Recensie: Het verleidingseffect van meerdere auteurs

Titel: Het verleidingseffect
Auteur:
Kate Paris, M.P Hofstee en Tamara Haagmans
Pagina’s:
168
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Tinteling Romance

Het verhaal:

Het Verleidingseffect is een Tinteling Romance Verhalenbundel met drie erotische chicklits van drie nieuwe, Nederlandse schrijftalenten. Laat je verleiden!

In Het Verleidingseffect [Kate Paris] verdwijnt Mila’s blijdschap over haar nieuwe baan meteen als ze dankzij Lars uit het team gezet wordt. Tijdens het stappen besluit ze hem een koekje van eigen deeg te geven. Maar wie is daar uiteindelijk het slachtoffer van?

Verleiding is een wispelturig iets; geen orgaan zo onvoorspelbaar als het hart.

Lottes leven is vastgelopen in Een Diep Verlangen [M.P. Hofstee] en daarom besluit ze om een voetreis te ondernemen vanuit Amsterdam naar Santiago de Compostela. De reis wordt nog spannender als de knappe Ben halverwege opduikt. Maar hij heeft zo zijn eigen duistere redenen om deze voetreis te ondernemen.

Een diep verlangen is soms het enige wat je nodig hebt om bergen te verzetten of… om ze te voet te doorkruisen.

Als Lisa in Dit is Liefde [Tamara Haagmans] een lootje bij de plaatselijke scoutingvereniging koopt, doet ze dat meer als gift dan om daadwerkelijk te winnen. Als dan blijkt dat ze de eerste prijs – een parachutesprong! – heeft gewonnen, staat ze dan ook niet echt te trappelen. Eigenlijk is de knappe instructeur de enige reden die ze kan verzinnen om de sprong ook echt te wagen. Maar is hij wel de juiste persoon voor haar?

We denken dat we weten wat liefde is, maar kunnen we de liefde ooit echt helemaal kennen?
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Deze recensie is even iets anders dan andere recensies. Het gaat hier namelijk om een verhalenbundel. Ik zal elk verhaal apart bespreken.

Het verleidingseffect door Kate Paris
Al vanaf het moment dat er een stukje uit dit verhaal voorgelezen werd, was ik super nieuwsgierig naar de rest van het verhaal. Je valt er eigenlijk meteen midden in waardoor je er meteen ook inzit.

De reden dat Mila wraak wil nemen snap ik helemaal en ik vond het ook nogal vreemd dat ze zo op straat gezet werd. Uiteindelijk kom je er achter wat er precies aan de hand was met Lars, maar ik bleef het een eikel vinden omdat hij haar zomaar ontslagen had haha. Maar ik moet zeggen dat de scenes tussen Mila en Lars echt uit het boek spatte. Ik lees niet zo vaak romantische verhalen waar ook erotiek in zit maar dit verhaal smaakte echt naar meer.

Ik vond de manier waarop alles beschreven werd, erg mooi en niet zo plat. Hier hou ik wel van en het was dan ook haast onmogelijk om mijn boek neer te leggen.

Een diep verlangen van M.P. Hofstee
Heel eventjes moest ik wennen aan dit verhaal, waarom? Mijn dochtertje heet Lotte en het is altijd een beetje vreemd om die naam dan terug te zien in een boek. Zeker een boek met een volwassen thema haha. Maar Nadat ik dat van me af had gezet was ook dit verhaal een echte pageturner. Wat ik vooral ook erg leuk vond om te lezen is hoe de pelgrims tocht verliep. Ik zou zelf echt nooit zoiets doen haha en zo heb ik het toch een beetje meegemaakt.

De relatie die ontstaat tussen Lotte en Ben vind ik erg mooi gedaan. Ja ze zijn meteen tot elkaar aangetrokken maar ze bespringen elkaar niet meteen. Lotte heeft een duidelijk beeld van wat ze met deze tocht wil bereiken en dat ik zeker geen man aan de haak slaan. Ik vond dat het een realistisch beeld schetste want ik denk dat we allemaal wel eens hebben meegemaakt dat we ons aangetrokken voelde tot iemand die we net ontmoeten maar daar echt niet meteen naar handelen.

Ook dit verhaal is niet plat beschreven, de spanning bouwt op, natuurlijk wordt er een beschrijving gegeven van wat ze doen maar het is in tegenstelling tot sommige andere verhalen die ik gelezen heb allemaal heel netjes. Gewoon zoals ik me kan voorstellen dat het tussen twee mensen zou gaan.

Dit is liefde van Tamara Haagmans
Dit verhaal vond ik het meest verassend uit de hele bundel, waarom precies verklap ik niet omdat dit een grote verassing is in het boek.

Ik vond het heerlijk om te lezen hoe Lisa steeds meer over zichzelf en de liefde ontdekte. Hoe ze geconfronteerd werd met nieuwe obstakels en he ze daar mee om ging.

Het was mooi beschreven en tijdens het lezen had ik ook het gevoel dat ik Lisa echt leerde kennen. Wat voor type meisje ze is en waar ze naar op zoek is. Zelf ben ik ook nogal onzeker en het was mooi om over iemand te lezen die het ook allemaal niet zo zeker wist.

 Eindoordeel:

 Ik ben heel erg blij dat ik dit boek heb gelezen, dat ik me toch eens gewaagd heb aan dit soort verhalen. Want om eerlijk te zijn ik kon het echt maar met moeite weg leggen. Daarom heb ik het boek ook in één dag uitgelezen. Ik vind het een echte aanrader als je dit soort verhalen leuk vind of er juist eens van wil proeven om te kijken of dit genre je aanspreekt.

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

12 augustus 2015 at 17:46

Tjonge nu ben ik helemaal nieuwsgierig.
Misschien toch maar eens bij Marijke informeren hahaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tipje van de sluier dinsdag

11 augustus 2015

%d bloggers liken dit: