Recensie: Lobsters van Tom Ellen & Lucy Ivison

3Titel:  Lobsters
Auteur:
Tom Ellen & Lucy Ivison
Pagina’s:
272
Taal:
Nederlands
Uitgever:  
Blossom Books

Het verhaal:

Hilarisch, romantisch en ongelooflijk awkward!

Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit verhaal is gewoon goed! Het maakt je aan het lachen, het maakt je soms verdrietig en je wil zo graag een goede afloop voor Hannah en Sam! Vanaf het moment dat ik gelezen had waar dit boek over ging wist ik zeker dat ik het wilde lezen.

Het is een heerlijk boek om op het strand of aan het zwembad te lezen, maar wees gewaarschuwd: Je gaat zeker hardop lachen! De siuaties in dit boek zijn soms herkenbaar, maar sommige situaties gelukkig niet haha.

De personages:

De personages uit dit boek zijn wel herkenbaar, de groepjes, het afscheid dat er aan zit te komen. Ik heb het zelf ook allemaal mee gemaakt toen ik zelf de middelbare school verliet.

Om dit verhaal leuk te vinden, moet je ook de personages leuk vinden. Het verhaal draait uiteindelijk vooral om hen en het is geen groots verhaal met spannende gebeurtenissen.

De hoofdpersonages Sam en Hannah vertellen hun verhaal en jij krijgt een kijkje in hun leven. Wat ze allemaal meemaken en hoe ze over dingen denken. Omdat je het verhaal vanuit beide personages leest zorgt dit ook voor meer diepgang. Je leest niet één kant van het verhaal, maar beide kanten. Ik denk dat vele van ons zich wel kunnen verplaatsen in ofwel Sam, ofwel Hannah.

Ook de andere personages voelen echt aan, ondanks dat je minder over hen te weten komt dan over Hannah en Sam zij zijn wel belangrijk voor het verloop van het verhaal. Ze spelen ieder een belangrijke rol en dat is echt goed uitgewerkt. Ik heb nergens gedacht: Nou dit personage was echt niet nodig in het verhaal.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is heerlijk, het is door twee personen geschreven maar daar merk je eigenlijk helemaal niks van. Al vanaf de eerste pagina zat ik in het verhaal en voor ik het wist was het boek al bijna uit. Ik heb zelden zoveel gelachen als bij dit boek.

Dat is ook wel het mooie van dit boek, de humor. Heerlijk hoe alles ook de platte woorden gewoon vertaald zijn. Geen nette woorden maar gewoon zoals jongeren het ook zeggen. Dat maakt dit boek voor mij wel uniek. Meestal wordt er toch een beetje om dit onderwerp heen gedraaid maar hier duidelijk niet.

Eindoordeel:

Als je nog een leuk boek zoekt voor de vakantie, lekker aan het zwembad/op het strand met een boek dat je een goed gevoel geeft? Dan is dit echt je boek! Lees het , ervaar het en laat je meevoeren met dit extreem awkward liefdesverhaal!

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: