Recensie: Over de grens van Katy McGarry

Van: Goodreads

Titel:  Over de grens
Auteur:
 Katie McGarry
Pagina’s:
382
Taal:  
Nederlands
Uitgever:  
HarperCollins Holland

Het verhaal:

Niemand weet waarom de populaire Echo opeens een outsider is geworden. Wat er die afschuwelijke nacht is gebeurd, kan ze zich zélf niet eens meer herinneren, maar de gevolgen zijn duidelijk. Op school ontwijkt iedereen haar, en haar strenge vader houdt haar voortdurend in de gaten. Maar als Noah in zijn zwartleren jack haar leven binnenwandelt, verandert alles. Hij zou fout zijn, een player, gevaarlijk zelfs. Echo weet dat ze hem beter uit de weg kan gaan. Maar toch… toch heeft ze het gevoel dat hij de enige is die haar begrijpt en dat ze op het punt staat een grens over te gaan, iets waarvan ze niet eens wist dat ze het durfde… ( van Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ga eerlijk bekennen dat ik dit boek niet snel zou hebben uitgekozen in de winkel. Ik lees vooral veel fantasy verhalen of dystopische verhalen en daar past dit boek niet in. Maar wat ben ik blij dat ik dit boek wel een kans heb gegeven want het is echt ontzettend goed!

Het verhaal is misschien niet bijster origineel, maar het is wel echt je tijd waard. Ik was vooral benieuwd naar wat er nu precies met Echo was gebeurd. Aangezien zij dat zelf ook niet weet, weet jij het als lezer ook niet. Het feit dat je vanuit de twee hoofdpersonages leest, zorgt er eigenlijk alleen maar voor dat je meer affiniteit krijgt met beide personages. Het zorgde er soms ook voor dat ik graag had willen weten wat nu juist omging in het andere personage, maar het was nooit vervelend.

Het is geen insta love verhaal, ja de personages voelen een bepaalde aantrekking tot elkaar maar ze zijn niet meteen vriendje en vriendinnetje en de wereld is mooi. Dat maakt het verhaal in ieder geval een stuk realistischer.

De personages:

Ik heb me eigenlijk geen moment geïrriteerd aan de karkaters in het boek, het komt niet zo heel vaak voor maar ik heb nooit een moment gehad dat ik dacht, hmm dit is echt irritant. Ik vond Noah soms niet slim, sommige acties zouden er juist voor zorgen dat hij zijn doel niet zou bereiken. Maar uiteindelijk zag hij dit of zelf wel in of koos hij er toch voor om het te doen en accepteerde de consequenties.

Ook met de Echo had ik geen problemen, gelukkig heb ik nooit meegemaakt wat zij heeft meegemaakt. Maar door de manier van schrijven heb je het idee dat je wel snapt waarom ze bepaalde beslissingen neemt.

Eigenlijk was er maar één karakter waar ik echt een hekel aan had: Luke, jeetje wat een eikel was dat zeg! ( maar ga niet zeggen waarom, dat moet je zelf maar gaan lezen. )

De Schrijfstijl:

Zoals ik al eerder aan heb gegeven vind ik de schrijfstijl erg fijn, het feit dat dit boek vanuit twee verschillende personen is geschreven doet het verhaal echt goed. Het zorgt ervoor dat je het verhaal van meerdere kanten beleefd. Ik vloog er echt doorheen en had echt moeite om dit boek weg te leggen.

Eindoordeel:

Een boek dat ik in eerste instantie misschien niet opgepakt zou hebben, maar wat ben ik blij dat ik dat wel gedaan heb. Dus waar wacht je nog op? Zorg dat je dit boek ook gaat lezen!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: