Dat hele dikke boek…..

Ik heb al eens eerder verteld dat ik af en toe een boek echt even weg moet leggen omdat het gewoon zo dik is dat ik merk dat mijn aandacht weg glipt. Een boek wat ik nu al meerdere malen weg heb gelegd en toch weer opgepakt is A clash of kings het tweede boek in de Song of ice and fire saga.

Het is niet dat ik het boek niet mooi vind, maar ik merk wel dat ik het op sommige stukken saai vind, vooral bepaalde karkakters vind ik gewoon niet interessant om zulke lange hoofdstukken over te lezen. Want dat is het andere puntje waar ik tegen aan loop, de hoofdstukken zijn ontzettend lang. Hierdoor kun je niet zeggen ik lees nog even snel een hoofdstuk.

Misschien is het ook wel dat ik hier tegen aanloop omdat ik de serie al gezien heb, ik weet immers al wat er gaat gebeuren. In ieder geval de grote lijnen van het verhaal. Maar ook het feit dat ik mama ben van twee jonge kinderen en daardoor minder leestijd heb speelt een rol. Ik heb gewoon wat minder tijd om te lezen en die tijd besteed ik dan liever aan een boek dat ik echt niet weg kan leggen.

Maar goed ik heb het boek nu voor de zoveelste keer opgepakt, ben bijna op blz 800 dus dit keer ga ik echt doorzetten en het boek uitlezen. Daarna ga ik gewoon weer even iets luchtigs en minder dik lezen!

Hoe zit het met jou? Leg jij een boek snel aan de kant of juist helemaal niet?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

3 juni 2015 at 11:48

Vroeger deed ik het nooit – maar net als jij heb ik op een bepaald moment beslist dat het te gek is om tegen mijn zin een boek uit te lezen. Het gebeurd niet vaak, maar als een boek me echt niet bevalt – ook niet na een 100-tal pagina’s – dan geef ik het (tijdelijk of definitief) op en lees ik een boek dat ik wel super vind.3 juni 2015 at 20:43

Als ik het saai vind zal ik het niet rap wegleggen, maar als ik me echt actief erger aan het boek dan weer wel. Daar is het leven te kort voor :pGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: