Recensie: Knap voor een dik meisje van Tatjana Almuli

Recensie: Knap voor een dik meisje van Tatjana AlmuliKnap voor een dik meisje by Tatjana Almuli
Published by Nijgh & van Ditmar on 9 april 2019
Genres: non-fictie
Pages: 192
Format: paperback
Goodreads
five-stars

Tatjana is al haar hele leven dik. En krijgt dus al zo lang ze zich kan herinneren ongevraagd commentaar op haar lijf. Naaste familie, wildvreemden, specialisten: iedereen vindt het nodig haar te vertellen dat dik zijn iets slechts is en dat ze daar zo snel mogelijk iets aan moet doen. Alsof het haar niet al duidelijk was hoeveel haar extra kilo's haar hebben gekost. In haar puberteit waren er geen prille liefdes of eerste seksuele ervaringen, geen onbezorgd ontdekken van de wereld. In plaats daarvan waren er pestende klasgenoten, stiekeme vreetbuien en een constante schaamte.
Wanneer ze eenderde van haar lichaamsgewicht verliest ervaart ze voor het eerst de privileges die bij slank zijn horen. Toch neemt het ongevraagde commentaar alleen maar toe – al helemaal als ze weer begint aan te komen. In dit boek neemt ze zélf de regie in het gesprek over haar lichaam, en doet ze openhartig verslag van het leven als dikke vrouw in een land waar dun zijn de norm is.

Lees verder

five-stars

Recensie: Nevernight ( The Nevernight Chronicle #1 ) van Jay Kristoff

Recensie: Nevernight ( The Nevernight Chronicle #1 ) van Jay KristoffNevernight by Jay Kristoff
Series: The Nevernight Chronicle #1
Published by HarperVoyager on 11 augustus 2016
Genres: fantasy
Pages: 448
Format: paperback
Goodreads
five-stars

Destined to destroy empires, Mia Covere is only ten years old when she is given her first lesson in death.

Six years later, the child raised in shadows takes her first steps towards keeping the promise she made on the day that she lost everything.

But the chance to strike against such powerful enemies will be fleeting, so if she is to have her revenge, Mia must become a weapon without equal. She must prove herself against the deadliest of friends and enemies, and survive the tutelage of murderers, liars and demons at the heart of a murder cult.

The Red Church is no Hogwarts, but Mia is no ordinary student.

The shadows love her. And they drink her fear.

ISBN: 9780008179991

Lees verder

five-stars

De week van een boekenworm

Er is weer een week voorbij, zelfs April gaat hard! De afgelopen week was ik ziek, ging ik naar Amsterdam en sloot ik mijn week af op de Elf en Fantasy fair. Kijk je snel mee?

Maandag:

Ik voel me echt heel erg beroerd, keelpijn, verstopte neus en gewoon heel erg moe. Tja uiteindelijk haalt al dat slechte slapen en de zieke kinderen die ik verzorg me weer in. Ik ga wel gewoon werken en na het werk val ik op de bank in slaap. Ik lig al echt vroeg op bed maar de slaap laat langer op zich wachten.

Dinsdag:

Ik voel me helaas niet beter, ik sleep mezelf uit bed en ik zorg dat de kinderen op tijd op school komen. Thuis doe ik eigenlijk helemaal niks meer. Ik zorg ervoor dat Sanne verzorgd is en zorg dat ik zelf genoeg eet en drink en als Sanne naar bed gaat ga ik ook even liggen. Als de meiden thuis komen is het weer druk om op tijd op de zwemles te komen en ook daar heb ik het niet fijn. Zo warm en je dan ziek voelen is niet echt tof. Ik ga die avond weer op tijd naar bed.

Woensdag:

Vandaag is mijn man thuis en ik hoop dat ik zelf een beetje bij kan tanken, ik doe het rustig aan maar neem toch te weinig rust voor mezelf. De meiden spelen die middag bij een vriendinnetje en ik ga met mijn moeder even mijn schoenen laten maken. Uiteindelijk verschijnt er een app dat D&D niet doorgaat en hoewel ik het aan de ene kant jammer vind, merk ik ook dat ik het aan de andere kant niet zo heel erg vind. De meiden zijn de dag erna vrij dus we kijken vanavond nog even een film voor het slapen gaan. Kapitein Onderbroek is wat ze kiezen.

Donderdag:

De meiden zijn vandaag vrij en slapen gelukkig een klein beetje uit. Nadat we gegeten hebben en ik met Lotte slijm heb gemaakt gaan we even naar de speeltuin. Daarna hebben we ruzie met het tosti apparaat en slaan de stoppen eruit in huis. Helaas geen tosti dus dan maar een gewone boterham. De rest van de middag ben ik bezig met het opbouwen van een lego pakket dat Lotte heeft gehad voor haar verjaardag. Ook deze avond ga ik weer op tijd naar bed. Morgen weer werken en ik heb een druk weekend voor de boeg.

Vrijdag:

Ik baal als de wekker gaat…..ik wil slapen jongens. Maar helaas het is tijd om op te staan en te gaan werken. Sanne is inmiddels al bij mijn vader en ik knuffel de meiden even extra want die gaan met papa mee naar Elfia. Het werk is hectisch en ik merk dat ik gewoon nog niet helemaal fit ben. Na het werk gaan we nog een hapje eten en eenmaal thuis ben ik gewoon echt moe. Maar zoals het al een tijdje gaat als ik in bed lig dan slaap ik weer niet.

Zaterdag:

Vandaag ben ik jarig en ga ik voor mijn verjaardag winkelen in Amsterdam, lekker boek shoppen denk ik dan nog. Het begint goed ik vind bij de Primark een pyjama van Luna Lovegood, sokken van Captain Marvel en een T-shirt van Groot. Maar de boeken blijven uit helaas, er is gewoon niks te vinden wat ik leuk vindt. Enigszins teleurgesteld gaan we weer naar huis en we kijken die avond twee films op Netflix. Ik lees ook mijn boek Nevernight uit en ga dan slapen.

Zondag:

Vandaag gaan we naar Elfia, ik ben er echt al een hele tijd niet meer geweest. Ik vind het wel weer heel tof om er naartoe te gaan. Het is koud maar voor de rest goed te doen. Ook Sanne is mee, helaas is zij nu hartstikke verkouden. We slenteren lekker langs de kraampjes en ik neem nog wat mee, drie boeken, een ketting en een boekenlegger. Ik vind het een geslaagde dag en uiteindelijk nemen we de meiden mee naar huis. Eenmaal thuis gaan ze allemaal in bad en als het stil is in huis stort ik ook een beetje in. Helaas kan ik pas slapen als ik mijn man hoor thuiskomen. Pfff dat wordt weer een pittige dag morgen!

Hoe was jouw week?

Recensie: Ache van S.M. Soto

Recensie: Ache van S.M. SotoAche by S.M. Soto
on 9 april 2019
Genres: romance
Pages: 402
Format: Kindle
Goodreads
five-stars

An all new emotionally charged second chance romance.

What happens when you fall for the boy next door?

Bea Norwood had the market on normal.
Drama free life? Check.
A single-mother who doubled as her confidant and partner in crime? Check.
A neighbor and best friend she trusted more than anyone? Check.
But that was until the day her mother remarried. The day that changed everything.When her best friend's cousin, Liam Falcon, is sent to live with his aunt and uncle to clean up his act, Bea finds herself falling for the boy next door. With their hearts so infinitely entwined, Bea turns to Liam as her only escape from her new step-brother's daily torment at home. Bea thought their love could conquer anything. But she was wrong. Love was for fools, and she was the biggest fool of them all. When Liam left Lakeport, he took her heart with him, shattering the organ to pieces.

Six years later, Liam takes a trip back to Lakeport to visit his family, and to see HER.
His first love.The girl who holds his heart.The same girl who shattered it six years ago without looking back.
Liam is hell-bent on seeing Bea again after six years, but what he finds tears his heart in half. Bea Norwood is a shell of the girl he fell in love with. Underneath the baggy clothes, and pale skin, he knows she's still in there somewhere, he just needs to find her. Liam will stop at nothing to win his girl back, but sometimes, ignorance is bliss, and Liam isn't prepared for Bea's truth.

*Some aspects of this story may be sensitive for readers.*

Lees verder

five-stars

Recensie: Stars in her eyes ( Love in L.A. quartet #1 ) van C.M. Albert

Recensie: Stars in her eyes ( Love in L.A. quartet #1 ) van C.M. AlbertStars in her eyes by C.M. Albert
Series: Love in L.A. quartet #1
Published by flower work press on 27 november 2018
Genres: reverse harem, romance
Format: Kindle
Goodreads
three-stars

The Stars in Her Eyes
Book one of the “Love in LA” Quartet

*** This is a Reverse Harem Novel ***

One woman. Three men. Some things are best kept secret.

When Creslyn Knight auditions for the role of a life time, she never expects three things:

1. To know the casting director—intimately.
2. To be insanely attracted to the three stand-in actors at the audition.
3. That she’d soon be putting her morals to the test when her resolve weakens.

Acting is in Creslyn’s blood, and she’s focused her sights on one thing: landing the role of a lifetime. But she’s always been told that everything comes at a cost. The casting director names his when he tells her she must make him believe she can surrender to a harem of men, or he can’t justify giving her the lead role.

Determined to prove him wrong and show him she can tap into a passion that deep, Creslyn throws herself into rehearsals. But the fine line between script and reality soon starts to blur, leading her and three men into unchartered territory. The only problem? She has a jealous roommate, a disgruntled mother, and a string of paparazzi hot on her trail, making Creslyn question the cost of everything.

In a world where some things are best kept secret, is the price of fame too high when it comes to the heart?

Lees verder

three-stars