Event: Spring storm

Verslag Spring Storm

Afgelopen zaterdag was het dan zover, het was tijd voor spring storm. Een hele middag vol met tips en workshops om je karakters in je verhalen meer tot leven te laten komen. Ik keek hier al een tijdje naar uit, maar zag wel een beetje op tegen de reis.

Deze begon in Brabant en eindigde in Flevoland dus dat was een behoorlijk stukje reizen. Gelukkig was het mooi weer en verliep de heenreis vlot, ik miste geen enkele aansluiting dus dat ging goed. Eenmaal bij de bushalte werd het toch een beetje lastiger, maar gelukkig kwam er een hele vriendelijke mevrouw langs met een hond waar ik het aan gevraagd heb. Ik zelfs een stukje met haar meegelopen en ze bleek in een bibliotheek te werken! Hoe leuk is dat?

Voor mij een groot geluk dat Olga Hoekstra buiten stond te wachten anders was ik er zo voorbij gelopen. De locatie was echt prachtig en binnen kwam ik al snel een bekende tegen waar ik bij aan een tafel ben gaan zitten. Na wat gezellig geklets en een kopje thee was het tijd voor de eerste gastspreker, dit was Marijke Jansen. Zij vertelde in een aantal simpele stappen hoe je ervoor kan zorgen dat je karakter wat meer gaat leven. Want ook al zit je verhaal zo goed in elkaar als je karakters niet leven is het verhaal ook niks aan.

Daarna was het tijd voor  een korte cursus creatief schrijven door Michael Mandersloot, hij haalde ook regelmatig het boek schrijven kreng! aan van Lisette Jonkman. Dit boek heb ik toevallig ook gelezen.

Vervolgens was het tijd om aan de slag te gaan in groepjes. Ik heb bij Olga Hoekstra gezeten. Op dat moment heb ik een idee verzonnen voor een verhaal en na wat tips van Olga kwam daar eigenlijk wel een mooi idee uit. Dus ik kan aan de slag!

Als afsluiting hebben we nog wat gedronken en heerlijke muffins gegeten. De terugreis die was even iets minder. Een beetje onduidelijkheid bij de bushaltes maar goed ik ben thuisgekomen met een hoop ideeën en heel veel zin om te schrijven!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

8 mei 2015 at 21:38

Het was inderdaad erg leuk! 😀
Ik ben trouwens net begonnen in Schrijven Kreng, leuk boek! 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: