Recensie: Confidence van Page Lavoie

van: Goodreads

Titel:  Confidence: The diary of an invisible girl
Auteur:
Paige Lavoie
Pagina’s:
245
Taal:
Engels
Uitgever:  
Self published

Het verhaal:

Comic-book-obsessed Barbara Jenkins’ idea of an exciting night consists mostly of fan fiction and frozen pizza-that is, until one fated day during the start of the school year when she literally crashes into the queen of the AV Club. Barbara soon begins to explore life outside her comfort zone as she is thrust head first into a new world of costumes, conventions, and crushes, as well as a HUGE secret. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik zag dit boek voorbij komen toen ik een youtube filmpje aan het kijken was van Paige Lavoie en ik besloot hem eens op te zoeken op Goodreads. Ik werd meteen nieuwsgierig toen ik had gelezen waar het boek over ging. Dus heb ik het op amazon gekocht en toen begon het wachten tot hij er zou zijn. Ik had geluk want het boek was al snel binnen.

Het verhaal is echt super leuk, een meisje dat eigenlijk heel geeky is maar geen vrienden heeft en daarom in haar eentje thuis de geek uithangt. Tot ze op een dag op botst tegen Cassie, zij zorgt ervoor dat het leven van Barbara voorgoed anders zal zijn.

Ik vond het gewoon super leuk om over een karakter te lezen wat zo herkenbaar is! Die heerlijk geniet van fanfiction en tumblr en Dr Who en al die andere dingen.

De personages:

Barbara is een heel onzeker meisje en dat merk je ook wel goed, ze weet vaak niet goed hoe ze moet handelen in een situatie met andere mensen. Ze wordt zenuwachtig en flapt er dingen uit waar ze zich later voor schaamt. Maar het is nergens vervelend omdat je met haar de reis doormaakt. Ze is niet irritant maar wel op onderzoek.

Cassie vond ik een ander verhaal, ik vond haar af en toe echt wel vervelend. Vooral als ze Barbara weer zo oneerlijk behandelde maar uiteindelijk kom je er ook achter waarom zij zich op een bepaalde manier gedraagt.

De rest van het groepje geeks is echt super leuk, je komt niet heel veel over ze te weten maar het zijn zeker geen platte karakters. Ze maken allemaal wel iets mee in het boek waardoor je ze wat beter leert kennen.

De Schrijfstijl:

Je vliegt echt door het boek heen, het is echt geschreven als een dagboek. Ik vloog door het boek heen, de karakters zijn leuker, de schrijfstijl is heerlijk en het verhaal is gewoon super leuk!

Eindoordeel:

Echt een super leuk boek! Ik raad alle geek girls aan om dit boek te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *