Recensie: Queen of the tearling van Erika Johansen

Titel:  Queen of the Tearling
Auteur:
Erika Johansen
Pagina’s:
434
Taal:
Engels
Uitgever:  
Harper


Het verhaal
:

A #1 Indie Next Pick and LibraryReads Selection

Magic, adventure, mystery, and romance combine in this epic debut in which a young princess must reclaim her dead mother’s throne, learn to be a ruler–and defeat the Red Queen, a powerful and malevolent sorceress determined to destroy her.

On her nineteenth birthday, Princess Kelsea Raleigh Glynn, raised in exile, sets out on a perilous journey back to the castle of her birth to ascend her rightful throne. Plain and serious, a girl who loves books and learning, Kelsea bears little resemblance to her mother, the vain and frivolous Queen Elyssa. But though she may be inexperienced and sheltered, Kelsea is not defenseless: Around her neck hangs the Tearling sapphire, a jewel of immense magical power; and accompanying her is the Queen’s Guard, a cadre of brave knights led by the enigmatic and dedicated Lazarus. Kelsea will need them all to survive a cabal of enemies who will use every weapon–from crimson-caped assassins to the darkest blood magic–to prevent her from wearing the crown.

Despite her royal blood, Kelsea feels like nothing so much as an insecure girl, a child called upon to lead a people and a kingdom about which she knows almost nothing. But what she discovers in the capital will change everything, confronting her with horrors she never imagined. An act of singular daring will throw Kelsea’s kingdom into tumult, unleashing the vengeance of the tyrannical ruler of neighboring Mortmesne: the Red Queen, a sorceress possessed of the darkest magic. Now Kelsea will begin to discover whom among the servants, aristocracy, and her own guard she can trust.

But the quest to save her kingdom and meet her destiny has only just begun–a wondrous journey of self-discovery and a trial by fire that will make her a legend . . . if she can survive.

Mijn recensie

Het verhaal algemeen:

Dit boek staat al best een lange tijd op mijn verlanglijstje, maar telkens kwam het er maar niet van om hem te kopen. Dus toen ik hem op schiphol zag liggen besloot ik hem meteen mee te nemen.

Het verhaal zit niet vol met actie of spectaculaire gebeurtenissen maar is daarom niet minder spannend om te lezen. Je leest vooral hoe het nu voor Kelsea is om vanuit een beschermde omgeving ineens op een troon gezet wordt en moet vrezen voor haar leven. Er is veel intrige en langzaam aan groei je als lezer mee in de rol van Koningin.

Ik vond het een erg goed boek, een duidelijke opzet voor een sterke serie en ik ben dan ook heel benieuwd wat het volgende boek voor ons in petto gaat hebben.

De personages:

De personages hebben allemaal hun eigen verhaal, hun eigen reden om deze koningin te beschermen of juist van de troon willen zien verdwijnen. Dat maakt het verhaal ook zo goed, geen enkel personage handelt zonder dat daar iets aan vooraf is gegaan.

Ik vond Kelsea geen vervelend personage, nee ze ziet er niet perfect uit en ze is niet meteen een koningin. Maar dat hoort ook zo vind ik, iemand die alles meteen perfect doet is niet geloofwaardig als je het mij vraagt.

Ook de mysterieuze Fetch blijft mij boeien, wie is hij en wat zijn, zijn motieven?

De Schrijfstijl:

Ondanks dat er niet zo heel veel gebeurt is het verhaal heel goed geschreven, het boeide mij van het begin tot het einde. De wereld is heel goed uitgewerkt, waardoor je het echt voor je ziet. Ook de personages zijn levendig en je kan je zo een voorstelling maken van hoe ze eruit zien.

Eindoordeel:

Zoals al eerder aangegeven ben ik heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat! Het is een super goed boek wat je echt meesleept in het verhaal.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: