Recensie: Dumplin’ van Julie

( van: Goodreads )

Titel: Dumplin’
Auteur: Julie Murphy
Pagina’s: 384
Taal: Engels
Uitgever: Balzer + Bray

Het verhaal:

Self-proclaimed fat girl Willowdean Dickson (dubbed “Dumplin’” by her former beauty queen mom) has always been at home in her own skin. Her thoughts on having the ultimate bikini body? Put a bikini on your body. With her all-American beauty best friend, Ellen, by her side, things have always worked…until Will takes a job at Harpy’s, the local fast-food joint. There she meets Private School Bo, a hot former jock. Will isn’t surprised to find herself attracted to Bo. But she is surprised when he seems to like her back.

Instead of finding new heights of self-assurance in her relationship with Bo, Will starts to doubt herself. So she sets out to take back her confidence by doing the most horrifying thing she can imagine: entering the Miss Clover City beauty pageant—along with several other unlikely candidates—to show the world that she deserves to be up there as much as any twiggy girl does. Along the way, she’ll shock the hell out of Clover City—and maybe herself most of all.

With starry Texas nights, red candy suckers, Dolly Parton songs, and a wildly unforgettable heroine—Dumplin’ is guaranteed to steal your heart.Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Al vanaf het moment dat ik las over di boek, wist ik dat ik het heel graag wilde lezen. Zelf ben ik nou eenmaal ook een maatje meer en het is wel eens leuk om te lezen over meiden die net als ik niet aan de standaard voldoen. Natuurlijk sprak de rest van het verhaal mij ook aan.

Wat ben ik blij dat ik dit boek ben gaan lezen, want het is echt ontzettend goed! Ik vond het heerlijk om het leven van Willowdean te volgen, te zien wat zij nu allemaal meemaakt en waar ze als meisje met een maatje meer tegenaan loopt. En weet je wat? Ik vond het super herkenbaar.

In deze tijd waarin fatshaming aan de orde van de dag is, is het verfrissend om dit boek te lezen. Een boek over een meisje dat niet meteen aan een dieet begint om af te vallen en in het perfecte plaatje wil passen.

De personages:

Er waren werkelijk momenten dat ik Willowdean wel even door elkaar had willen rammelen. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet of ik het echt anders zou doen als zij. Juist dat stukje herkenbaarheid maakt haar echt een geweldig rolmodel voor meiden.

Ze omringt zich met verschillende sterke personages, ze hebben allemaal een klein stukje van mijn hart veroverd. Door hun verhalen, hun acties en hoe ze met elkaar omgaan. Ik had graag zo’n groepje vriendinnen gehad toen ik nog naar school ging.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl erg fijn, het is vlot geschreven en voor mijn gevoel zat er flink de vaart in het verhaal. Door de korte hoofdstukken was je snel geneigd om te zeggen, nog één hoofdstuk en dan stop ik. Om er vervolgens een stuk of vijf te lezen haha.

Rating:

Dit boek is echt een aanrader, het is mooi, ontroerend en ontzettend grappig. Willowdean is één van mijn favoriete YA heldinnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.