Recensie: Sevenster van Alexandra Penrhyn Lowe

Titel: Sevenster
Auteur:
Alexandra Penrhyn Lowe
Pagina’s:
334
Taal:
Nederlands
Uitgever:
A.W. Bruna

Het verhaal:

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: een echt leuke jongen vinden met wie ze voor het eerst kan zoenen. Maar dan roept ze geesten op tijdens een feestje – tegen de waarschuwing van haar pleegmoeder in – en nu ziet ze plotseling dingen die andere mensen niet zien.

Doodsbang dat ze bezeten is door een kwade geest, probeert ze een manier te vinden om alles terug te draaien. Maar dan hoort ze van een waarzegster dat ze de eeuwenoude gave van De Wachters heeft – een gave die was afgeschermd, maar nu is wakker gemaakt. Een gave waardoor ze geesten en demonen kan zien.
En zij zien haar ook.

Eveline heeft maar één zorg deze zomer: in leven blijven. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Al een hele tijd stond dit boek op mijn verlanglijstje, maar telkens kocht ik het toch weer niet of kwam er weer een ander boek tussen. Dus toen ik op het Young-Adult gala was en wist dat de schrijfster daar ook zou komen kon ik deze kans niet laten liggen en kocht het boek. Bij het signeren vertelde ze me dat het boek geschreven was voor jongeren vanaf 12 jaar en of ze benieuwd was of ik het boek ook spannend zou vinden. Nou daar kan ik kort over zijn: Ja!

Ik vond het boek zelfs zo spannend dat ik het ’s avonds eng vond om in het donker naar de wc te gaan! Nu ben ik niet heel bang aangelegd maar als een verhaal over geesten gaat dan vind ik dat toch altijd wel creepy. Dus dat vond ik ook bij dit boek, het verhaal is eigenlijk bij het eerste hoofdstuk al meteen spannend. Zo spannend zelfs dat je het liefst verder blijft lezen.

Ik had dan ook geen enkele moeite om dit boek te lezen en kon elke dag niet wachten tot ik weer tijd had om het te gaan lezen. Het verhaal pakt je snel en is geen moment saai eigenlijk. De actie volgt elkaar snel op en daardoor blijf je ook lezen. Ook het feit dat sommigen hoofdstukken eindigen in een cliffhanger zorgen ervoor dat je verder wil lezen.

De personages:

Ik vind het personage Evline erg leuk om over te lezen, natuurlijk is ze wat jong en moest ik af en toe weer even echt denken over mijn eigen blik op de wereld op die leeftijd. Maar ik kon me al snel vinden in haar en ik vond haar ook een echt personage. Ze was niet perfect en dat probeerde ze ook niet te zijn. Ze nam soms rare beslissingen, maar laten we eerlijk zijn ook Harry Potter nam soms twijfelachtige beslissingen en we vonden hem ook allemaal leuk!

Je gaat in dit boek echt met Eveiline op ontdekkingsreis, wie is ze? Wie waren haar ouders? En wat is er met hen gebeurd? Ik vond het erg leuk om dit samen met haar te ontdekken.

Haar beste vriendin Cleo vond ik ook erg leuk, zij was echt een frisse wind in dit verhaal. Maar ze voegde ook zeker wat toe, door haar vriendschap met Eveline en het feit dat ze hoe dan ook achter haar bleef staan.

De rest van de karakters bleven wat meer oppervlakkig, maar dat stoorde me totaal niet, ik was vaak ook minder geïnteresseerd in hun verhaal.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl was erg fijn, ik vloog echt door het boek heen ondanks dat sommige hoofdstukken best lang waren. Maar ook dit stoorde geen moment, ik kon niet wachten tot ik de ontknoping zou lezen en het boek hield je de gehele tijd echt op het puntje van je stoel.

Eindoordeel:

Ik vond het een geweldig leuk boek en ik ben dan ook heel benieuwd naar het tweede deel!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: