Recensie: Simon vs. the homosapiens agenda van Becky Albertalli

van: Goodreads

Titel: Simon vs. The homo sapiens agenda
Auteur:
Becky Albertalli
Pagina’s:
303
Taal:
Engels
Uitgever:
Penguin

Het verhaal:

Sixteen-year-old and not-so-openly gay Simon Spier prefers to save his drama for the school musical. But when an email falls into the wrong hands, his secret is at risk of being thrust into the spotlight. Now Simon is actually being blackmailed: if he doesn’t play wingman for class clown Martin, his sexual identity will become everyone’s business. Worse, the privacy of Blue, the pen name of the boy he’s been emailing, will be compromised.

With some messy dynamics emerging in his once tight-knit group of friends, and his email correspondence with Blue growing more flirtatious every day, Simon’s junior year has suddenly gotten all kinds of complicated. Now, change-averse Simon has to find a way to step out of his comfort zone before he’s pushed out—without alienating his friends, compromising himself, or fumbling a shot at happiness with the most confusing, adorable guy he’s never met.
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Eerlijk gezegd wist ik in eerste instantie niet zo goed of ik dit boek wel wilde lezen. Ik had het al bij een aantal youtubers voorbij zien komen en uiteindelijk maakte die filmpjes me toch nieuwsgierig.

Ik kan zeggen dat ik blij ben dat ik het boek ben gaan lezen, want dit boek is gewoon echt leuk! Het bevat veel humor en herkenbare situaties. Maar het gaat ook in op de onzekerheden van iemand die eigenlijk wel weet wat hij wil maar daar niet voor uit durft te komen. Ik heb gelachen en een traantje weggepinkt.

Ik heb dit boek dichtgedaan met een zucht en vond het eigenlijk jammer dat het uit was.

De personages:

De personages zijn erg divers, het gezin waarin Simon leeft is echt hilarisch. De situaties die beschreven zijn, zijn super grappig. Ik vond Simon een erg leuk personage, eentje die ik op school ook wel in mijn vriendenclubje had gewild.

Zijn vrienden zijn stuk voor stuk erg leuk om over te lezen en ik kon me ook van hen een goede voorstelling maken.


De Schrijfstijl:

 In dit boek zit heel veel humor en dat vind ik geweldig. Je vliegt door het boek heen omdat je eigenlijk wil weten wie de anonieme jongen is waarmee Simon mailt en om te zien of ze elkaar gaan vinden aan het einde van het boek.

Er worden geen emoties weggelaten, dat maakt dit ook een erg goed boek.

Eindoordeel:

 Ik vond het echt een ontzettend leuk boek! Ik ben zo blij dat ik het heb gelezen en ik kan het echt iedereen aanraden.

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

27 juli 2015 at 09:29

Dit lijkt me ook een erg goed boek! Het werd me al aangeraden door iemand, hoorde dat BlossomBooks hem gaat vertalen! 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: