Recensie: Dwaal Eiland van Mellisa De La Cruz

7Titel: Dwaal Eiland
Auteur:
Melissa de la Cruz
Pagina’s:
296
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Unieboek het Spectrum

Het verhaal:

Alle schurken van Disney zijn terug! Cruella de Ville, de boze koningin uit Sneeuwwitje, Jafar, Maleficent… iedereen weet hoe de traditionele Disney-verhalen aflopen, maar waar zijn de schurken nu? Maak je borst maar nat want ze zijn druk bezig met gemene plannen maken. De bekende schurken uit de Disney-klassiekers zijn met hun kinderen verbannen uit het koninkrijk Auradon naar Dwaaleiland. Hun kinderen Mal, Evie, Jay en Carlos zijn al net zulke onruststokers als hun gemene ouders. Ze zijn druk bezig snode plannen te beramen om weer aan de macht te komen in Auradon.
(van: Goodreads )

Mijn recensie:


Het verhaal algemeen:

Laat ik maar beginnen met te zeggen dat ik enorme fan ben van Disney, ik hou van de verhalen, de films, de muziek en het park in Parijs. Ik ben een echte Disney addict. Dus toen ik hoorde over dit boek wist ik dat ik het moest lezen. Want laten we eerlijk zijn als we wat ouder worden zijn we best benieuwd naar wat er nu eigenlijk is gebeurd met die slechteriken.

En dit boek is ook echt leuk, ik heb meerdere malen moeten lachen om de namen van de kinderen ( Gaston haha ), om de acties en gewoon gezucht omdat ik de wereld zo herkende. Ik vond het verhaal ook heel erg leuk, lekker cliché Disney maar daar hou ik ook van.

Het feit dat je nu eens wat meer leest over de schurken en hun kinderen vond ik erg leuk, het is eens wat anders dan prinsessen en prinsen.

De personages:

 De personages zijn eigenlijk gewoon een jongere versie van hun ouders. Al heb ik wel het idee dat ze soms twijfelen of ze wel echt zo slecht zijn als hun ouders. Het feit dat ze uiteindelijk met z’n vieren op pad gaan getuigd daar eigenlijk wel van.

Maar over het algemeen genomen vinden ze het wel leuk om slecht te zijn, om te stelen van anderen en te lachen als iemand uitgeleid over een bananenschil.


De Schrijfstijl:

De schrijfstijl is goed, ik kreeg er echt het Disney gevoel bij. Aangezien ik hier dus groot fan van ben moet je wel van goede huizen komen wil ik het leuk vinden. Dat is deze schrijfster zeker gelukt.

Eindoordeel:

Een super leuk boek dat elke Disney fan zeker zou moeten lezen. En ik ben inmiddels ook wel heel nieuwsgierig naar de film!

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: