Recensie: Queen of shadows van Sarah J. Maas

Recensie: Queen of shadows van Sarah J. MaasQueen of shadows by Sarah J. Maas
Series: Throne of glass #4
Published by Bloomsbury on 1 september 2015

Everyone Celaena Sardothien loves has been taken from her. But she’s at last returned to the empire—for vengeance, to rescue her once-glorious kingdom, and to confront the shadows of her past…

She has embraced her identity as Aelin Galathynius, Queen of Terrasen. But before she can reclaim her throne, she must fight.

She will fight for her cousin, a warrior prepared to die for her. She will fight for her friend, a young man trapped in an unspeakable prison. And she will fight for her people, enslaved to a brutal king and awaiting their lost queen’s triumphant return.

The fourth volume in the New York Times bestselling series continues Celaena’s epic journey and builds to a passionate, agonizing crescendo that might just shatter her world.

Also in this series: Tower of Dawn

 

Mijn recensie;

Wow deze serie wordt met elk deel beter als je het mij vraagt. Elk boek weer zie je karakterontwikkeling en gaat het verhaal steeds dieper.

Oké ik beken, ik moest er wel even inkomen. Na het laatste deel bijna een jaar geleden voor het laatst gelezen te hebben moest ik weer even terug in het verhaal komen. Wie was wie ook alweer en welke rol hadden ze ook weer in het verhaal? Dit duurde echter niet heel lang want al snel werd ik weer mee gesleept in het verhaal.

Ik ga niet teveel zeggen over het verhaal voor de mensen die deze recensie lezen en de andere boeken nog niet gelezen hebben. Maar ik vond het verhaal wel erg sterk in elkaar zitten. Het had een duidelijke opbouw naar spanning, maar dit gebeurde niet één keer en zelfs niet twee keer. Meerdere keren heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten terwijl ik aan het lezen was. Hoofdstukken die eindigde in een cliffhanger waardoor ik wel verder moest lezen, want ja ik kon niet slapen als ik niet wist wat er zou gebeuren.

Bijna een jaar heb ik moeten wachten op dit boek, maar het was het wachten meer dan waad. Ik heb echt een mengeling van emoties gehad tijdens het lezen van dit boek. Angst, verdriet, boosheid en liefde, heel veel liefde voor deze prachtige serie en de personages. En ik moet even kwijt dat ik een heel klein beetje, oké, oké erg verliefd ben op Rowan.

De personages:

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Natuurlijk is Celeana/Aelin het hoofdpersonage van dit boek. Maar er spelen meerdere personen een belangrijke rol in dit boek. Eigenlijk is elk karakter dat je tegenkomt belangrijk, ze hebben allen hun eigen verhaal te vertellen. Sommigen ontmoeten elkaar, andere niet maar toch is dit geen enkel moment verwarrend. Het is niet zo dat hier boven elke hoofdstuk staat wie de verteller van dat moment is. Het wisselt ook binnen de hoofdstukken wel eens af. Dit zorgt er voor dat je sommige situaties vanuit verschillende personages leest en je het dus ook op meerdere manieren ervaart.

 

De Schrijfstijl:

Ik vind de schrijfstijl van van Sarah J. Maas echt ontzettend fijn. Ik vlieg gewoon door haar boeken heen en dit boek is geen uitzondering. Het verhaal loopt gewoon, ik heb nergens het gevoel dat het hapert of stil blijft staan. Dat vind ik fijn aan de schrijfstijl.

 

Eindoordeel:

Wanneer komt het volgende deel???? Ik wil het zo graag lezen! Want wat was dit deel weer ongelooflijk mooi!

 

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boekenworm zijn en mama

9 september 2015

%d bloggers liken dit: