Reading problems tag

Ik ben door Emmy van Zon en Maan getagd voor de Reading Problems tag. Super leuk natuurlijk. Dus lees snel mee of ik echt een leesprobleem heb!

1. Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?

Zo voelt het soms wel, dat ik nog 20.000 boeken te lezen heb. Maar goed hoe kies ik nu mijn boek. Dat hangt echt af van de situatie. Waar heb ik zin in, welk genre spreekt me op dat moment aan? Ik ga dan voor mijn kast staan en meestal maak ik een selectie van boeken die me aanspreken. Ik lees dan vaak de eerste pagina en kies dan welke pagina me het meeste aansprak. Als ik echt niet kan kiezen tussen de boeken in mijn selectie vraag ik het aan mijn man of moeder. Al willen die meestal niet meer kiezen omdat ik vaak toch een ander boek lees dan zij gekozen hebben haha.

2. Je bent halverwege door een boek en je vind het echt niks. Stop je of ga je door?

Ik probeer door te lezen, maar laatst zat ik bijvoorbeeld in een lees dip en als ik dan door blijf lezen wordt dat alleen nog maar erger. Dan komt het wel eens voor dat ik halverwege een boek stop. Maar ik lees hem dan op een later moment wel uit. Ik heb misschien 1 of 2 boeken gehad die ik echt niet uitgelezen heb.

3. Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

Euhm nee, toen ik net mama was redde ik mijn challenges vaak niet. Nu stel ik ze wat beter in, op dit moment loop ik zelfs voor!

4. De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Deze is lastig, ik ben altijd blij dat ik de boeken heb, maar het staat mooier als ze matchen. Maar ik maak me er niet te druk over. Het belangrijkste is dat ik de boeken heb en kan lezen.

 

5. Iedereen is compleet dol op een boek en jij vind het echt niks. Wat doe je?

Dan is dat gewoon zo, soms lees ik wel eens een boek dat iedereen geweldig vindt en vind ik er niks aan. Nou ja dat is dan zo, ik zal altijd in mijn recensie aangeven waarom het me niet aansprak en dat is het dan.

6. Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?

Meestal laat ik de traantjes gewoon gaan, kan ze toch niet binnenhouden en krijg er echt enorme hoofdpijn van. Maar wel een beetje stiekem achter mijn boek haha.

7. Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?

Ik heb bijna geen tijd om boeken te herlezen, de uitzondering is Harry Potter daar maak ik altijd tijd voor als ik zin heb om ze te lezen. Maar het lezen van mijn eigen recensie of de achterkant van de voorgaande boeken zorgt er meestal wel voor dat ik weer weet waar het verhaal over gaat.

8. Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?

Ik ben niet zo’n uitlener van boeken, er zijn een aantal mensen waar ik mijn boeken wel aan uitleen. Maar teveel ervaring met mensen die je boek niet of kapot teruggeven zorgen ervoor dat ik erg kieskeurig ben. Ik zeg meestal gewoon dat ik mijn boeken niet uitleen aan anderen. Geld overigens ook voor mijn Disney dvd verzameling, ik heb serieus alle classics gespaard en sommigen zijn heel lastig om aan te komen. Ik ben veel te bang dat ik ze niet of beschadigd terug krijg.

9. Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Ik heb laatst nog een dip gehad, pfff wist echt niet hoe ik er uit moest komen. Maar uiteindelijk is het gelukt, deze keer door een nieuw boek te kopen dat ik heel graag wilde lezen haha. Maar het herlezen van mijn favoriete boek wil ook nog wel eens helpen.

10. Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Tja dan ga ik keuzes maken, het is nou eenmaal niet anders. Zowieso kijk ik waar ik ze het goedkoopst kan krijgen en soms kies ik er dan ook voor om de e-book verzie te kopen.

11. Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?

Dat is verschillend, soms een hele tijd en soms lees ik ze meteen zodra ik ze in mijn handen heb.

 

Ik vind niet dat ik heel veel issues heb haha. Nou het leuke gedeelte ik ga andere mensen taggen! Ik tag:

Marjolein, Katja en Liesbet

Veel plezier met invullen dames!

 

3 gedachtes over “Reading problems tag

  1. Pingback: Reading Problems Tag | Zwartraafje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.