Recensie: The name of the wind van Patrick Rothfuss

Titel: The name of the wind
Auteur: Patrick Rothfuss
Pagina’s: 662
Taal: Engels
Uitgever: Gollancz

Het verhaal:

Told in Kvothe’s own voice, this is the tale of the magically gifted young man who grows to be the most notorious wizard his world has ever seen. The intimate narrative of his childhood in a troupe of traveling players, his years spent as a near-feral orphan in a crime-ridden city, his daringly brazen yet successful bid to enter a legendary school of magic, and his life as a fugitive after the murder of a king form a gripping coming-of-age story unrivaled in recent literature. A high-action story written with a poet’s hand, The Name of the Wind is a masterpiece that will transport readers into the body and mind of a wizard.
(van: Goodreads )

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Op een mooie dag in Augustus besloot ik dat ik wel zin had om een lekker dik boek te gaan lezen. Ik liep in de boekwinkel en zag The name of the wind liggen. Een boek dat eigenlijk al een behoorlijke tijd op mijn wishlist stond. Ik besloot dat het wel tijd was om hem mee te nemen. Dus dat heb ik gedaan. En wow wat een boek!

Ik heb er wel even over gedaan, minder leestijd ( lees: Dr. Who kijken ) en het is ook een behoorlijk dik boek. Maar ik vond het verhaal echt fantastisch. Na de eerste bladzijde wist ik al dat ik het tweede deel ook snel in mijn bezit wilde krijgen zo goed vond ik het.

Het is een verhaal dat vooral om de personages draait, Kvothe verteld eigenlijk hoe het nu komt dat iedereen zijn naam kent. Waar hij vandaan is gekomen voor hij deze legende werd. En hoewel er een aantal spannende gebeurtenissen inzaten was ik vooral geboeid door de verhalen die gingen over zijn moed om te overleven en te bewijzen hoe slim hij eigenlijk is.

Ik heb een tijdje veel high fantasy gelezen, maar op een gegeven moment vond ik het gewoon niet leuk meer en besloot ik andere boeken te gaan lezen. Met dit boek durfde ik het weer aan. Ik wilde weer in een mooie fantasy wereld duiken.

Ik vond dat de uitwerking van de wereld en de personages echt heel mooi gedaan is, veel details en veel beschrijvingen van hoe de wereld eruit ziet. Vond ik dit eerst niet altijd leuk, nu geniet ik daar echt van.

De personages:

Door het boek heen ontmoet je veel verschillende personages, maar omdat het wordt verteld vanuit de verschillende fases van zijn leven is dit eigenlijk nergens echt verwarrend. Je ontmoet de personen in een chronologische volgorde. Soms komen personages nog terug maar omdat je niet continue hele groepen ontmoet is het makkelijk om ze te onthouden.

Kvothe is het hoofdpersonage en over hem kom je eigenlijk het meeste te weten. Een gedeelte van zijn verhaal verteld hij aan iemand die er zijn beroep van heeft gemaakt lengedes na te jagen en te kijken welke er waar zijn en welke niet. Ik vond hem een erg boeiend karakter en ik hoop dat ik boek twee hij de kans krijgt zijn verhaal af te maken.

De Schrijfstijl:

Zoals ik al verteld heb, heb ik echt genoten van de schrijfstijl. De manier waarop je meegenomen wordt in de wereld. Ik moest soms echt even terug komen in de echte wereld. Dat maakt een boek voor mij heel goed.

Eindoordeel:

Eigenlijk heb ik het al een paar keer gezegd, maar ik vind dit boek echt heel erg goed! Ik heb van elke pagina genoten en ik hoop dat ik snel ook van het tweede deel mag gaan genieten.

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

19 september 2015 at 10:02

Dr. Who kijken is natuurlijk ook erg belangrijk.
Leuke recensie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: