Recensie: A court of thornes and roses van Sarah J. Maas

Titel: A court of thornes and roses
Auteur:
Sarah J. Maas
Pagina’s:
416
Taal:
Engels
Uitgever:
Bloomsbury Children’s


Het verhaal
:

A thrilling, seductive new series from New York Timesbestselling author Sarah J. Maas, blending Beauty and the Beast with faerie lore.

When nineteen-year-old huntress Feyre kills a wolf in the woods, a beast-like creature arrives to demand retribution for it. Dragged to a treacherous magical land she only knows about from legends, Feyre discovers that her captor is not an animal, but Tamlin—one of the lethal, immortal faeries who once ruled their world.

As she dwells on his estate, her feelings for Tamlin transform from icy hostility into a fiery passion that burns through every lie and warning she’s been told about the beautiful, dangerous world of the Fae. But an ancient, wicked shadow grows over the faerie lands, and Feyre must find a way to stop it . . . or doom Tamlin—and his world—forever.

Perfect for fans of Kristin Cashore and George R. R. Martin, this first book in a sexy and action-packed new series is impossible to put down! ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Vanaf het moment dat ik wist dat dit boek uit zou komen stond hij hoog op mijn wishlist. Ik vind retellings van sprookjes geweldig en als het dan ook nog eens over mijn meest favoriete sprookje aller tijden gaat: Belle en heb beest dan ben ik om!

Ik ben groot fan van de schrijfstijl van Sarah J. Maas, al vanaf het moment dat ik voor het eerst Throne of Glass las. Dus ik was ook heel benieuwd naar dit boek en ik ben blij dat ik hem gereserveerd heb!

Wat een ongelooflijk mooi verhaal was het, het was spannend en mooi en het spaart je niet. Je zit echt helemaal vastgezogen in het verhaal vanaf het eerste hoofdstuk. Je kan niet anders dan telkens de bladzijde omslaan en denken: Oké nog één hoofdstuk en voor je het weet lees je de laatste regel.

Ik vond het verhaal van Belle en het beest mooi verwerkt door het hele verhaal heen. De toevoeging van de faries maakte het verhaal nog spannender.

De personages:

Er waren wel momenten dat ik Feyre wel een shop onder haar kont wilde geven haha, maar aan de andere kant weet ik niet of ik echt andere keuzes gemaakt zou hebben als ik in haar schoenen had gestaan.

Wat ik vooral fijn vond aan de personages was dat vooral de fairies niet allemaal neergezet werden als ongelooflijk knap en aantrekkelijk. Er was geen ow wow hij is zo knap ik ben meteen verliefd in dit verhaal. Ik moet zeggen dat ik dat erg fijn vond, dat maakte de groei van de relatie een stuk geloofwaardiger en mooier.

De Schrijfstijl:

Zoals ik al eerder aangegeven heb vind de schrijfstijl van Sarah J. Maas erg fijn, het verhaal zit gewoon goed in elkaar vanaf de eerste pagina. Dit boek is daar geen uitzondering op, met bepaalde karakters voel je meteen een klik maar er zijn er ook een aantal die groeien door het boek heen en die je steeds beter gaat begrijpen.

Eindoordeel:

Een heel mooi eerste boek in deze nieuwe serie, ik ben heel benieuwd naar het volgende boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.