recensie: World after van Susan Ee

van: Goodreads

Titel:  World after
Auteur:
Susan Ee
Pagina’s:
314
Taal:
Engels
Uitgever:
Skyskape


Het verhaal
:

In this sequel to the bestselling fantasy thriller, Angelfall, the survivors of the angel apocalypse begin to scrape back together what’s left of the modern world.

When a group of people capture Penryn’s sister, Paige, thinking she’s a monster, the situation ends in a massacre. Paige disappears. Humans are terrified. Mom is heartbroken.

Penryn drives through the streets of San Francisco looking for Paige. Why are the streets so empty? Where is everybody? Her search leads her into the heart of the angels’ secret plans where she catches a glimpse of their motivations, and learns the horrifying extent to which the angels are willing to go.

Meanwhile, Raffe hunts for his wings. Without them, he can’t rejoin the angels, can’t take his rightful place as one of their leaders. When faced with recapturing his wings or helping Penryn survive, which will he choose?  ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit is het vervolg op Angelfall, dit boek vond ik echt heel erg goed. Waarom? Omdat het een boek was zoals ik nog nooit had gelezen. De meeste boeken over (gevallen) engelen zijn liefdes verhalen. Waarin de engel één of andere romantische kerel is die een hulpeloos meisje komt redden. Ze worden verliefd, het mag niet, ze doen het toch, enz.

Dit boek heeft geen lieve engelen, ze zijn gemeen, wreed en hebben de Apocalyps gestart.  Ook in dit boek volg je Penryn, zij is geen hulpeloos meisje en vecht voor haar eigen leven en dat van haar moeder en zusje. Ik wil niet teveel vertellen over het verhaal aangezien het een deel twee is. Maar neem van mij aan dat het net zo kick-ass is als het eerste deel!

De personages:

Doordat je voornamelijk Penryn volgt krijg je echt de tijd om haar te leren kennen. Je leert samen met haar hoe de wereld er uitziet nadat de engelen er zijn geland en dat maakt het voor mij in ieder geval alleen maar nog spannender.

Zoals al gezegd is ze geen doorsnee meisje dat hulpeloos rondrent in de hoop dat er één of andere knappe gast haar komt redden van de kwade engelen. Natuurlijk neemt ze soms ook een stomme beslissing en vraag je je af wat ze aan het doen is. Maar dat maakt haar alleen maar meer menselijk, want laten we eerlijk zijn weten wij wat we zouden doen in haar situatie?

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl heerlijk, door de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Er was een tijd dat ik veel horrorfilms keek en nog steeds ben ik groot fan van The walking dead dus ik wijk niet voor een beetje gorigheid in een verhaal. Dit boek spaart de lezer niet maar verteld elk gruwelijk detail. Dus als je daar niet tegen kan is het misschien niet jou boek.

Eindoordeel:

Wow ik ben onder de indruk, een deel twee betekend niet altijd dat het goed is , maar dit boek is geweldig. Ik kan niet wachten tot ik deel 3 in mijn handen heb!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

28 juni 2015 at 22:11

Hij ligt al mij te wachten, nu eerst zien door te komen door mijn recensie-exemplaren stapel (al is dat zeker geen straf!).Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: