Tipje van de sluier dinsdag

Dinsdag dus tijd om met jullie te delen wat ik op dit moment aan het lezen ben. Ik heb me nog maar eens gewaagd aan een boek in de Outlander reeks. Boek 3 ben ik inmiddels. Ik blijf dit mooie boeken vinden maar jeetje wat zijn ze dik. Dat zorgt er ook voor dat ik ze minder snel pak. Maar dat neemt niet weg dat ze zeker de moeite waard zijn om te lezen. Dus hier mijn tipje van de sluier:

“Bij mijn weten heeft hij geen andere ooms.” Zei Ian op effen toon. Hij sloeg de rest van de brandewijn achterover en zette het glas op tafel.  ( p. 286 )

En de beschrijving van het boek: 

De indrukwekkende verbeeldingskracht van Diana Gabaldon heeft het hart gestolen van vele miljoenen fans over de hele wereld. In de Reiziger-cyclus vertelt ze het verhaal van de verpleegster Claire Randall, die tijdens een vakantie via een magische stenenkring in het Schotland van de achttiende eeuw belandt. Hier ontmoet ze haar grote liefde, de clansman James Fraser, een van de leiders van de Schotse opstand tegen de Engelsen. Dit is het begin van een wervelende cyclus, vol passie en avontuur, die de lezer meevoert naar het Franse hof in Parijs, en van West-Indië naar de Nieuwe Wereld.
Het is meer dan twintig jaar geleden dat Claire Randall via een magische kring van stenen het door oorlog en plundering geteisterde Schotland verliet. Na een lange speurtocht ontdekt Claire dat haar geliefde, de stoere Schotse clansman James Fraser, nog leeft na de slag bij Culloden, waar de Schotse droom van onafhankelijkheid door de Engelsen werd verpletterd. Ze wordt verscheurd door de keuze waar ze zich voor gesteld ziet: in haar eigen tijd blijven, bij haar dochter Brianna – het kind van James – of teruggaan naar de gevaarlijke Schotse Hooglanden.
Als Claire´s dochter volwassen is, besluit ze nog eenmaal, en nu voorgoed, terug te keren naar het Schotland van de achttiende eeuw, waar James inmiddels het respectabele beroep van boekdrukker uitoefent.
Kort na hun gepassioneerde hereniging wordt het paar gedwongen tot een lange zeereis, in achtervolging van het schip waarop James´ neef is ontvoerd om als slaaf te worden verkocht. Piraten, een epidemie aan boord, niets blijft hun bespaard. De vlucht voert hen uiteindelijk naar de verre kust van de koloniën in West-Indië, war hun tocht een onverwachte wending neemt… ( van Goodreads)

5 gedachtes over “Tipje van de sluier dinsdag

    • Haha dat was ik ook eerst van plan hoor, maar de boekenworm in mij heeft het toch gewonnen en ik ben toch de boeken gaan lezen. Ik heb daar overigens geen spijt van, maar ik merk wel dat ik het soms lastig vind dat ik dan een heel doek boek moet lezen en er dus minder reviews verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.