Wild storm van Jennifer Brown

(van: Website uitgever )
van: Website uitgever )

Titel: Wild storm
Auteur:
Jennifer Brown
Pagina’s:
288
Taal:
Nederlands
Uitgever:
Callenbach

Het verhaal:

Het stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en is Jersey gedwongen om een nieuw thuis te vinden. Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is klopt ze aan bij haar biologische vader. Wanneer de sirenes loeien omdat er weer tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door…
(van: de uitgeverij zefl)

Mijn recensie;
Het verhaal algemeen:

Ten eerste wil ik uitgeverij Calllenbach bedanken voor het recensie exemplaar.

Zoals de titel leest dit boek echt als een storm, je wordt van de ene gebeurtenis naar de andere gesmeten alsof je zelf in een tornado terecht bent gekomen. In het begin was ik bang dat dit er misschien voor zou zorgen dat er teveel spanning in het boek zou zitten, dat het daardoor een ongeloofwaardig verhaal zou worden. Maar dit is eigenlijk nergens het geval.

Er zitten genoeg rustpunten in het boek om eventjes bij te komen, voor je samen met Jersey in een andere situatie terecht komt. Dit boek is beklemmend en ik heb een aantal keer echt ademloos zitten lezen. Soms ook vol ongeloof dat iemand zoveel pech kan hebben in zo’n korte tijd. Maar het boek was vooral heel erg moeilijk om weg te leggen.

Zelf heb ik gelukkig nooit een orkaan meegemaakt en ik hoop ook dat dit nooit zal gebeuren. Maar door het lezen van dit boek krijg je wel een goed idee van hoe het moet zijn om midden in zo’n storm te zitten. Om na de storm te ontdekken dat alles wat je kent gewoon weg is. Ik vond het boek een realistisch beeld schetsen en ik denk dat dit ook de reden is dat het boek zo goed is.

De personages:

Ik ga er niet over liegen, in het begin had ik echt een hekel aan Jersey, pfff wat een verwend kreng was dat zeg! Dat maakte het in het begin ook wel moeilijk om me in haar in te leven. Dat vond ik in eerste instantie wel jammer vooral omdat er in het begin van het boek al best wel emotionele dingen gebeuren.

Maar langzaam aan leer je haar steeds beter kennen en eigenlijk ben ik wel blij dat ik in het begin niet zo’n klik had met haar. Het zorgde ervoor dat ik eigenlijk alleen maar meer nieuwsgierig werd naar haar leven voor de storm en langzaam aan begon ik me in  haar in te leven. Gelukkig maar want dit boek is een behoorlijk emotionele rollercoaster.

 

 

De Schrijfstijl:

Dit boek leest echt als een trein, ik ben er echt doorheen gevlogen. Het is goed geschreven en het verhaal blijft vooruit komen. Ik heb nergens het gevoel gehad dat het stil stond of dat er overbodige gebeurtenissen inzaten. De hoofdstukken zijn ook niet te lang wat ik altijd prettig vind tijdens het lezen.

 

Eindoordeel:

Echt een ontzettend goed boek! Het is misschien geen boek dat ik meteen in de winkel zou oppakken. Maar na het lezen van dit boek ben ik van plan dit soort boeken vaker een kans te geven. Je wil dit boek echt niet wegleggen!

 

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reading problems tag

29 september 2015

%d bloggers liken dit: