Boekenworm zijn en mama

Deze vraag krijg ik eigenlijk regelmatig: Hoe kun je zoveel lezen met twee kinderen? Tja ik vraag me dit zelf ook vaak af. Want eerlijk is eerlijk, voor ik mama werd hoefde ik daar niet over na te denken. Als ik zin had om te lezen dan deed ik het gewoon. En tijdens mijn eerste zwangerschapsverlof heb ik ook veel gelezen. Want nadat ik alle kleertjes gewassen had, het bedje tien keer opnieuw opgemaakt en ook het wiegje in de slaapkamer klaarstond had ik niet veel anders te doen.

Maar na de geboorte van mijn oudste dochter veranderde dit, in de eerste weken had ik niet eens behoefte om een boek aan te raken. Ik wilde eigenlijk alleen maar genieten van dat kleine wondertje, lekker knuffelen en die heerlijk Zwitsal geur opsnuiven. Maar na een tijdje begon het toch weer te kriebelen. En eerlijk is eerlijk, onze oudste dochter sliep regelmatig dus ik had tussendoor vooral tijdens mijn verlof echt wel tijd om lekker op de bank of op bed te liggen met een boek.

Toen kwam de tweede en tja dan veranderd echt alles, als de één op bed ligt is de ander wakker en daarbij kwam ook nog eens dat onze jongste dochter verborgen reflux had ( ze had eigenlijk continue last van brandend maagzuur). Dus het was echt flink aanpakken en veel troosten en rondlopen.

Inmiddels heb ik een drukke dreumes en een drukke peuter rondlopen. En ik kan je vertellen lezen komt dan echt op een laag pitje te staan. Maar ik zal met jullie delen hoe ik er toch voor zorg dat ik lekker kan lezen.

Ten eerste lees ik elke avond voor het slapen gaan, het geeft me rust en daardoor kan ik beter slapen. Ook vind ik het gewoon een heerlijk tijdstip om te lezen. Daarnaast vind ik het ook heerlijk om in bad te gaan en is dat ook een ideale plek om even lekker te lezen. En ten slotte, ja ik lees soms ook gewoon waar de kinderen bij zijn. Met name als de jongste op bed ligt en de oudste lekker aan het spelen is. Als mama hoef je je kinderen namelijk echt niet de hele dag bezig te houden. Bovendien vind mijn oudste dochter het soms heerlijk om alleen te spelen. Dus die tijd geniet ik gewoon. Natuurlijk help ik haar als ze daar om vraagt en zorg ik ervoor dat ze gewoon drinkt en wat lekkers krijgt. Ook als ze een filmpje kijk en we samen op de bank zitten pak ik mijn boek er wel eens bij ( want geloof me als je voor de vijfde keer in dezelfde week Frozen zit te kijken wil je wel wat anders haha).

Dus zo kom ik aan mijn leestijd, zijn er nog meer moeders die mijn blog volgen? En hoe doen jullie dat dan? En voor de andere lezers, vinden jullie het leuk om zo af en toe eens iets persoonlijks te lezen of juist niet?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

9 september 2015 at 10:26

Leuk om te lezen, dit, want ik vraag het me vaak af hoe mama’s dat allemaal klaarspelen 😀 Grappig wat je zegt van de hele week Frozen, kan me voorstellen dat je er dan een boek bij neemt ja :p Lijkt alleszins alsof je een goed evenwicht gevonden hebt tussen zorgen voor je kids en ook nog iets leuks doen voor jezelf: chapeau!9 september 2015 at 17:12

Ja hoor, zo’n persoonlijk stukje tussendoor is heel leuk. Gelukkig maar dat je dankzij het nodige puzzelen toch nog frequent aan lezen kan toekomen en wie weet worden jouw kindjes later ook wel boekenwormen doordat ze het voorbeeld van hun mama volgen. 🙂Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: