Recensie: The fangirl’s guide to the galaxy van Sam Maggs

From: Goodreads

Titel:  A fangirl’s guide to the galaxy
Auteur:
Sam Maggs
Pagina’s:
207
Taal:
Engels
Uitgever:  
quirkbooks


Het verhaal
:

Fanfic, cosplay, cons, books, memes, podcasts, vlogs, OTPs and RPGs and MMOs and more—it’s never been a better time to be a girl geek. The Fangirl’s Guide to the Galaxy is the ultimate handbook for ladies living the nerdy life, a fun and feminist take on the often male-dominated world of geekdom. With delightful illustrations and an unabashed love for all the in(ternet)s and outs of geek culture, this book is packed with tips, playthroughs, and cheat codes for everything from starting an online fan community to planning a convention visit to supporting fellow female geeks in the wild. ( from: Goodreads )

Mijn recensie:

Deze recensie is wat anders dan andere recensies, dit is namelijk geen gewoon leesboek maar een handige gids met tips en trics om je helemaal onder te dompelen in de wereld van de Fangirl. ( ook fanboys zijn van harte uitgenodigd dit boek te lezen trouwens. )

Toen ik dit boek zag wist ik meteen dat ik het wilde lezen, ik ben immers een fangirl en vind het heerlijk om daar over te lezen. Laat ik beginnen met het feit dat de cover echt super leuk is! Een supergirl die er normaal uitziet. Ook de binnenkant staat vol met leuke plaatjes.

Heb ik echt iets nieuws geleerd terwijl ik dit boek las? Nee dat niet, maar dat maakt het boekje niet minder leuk. Het is gewoon leuk om te lezen hoe iemand anders tegen fangirls aankijkt en hoe zij er mee omgaat dat ze een fangirl is. Het stukje over feminisme vond ik zelf ook zeker leuk. Ik roep niet heel hard dat ik een feminist ben maar het is leuk om eens te lezen dat dit niet betekend dat we mannenhaters zijn en allerlei andere stereotyperingen die erbij horen.

Het leukste vond ik persoonlijk de interviews met verschillende beroemde geek girls, zoals bijvoorbeeld V.E. Schwabb. Echt leuk om te lezen hoe zij het ervaren om een geek girl/fangirl te zijn en ze geven goede tips!

Aan het eind van het boek vind je ook nog een lijst met leuke websites en youtube kanalen. Ik heb me meteen aangemeld op een site die geekgirlpenpals heet. Super om nieuwe fangirls te ontmoeten!

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is erg leuk, het is vlot en grappig geschreven en ook de titels van de hoofdstukken zijn erg leuk. Zoals: It’s good to be a geek, Real talk: How do I fangirl speak, enz. Er zit veel humor in het boek en dat maakt het extra leuk om dit boek te lezen.

Eindoordeel:

Een super leuk boek voor elke Fangirl ( en Fanboy ), gewoon lekker lezen en genieten. En vergeet niet: Be proud of being a fangirl!

2 gedachtes over “Recensie: The fangirl’s guide to the galaxy van Sam Maggs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.