Recensie: The heart of betrayal van Mary E. Pearson

Van: Goodreads

Titel:  The heart of betrayal
Auteur:
Mary E. Pearson
Pagina’s:
473
Taal:
Engels
Uitgever:
Henry Holt and Co.

Het verhaal:

Intrigue abounds in this hotly anticipated sequel to The Kiss of Deception!

Held captive in the barbarian kingdom of Venda, Lia and Rafe have little chance of escape. Desperate to save her life, Lia’s erstwhile assassin, Kaden, has told the Vendan Komizar that she has the gift, and the Komizar’s interest in Lia is greater than anyone could have foreseen.

Meanwhile, nothing is straightforward: there’s Rafe, who lied to Lia, but has sacrificed his freedom to protect her; Kaden, who meant to assassinate her but has now saved her life; and the Vendans, whom Lia always believed to be barbarians. Now that she lives amongst them, however, she realizes that may be far from the truth. Wrestling with her upbringing, her gift, and her sense of self, Lia must make powerful choices that will affect her country… and her own destiny.

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Vaak is het zo dat een vervolg het eerste deel niet kan overtreffen maar ik ben van mening dat dit boek dat toch echt gedaan heeft. Datgene wat het eerste boek zo goed maakte, het feit dat je niet wist wie nu de prins was en wie nu de assasin was zorgde ervoor dat je op het puntje van je stoel zat. Maar in dit boek weet je al wie, wie is dus die spanning valt in zijn geheel weg. Dit boek moet het van andere elementen hebben en dat is wat mij betreft echt goed gelukt.

Toen ik zag dat dit boek bij bol.com te reserveren was, heb ik dit meteen gedaan. Ik kon niet wachten om het te lezen en het heeft me geen moment teleurgesteld. Dat gevoel dat ik bij het eerste boek was, had ik bij dit boek ook nog steeds. Je vraagt je steeds af wat er nu weer gaat gebeuren. Oké een aantal gebeurtenissen waren te voorspellen maar er zijn er ook een aantal die ik niet aan had zien komen.

Net als het eerste boek zit ook dit deel weer goed in elkaar en is het mooi beschreven. Hoewel je in dit deel precies weet wie de prins is en wie de assasin het blijft toch spannend. Vooral het einde zorgde ervoor dat ik echt op het puntje van mijn stoel zat.

De personages:

Nu je weet wie, wie is heeft de schrijfster nog meer mogelijkheden om je ook beter kennis te laten maken met de prins en de assasin. In dit boek kom je wat meer te weten over hun achtergrond en dat vond ik persoonlijk erg leuk.

Lia vind ik een leuk personage, ze is niet het type prinsesje dat gaat zitten wachten tot ze gered wordt door de prins of misschien toch liever door de assasin? Het maakt niet uit, zij stippelt haar eigen toekomst uit. Ja ook zij maakt af en toe fouten en ook heb ik soms de neiging gehad te schreeuwen naar haar dat ze niet zo stom moest zijn. Maar dat maakt haar niet mindere leuk om over te lezen.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is net als het eerste deel heel fijn, er wordt soms gesproken in een verzonnen taal, maar die wordt in de meeste gevallen uitgelegd waardoor je alsnog weet waar het over gaat. Ik vond het boek moeilijk weg te leggen omdat veel hoofstukken eindigde in een spannend moment.

Net als het eerste deel wordt ook dit boek verteld vanuit meerdere perspectieven. Dit zorgt er voor dat het verhaal wat mij betreft nog mooier wordt. Elk personage voegt ook echt wat toe aan het verhaal.

Eindoordeel:

Ik ben erg enthousiast over dit boek, ik ben dan ook heel benieuwd naar het nieuwe deel. Maar ja daar zullen we nog even op moeten wachten.

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

13 juli 2015 at 09:25

Ik moet deze boeken ook echt hebben.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: