Recensie: Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover

van: Goodreads

Titel: Onvoorwaardelijk
Auteur:
Colleen Hoover
Pagina’s:
320
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Zomer & Keuning


Het verhaal
:

Onvoorwaardelijk, de emotionele rollercoaster van New York Times-bestsellerauteur Colleen Hoover! Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen? ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik was redelijk sceptisch toen ik aan dit boek begon, zoveel mensen zijn echt ontzettend enthousiast over de boeken van Colleen Hoover, het genre New adult wordt steeds populairder en Colleen Hoover is blijkbaar de it-schrijfster van dit moment als het aankomt op dit genre.

Dus toen ik las dat het boek Ugly love vertaald en verfilmd ging worden besloot ik het boek te reserveren en me te laten verassen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben door dit boek. Ik vond het verhaal leuk, de personages leuk en het was moeilijk weg te leggen.

Waar ik me in andere boeken vaak nogal erger aan de naïeve meisjes die zich laten inpalmen door bad boys was ik blij verrast dat dit boek geen naïef meisje bevatte. Het verhaal zit goed in elkaar en als ik heel eerlijk ben had ik geen ergernissen van de personages.

De personages:

De personages zijn niet perfect, ze zijn mensen en nemen soms beslissingen die je niet snapt maar dat maakt dit verhaal juist zo goed. Ik ben een beetje allergisch voor het naïeve meisje die telkens naar de bad boy rent. Maar in dit geval had ik dat totaal niet. Deze mensen zijn ook beide volwassen als ze de beslissingen maken die ze maken. Zijn dat altijd de beste beslissingen? Waarschijnlijk niet maar dat geeft niet. Ja ik heb me heus wel eens boos gemaakt als ik las hoe Tate zich voelde als Miles zich als een eikel had gedragen.

Maar je hebt nergens het gevoel dat de één echt zijn macht over de ander misbruikt en dat is wat dit boek goed maakt en wat de personages levendig maakt.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl heel prettig, ik vloog echt door het boek heen. De manier waarop eigenlijk elk hoofdstuk eindigt in een kleine cliffhanger zorgt ervoor dat ik het eigenlijk maar moeilijk weg kon leggen. Het feit dat je stukje bij beetje ook leest wat er nu precies met Miles aan de hand is maakt het verhaal alleen maar mooier.

Eindoordeel:

Mensen hebben niet gelogen, dit boek is echt goed! Ik ben dan ook heel benieuwd naar de film!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: