Paperback vs Hardcover

Banner boekpraatjes

Ik vraag me zo eens af wat de voorkeur is van de lezers van mijn blog. Heb je liever een paperback of een hardcover van een boek? Ik had altijd het liefst een paperback, handig om mee te nemen, vaak wat kleiner en minder zwaar. Maar de laatste tijd heb ik een aantal hardcover boeken verzameld waaronder een mooie editie van Fangirl van Rainbow Rowell ( Daar komt nog wel een mooie post over haha ). en ik moet zeggen dat ik ze vaak toch wel echt mooi vind.

Het enige nadeel is natuurlijk dat ze wel duurder zijn, minder handig om mee te nemen en ze nemen naar mijn idee meer ruimte in beslag. Daar tegenover staat vaak een mooie cover en het valt niet zo snel uit elkaar als je ze veel leest.

Dus mijn vraag welke vorm heeft jullie voorkeur? Of maakt het je niets uit? Laat het me weten in de comments

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

15 juli 2014 at 14:26

Hardcover vind ik mooier, maar ze zijn inderdaad duurder, zwaarder en paperback vind ik makkelijker om te lezen. Alleen gaan die wel snel kapot. Dus het ligt er ook een beetje aan welk boek het is. Want is het een super dik boek dan liever Hardcover omdat die minder snel kapot gaan, maar is het een normaal boek 400 pagina’s ofzo dan paperback.15 juli 2014 at 15:13

Ik vind hardcovers altijd érg mooi, al zijn er de laatste tijd heel veel paperbacks. Helaas, maar ook deze zijn mooi!15 juli 2014 at 18:02

Ik verkies altijd paperbacks eigenlijk! Hardcovers lezen te onhandig en ik haat van die dustcovers en dat je dan vaak een blanco cover eronder hebt.19 juli 2014 at 20:27

Ik ga eigenlijk altijd voor hardcover.Vind ik gewoon mooier in de kast staan en fijner lezen zonder de kaft te kraken.2 augustus 2014 at 19:42

Mij maakt het niet uit. Het gaat mij om het verhaal en niet om het boek als object 😉Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Series lezen

16 juli 2014

%d bloggers liken dit: