Recensie: Morgen wordt vandaag van

Titel: Morgen wordt vandaag
Auteur:
Ruth Knieper
Pagina’s:
330
Taal:
Nederland
Uitgever:
Schrijverspunt


Het verhaal
:

Sara woont in een internaat waar kinderen worden opgevoed, ver bij hun ouders vandaan. Tijdens een brand ontsnapt ze aan het strenge regime, maar als jongere mag je niet buiten het internaat zijn, dan word je verstoten. Met wat hulp lukt het Sara om een persoonsbewijs te krijgen en kan ze leven als 18-jarige in een voor haar vreemde maatschappij.

In haar nieuwe woonplaats probeert ze geld bijeen te krijgen om haar droom te verwezenlijken; het vinden van haar broer. Maar hoe ver zal ze hiervoor moeten gaan en welke offers moet ze brengen? En gaat het haar ooit lukken om de dure zoektocht te betalen? Sara leert steeds meer de echte harde wereld kennen die gericht is op werken en macht ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ruth  is het bewijs dat er zeker wel talent is in Nederland. Ik ben echt enthousiast over dit verhaal! Het is goed opgezet en het verhaal is echt heel spannend. Ik moet wel bekennen dat ik in het begin even moest wennen en dat ik nog wel wat vragen heb over de wereld die Ruth  geschapen heeft.

Hoe is deze wereld ontstaan en waarom doen ze precies wat ze doen op het internaat? Maar dat nam mijn leesplezier niet weg. Het zorgde er juist voor dat ik dit boek niet weg kon leggen. Sara maakt een hoop mee in dit boek en het is moeilijk om deze recensie spoiler vrij te houden. Maar neem van me aan als ik zeg dat het echt de moeite waard is om dit boek te lezen.

Telkens op het moment dat je denkt Sara veilig is en dat ze in ieder geval de rust kan vinden om op zoek te gaan naar haar broer gebeurt er weer iets wat haar wereld op zijn kop zet. Het is een hele onrustige wereld waar Sara zich bevind en je merkt de onrust en onvrede onder de mensen duidelijk door het hele boek heen.

De personages:

De personage waar je het meest van leest is Sara natuurlijk en zo af en toe was ik echt boos op haar. Ze maakt soms zulke stomme beslissingen maar dat maakt haar menselijk en dat zorgt ervoor dat het boek zo goed is. Je ziet dat ze erg naïef is, dit komt waarschijnlijk omdat ze tot nu toe alleen maar in een internaat heeft gewoond.

Maar ook de andere personages in dit boek zijn heel interessant, ze hebben allemaal hun eigen verhaal en een aantal daarvan krijgt ook echt de tijd om zijn verhaal te vertellen aan de lezer. Van sommigen van deze karakters zou ik nog wel wat meer willen lezen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is heel fijn, je vliegt echt door het verhaal heen, het verhaal is makkelijk te volgen en het is ook spannend. Het houd je op het puntje van je stoel. Ik vond het heerlijk weg lezen en kon het ook maar moeilijk wegleggen

Eindoordeel:

Het bewijs dat we echt hele goede auteurs hebben in ons eigen landje! Ik raad iedereen aan om dit heerlijke boek te lezen. Ik ben eigenlijk ook wel erg benieuwd hoe het nu verder gaat met Sara.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.