hele dag dat ik gewoon echt moe ben! Ik besluit dat ik die avond Warcross uit wil lezen en dat lukt me! Ook lees ik Wonderland uit, twee boeken in ééń avond! Ik ben trots op mezelf! Ik kijk ook nog de eerste aflevering van Stranger Things en het ziet er weer goed uit!

Zaterdag:

Ik sta rustig op, zoals traditie inmiddels slapen de oudste twee bij opa en oma….Zij vinden het leuk, opa en oma vinden het leuk en ik heb zo wat extra tijd met Sanne. Die is al vroeg wakker, dus de fles geef ik lekker in bed, we knuffelen wat en als ik zie dat ze weer moe wordt, leg ik haar terug in bed. Ik ga zelf snel douchen en naar benden. Tijdens mijn ontbijt kijk ik de nieuwe aflevering van Supernatural en daarna verzamel ik spullen voor Sanne want ook die gaat logeren vanavond. We gaan nog even de stad in om de nieuwe bril van Lotte te halen. Wat was Eline verdrietig dat ze geen bril mocht haha. ‘S avonds ga ik met mijn man uit eten en lekker naar de film: Thor! Wat een gave film zeg! Echt een aanrader.

Zondag:

Vandaag heb ik een D&D dag….Dat betekend dat ik vanaf de middag D&D ga spelen, helemaal in Halloween setting. Super leuk natuurlijk! Ik heb er ontzettend veel zin in, maar eerst nog even bloggen en wat lekker dingen klaarmaken. Ik heb het gevoel dat ik tonnetje rond naar huis ga vandaag….De dag is gewoon echt super leuk! We vechten met beren, heksen en spinnen. Eten ons tonnetje rond, kijken een super foute film en het is gewoon ontzettend leuk! Ik ben benieuwd hoe het woensdag verder gaat.

Dat was mijn week, hoe was die van jou? Ow ja en zou je het leuk vinden om af en toe een NaNoWriMo update te krijgen?

Recensie S.T.A.G.S van M.A. Bennett

Recensie S.T.A.G.S van M.A. BennettS.T.A.G.S. by M.A. Bennett
on 27 oktober 2017
Genres: young-adult, Thriller
Pages: 370
Format: paperback
five-stars

Greer MacDonald studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje, totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer niet weet is dat er uitnodigingen zijn die je beter niet kunt accepteren.

Lees verder

five-stars

Mijn ergste nachtmerrie!

Oké deze post gaat persoonlijk worden jongens want ik heb een confession……Ik ben eigenlijk een schijterd! Nee maar echt, Halloween is het gaafste feest van het jaar, ik kijk er telkens weer naar uit. Ik hou van horror films, series en boeken. Maar ik ben eigenlijk een groot watje…..Want om heel eerlijk te zijn vind ik het ook doodeng. Maar juist dat laatste zorgt ervoor dat ik telkens weer terug kom naar dit genre. Ik hou er namelijk ontzettend van om bang te worden van een goede film, om niet meer naar de wc. te durven omdat ik net dat ene enge boek heb gelezen! Zelfs hoogzwanger van de eerste ging ik nog naar de bioscoop om een horror film te kijken ( oké misschien ging ik stiekem in de hoop dat ze zou zou schrikken dat ze eruit kwam. Spoiler alert: Ze bleef zitten haha ). Ik vind het gewoon heerlijk en het is nog goed voor je hart ook schijnbaar om af en toe even goed te schrikken. Maar er zijn monsters, geesten en wat dan ook die mij echt nachtmerries bezorgen en deze zet ik graag even voor je op een rijtje!

Lees verder

Boooookish tag

Deze Tag zag ik voorbij komen bij Kwante in wonderland en ik vond hem zo leuk dat ik gevraagd heb of ik hem over mocht nemen. Dit mocht gelukkig en aangezien het bijna Halloween is vond ik het wel passend om hem deze week te doen! Kijk je snel mee naar deze scary tag!

Favoriete Horror Boek?

Deze vind ik eigenlijk al best wel lastig….Ik heb in de tussentijd al best wel wat horror boeken gelezen. Maar één van mijn favoriete is toch wel Mary: The summoning. Deze las ik vorig jaar en is echt heel eng. Het gaat over Bloody Mary en als ik iets eng vind is het die urban legend wel! Ik durfde echt een hele tijd niet meer in de spiegel te kijken.

Lees verder

Recensie: The dead house van Dawn Kurtagich

Recensie: The dead house van Dawn KurtagichThe dead house by Dawn Kurtagich
Published by Orion children's books on 6 augustus 2015
Genres: young-adult, Horror
Pages: 440
Format: Hardcover
four-half-stars

Part-psychological thriller, part-urban legend, this is an unsettling narrative made up of diary entries, interview transcripts, film footage transcripts and medical notes. Twenty-five years ago, Elmbridge High burned down. Three people were killed and one pupil, Carly Johnson, disappeared. Now a diary has been found in the ruins of the school. The diary belongs to Kaitlyn Johnson, Carly’s identical twin sister. But Carly didn’t have a twin . . .

Re-opened police records, psychiatric reports, transcripts of video footage and fragments of diary reveal a web of deceit and intrigue, violence and murder, raising a whole lot more questions than it answers.

Who was Kaitlyn and why did she only appear at night? Did she really exist or was she a figment of a disturbed mind? What were the illicit rituals taking place at the school? And just what did happen at Elmbridge in the events leading up to ‘the Johnson Incident’?

Chilling, creepy and utterly compelling, THE DEAD HOUSE is one of those very special books that finds all the dark places in your imagination, and haunts you long after you've finished reading.

Lees verder

four-half-stars

De week van een boekenworm

Oktober is alweer bijna voorbij! Waar blijft de tijd toch? Ik heb echt het gevoel dat het jaar voorbij vliegt, voor je het weet zijn we weer bezig met lijsjtes over onze favoriete boeken van dit jaar! Maar goed voor het zover is eerst maar eens even kijken wat ik de afgelopen week gedaan heb. We beginnen dit keer bij zaterdag.

Zaterdag:

Wow wat gaat de wekker vroeg, waarom ook weer? Ow ja vandaag gaan we naar Disney! Ik heb er echt enorm veel zin in en spring dan ook met plezier uit bed op dit vroege tijdstip. De meiden zijn ook al wakker dus die nemen we meteen mee naar beneden om even wat te eten en te drinken. Uiteindelijk ben ik blij als we allemaal in de auto zitten en onderweg zijn. Wat een lange rit is het toch altijd weer, maar het is het helemaal waard! We gaan eerst naar het park, waar we helaas vooral in de rij staan voor bepaalde dingen die we moeten regelen. Maar goed dat hoort erbij. Moe gaan we dan ook naar het appartement waar we verblijven om daarna eerst nog wat boodschappen te gaan doen. Eenmaal terug eten we een soepje, stoppen de meiden in bed en proberen zelf niet meteen in slaap te vallen want ja dat zorgt ervoor dat we dan vaak midden in de nacht klaar wakker zijn.

Lees verder

Recensie: One dark throne van Kendare Blake

Recensie: One dark throne van Kendare BlakeOne dark throne by Kendare Blake
Series: Three dark crowns #2
Published by Harper Teen on 19 september 2017
Genres: young-adult
Pages: 464
Format: Hardcover
five-stars

The battle for the Crown has begun, but which of the three sisters will prevail?

With the unforgettable events of the Quickening behind them and the Ascension Year underway, all bets are off. Katharine, once the weak and feeble sister, is stronger than ever before. Arsinoe, after discovering the truth about her powers, must figure out how to make her secret talent work in her favor without anyone finding out. And Mirabella, once thought to be the strongest sister of all and the certain Queen Crowned, faces attacks like never before—ones that put those around her in danger she can’t seem to prevent.

In this enthralling sequel to Kendare Blake’s New York Times bestselling Three Dark Crowns, Fennbirn’s deadliest queens must face the one thing standing in their way of the crown: each other.

Nadat ik vorig jaar Three dark crowns uit had gelezen begon het lange wachten tot het tweede deel uit zou komen…..Jeetje wat duurde dat lang want het einde van boek één was een enorme cliffhanger. Toegegeven ik was ook een beetje bang, want ja zou dit tweede deel het eerste deel kunnen overtreffen?

In Thee dark crowns maakte we kennis met de drie koninginnen: Mirabella, Katherine en Arsinoe. Zij wisten dat maar één van hen koningin zou worden en dat ze daarvoor de andere twee moesten doden. Rondom hen heen werd er een hoop besproken en eigenlijk stond al zo’n beetje vast wie het zou worden. Maar een serie van gebeurtenissen doet alles wankelen. En daar gaan we verder met deel twee.

IK hoefde ik me niet echt zorgen te maken over dit boek, want het was ook echt weer heel erg goed! Het begint eigenlijk bijna meteen waar deel één gestopt is. Dat maakt het voor mij extra goed want je valt er meteen weer in. Ik had verwacht dat ik weer even nodig zou hebben om er in te komen maar dit was niet het geval. Ik begon en was meteen weer vertrokken naar de wereld van dit boek. Ik voelde me ook meteen weer triest want ik wist dat er twee koninginnen gedood zouden moeten worden voordat er een kroning plaats kon vinden.

Wat ik in boek één zo ontzettend goed vond was dat er eigenlijk geen enkel personage was waar je echt een hekel aan had. Ze hebben allemaal wel wat en ik zou het verschrikkelijk vinden als één van hen het niet zou redden. In boek twee kreeg ik langzaam een beter beeld van de koninginnen en kreeg ik wel een hekel aan één van hen. Of die hekel echt terecht is weet ik nog niet zetker, maar het gaat in ieder geval niet meer weg.

Het verhaal is best gruwelijk, er wordt best gedetailleerd verteld en daar moet je wel tegen kunnen, want anders is dit duidelijk geen boek voor jou. Maar ik vond het wel heel goed, want ik denk dat je je zonder die beschrijvingen niet beseft hoe gruwelijk het lot van de koninginnen eigenlijk is. Hoe weinig controle ze hebben over hun eigen leven. Er zit ook een flinke lading politiek in, maar dit is vond ik geen moment saai. Je hebt dit ook nodig voor het verhaal want rondom de koninginnen speelt zich een hoop af, een hoop rivaliteit ook.

Het einde was misschien niet zo’n cliffhanger als het eerste deel maar het maakt wel een mooie voorzet voor het derde deel en ik moet zeggen dat ik er na het lezen van dit boek echt heel erg nieuwsgierig naar ben. Want als het tweede boek ook weer zo goed is, kan dat haast niet mis gaan met het derde boek toch?

 

 

five-stars

Recensie: There’s someone inside your house van Stephanie Perkins

Recensie: There’s someone inside your house van Stephanie PerkinsThere's someone inside your house by Stephanie Perkins
Published by Dutton books for young readers on 26 september 2017
Genres: young-adult
Pages: 289
Format: paperback
four-stars

Scream meets YA in this hotly-anticipated new novel from the bestselling author of Anna and the French Kiss.

One-by-one, the students of Osborne High are dying in a series of gruesome murders, each with increasing and grotesque flair. As the terror grows closer and the hunt intensifies for the killer, the dark secrets among them must finally be confronted.

International bestselling author Stephanie Perkins returns with a fresh take on the classic teen slasher story that’s fun, quick-witted, and completely impossible to put down

Ik keek eigenlijk best uit naar dit boek, ik vond de Anna and the french kiss boeken erg leuk van deze schrijfster maar ik was ook erg benieuwd of ze een goede thriller zou kunnen schrijven.

Dit boek verteld het verhaal van Makani zij is door haar ouders naar haar oma gestuurd om iets wat er gebeurd is. Maar wat dit precies is dat weet je niet. Dan worden er een aantal gruwelijke moorden gepleegd en vraagt ze zich af of dit iets met haar verleden te maken heeft…….

Tot zover de beschrijving zonder teveel weg te geven. Ik vond het boek een beetje langzaam op gang komen. Ik merkte dat ik er bang voor was dat ik het boek uiteindelijk ontzettend teleurstellend zou vinden. Maar gelukkig kwam het toen toch op gang en zat ik er echt helemaal in! Ik vond Scream altijd ontzettend leuke films en dit boek deed mij echt aan deze films denken. Je gaat iedereen verdenken en eigenlijk is er niemand die niet meer verdacht is tenzij ze vermoord worden.

Het boek leest heerlijk vlot weg, voor je het weet ben je er doorheen en weet je dus wat er gebeurd is en hoe het afloopt. Ik vond het prettig dat je eigenlijk vooraf al wist dat iemand het niet zou overleven als een hoofdstuk met iemand anders begon dan Makani want zij is de hoofdpersoon van dit boek. Als je je eigen hoofdstuk krijgt, tja…….Je hebt dit eigenlijk ook al meteen door dat het zo werkt. Dus dit is geen spoiler! Ik vertel natuurlijk ook niet hoeveel doden er vallen en wie maar ik kan je wel vertellen dat het behoorlijk gruwelijk is en je geen al te zwakke maag moet hebben als je dit boek wil gana lezen.

Verwacht geen boek met ontzettend veel diepgang, maar laten we eerlijk zijn dat heeft Scream ook niet en dat heeft dit boek ook niet nodig. Wat dit boek wel goed doet, is je op het puntje van je stoel houden. Want je verwacht elk moment dat de moordenaar opduikt en je wil weten hoe het afloopt!

Dus ben je net als ik fan van de slasher films Scream lees dan dit boek! Natuurlijk ook perfect om te lezen met Halloween!

four-stars