Recensie: Ink and bone van Rachel Caine

van: Goodreads

Titel: Ink and Bone
Auteur:
Rachel Caine
Pagina’s:
352
Taal:
Engels
Uitgever:
NAL

Het verhaal:

In an exhilarating new series, New York Times bestselling author Rachel Caine rewrites history, creating a dangerous world where the Great Library of Alexandria has survived the test of time.…

Ruthless and supremely powerful, the Great Library is now a presence in every major city, governing the flow of knowledge to the masses. Alchemy allows the Library to deliver the content of the greatest works of history instantly—but the personal ownership of books is expressly forbidden.

Jess Brightwell believes in the value of the Library, but the majority of his knowledge comes from illegal books obtained by his family, who are involved in the thriving black market. Jess has been sent to be his family’s spy, but his loyalties are tested in the final months of his training to enter the Library’s service.

When he inadvertently commits heresy by creating a device that could change the world, Jess discovers that those who control the Great Library believe that knowledge is more valuable than any human life—and soon both heretics and books will burn.…
(van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik ben al fan van Rachel Caine sinds ik voor het eerst haar morganville vampires boeken las. Dus toen ik zag dat ze een nieuwe serie aan het schrijven was wist ik dat ik dit boek moest lezen. Toen ik ook nog eens las dat het over de grote bibliotheek van Alexandrië ging en het feit dat het bezit van boeken strafbaar is maakte me helemaal nieuwsgierig.

Dit boek heeft me echt all the feels gegeven, net als ik dacht vanaf nu kan het alleen maar goed gaan kwam er weer een plottwist waardoor ik helemaal van het padje raakte. Het verhaal zit gewoon ontzettend goed in elkaar, zonder enige moeite kon ik me de wereld waarin dit verhaal zich afspeelt voorstellen. Het is wel een nachtmerrie want laten we eerlijk zijn, een wereld waarin we geen boeken mogen bezitten dat is vreselijk!

Het verhaal is ontzettend spannend en het zuigt je echt mee, de stukken correspondentie geeft het verhaal nog meer dimensie en maakt je nog nerveuzer voor wat er gaat gebeuren.

De personages:

De personages zijn mensen die je overal tegen kan komen, dat maakt ze ook zo echt. Ik vond het hoofdpersonage Jess ook erg goed, het is soms wel eens een verademing om een verhaal vanuit een mannelijk personage te lezen.

Jess heeft het niet altijd makkelijk in het leven en is zeker ook niet naïef als het aankomt op de bibliotheek. Door de ogen van Jess leer je de andere leerlingen kennen. Die allemaal stuk voor stuk een belangrijke rol spelen in het verhaal. Geen enkel karakter blijft echt oppervlakkig, soms moet je er even op wachten maar eigenlijk kom je over iedereen wel te weten wat hun geheimen zijn en wat ze willen bereiken met hun opleiding.

Ik vind het altijd erg mooi om te zien hoe een boek met een groot aantal personages er toch voor kan zorgen dat je aan het eind van het boek het gevoel hebt dat je afscheid neemt van mensen die je goed kent. Mensen waarvan je geen afscheid wil nemen ook al zijn ze niet allemaal even leuk.

De Schrijfstijl:

Ik ben erg groot fan van de schrijfstijl, je moet even in het boek komen. Je moet het even de tijd geven om je te pakken maar zodra dat het geval is kan je ook niet meer terug. Dan moet je weten hoe het verder gaat.

Het verhaal komt niet langzaam op gang, maar je moet wel even kennis maken met de wereld zodat je latere beslissingen of verwijzingen ook beter snapt.

Eindoordeel:

Een geweldig eerste boek in een nieuwe serie, ik kan in ieder geval echt niet wachten op het volgende boek!

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: