Recensie: After 1: Hier begint alles van Anna Todd

Titel: After 1: Hier begint alles
Auteur:
Anna Todd
Pagina’s:
528
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Boekerij


Het verhaal
:

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik van dit boek moet vinden. Ik heb echt een haat/liefde verhouding met het verhaal. Aan de ene kant vind ik het verhaal verslavend, maar aan de andere kant vind ik het ook een heel frustrerend verhaal.

Ik weet in ieder geval zeker dat ik niet meteen naar de winkel ren voor het tweede deel. Ja ik wil weten hoe het verder gaat. Maar de drang is niet zo groot als ik soms bij andere boeken heb.

Ik als moeder zou mijn dochter eens grondig toe spreken als ze met een jongen thuis zou komen die haar zo behandeld. Maakt niet uit wat hij heeft meegemaakt. Dat vond ik ook het meest frustrerende aan dit verhaal, het feit dat ze telkens weer terug kwam voor meer.

De personages:

Ik vond eigenlijk maar weinig personages leuk, ik wilde ze het liefst allemaal door elkaar rammelen. Tessa omdat ze zo naïef was en zich zo liet behandelen, Hardin omdat ik hem een eikel vond en de moeder van Tessa omdat ze zich zo laat lijden door iemands uiterlijk. Als ze Hardin nou niet mocht om wat hij met haar dochter deed was dat nog tot daar aan toe geweest. Maar gebaseerd op uiterlijk vind ik altijd zo irritant. Net of iemand zonder piercings en tattoo’s veel aardiger is.
Maar goed ik ben dus niet echt te spreken over de personages haha.

De Schrijfstijl:

Dat vind ik het enige echte positieve, de schrijfstijl is verslavend, het zorgt ervoor dat je toch de pagina’s blijft omslaan in dit boek.

Eindoordeel:

Ondanks mijn negatieve recensie, ben ik wel benieuwd naar het tweede deel. Hopelijk is het verhaal dan wel wat minder oppervlakkig.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: