Recensie: Door de zombiespiegel van Gena Showalter

( Van: Goodreads )

Titel: Door de zombiespiegel
Auteur:
Gena Showalter
Pagina’s:
316
Taal:
Nederlands
Uitgever:
 Harlequin Holland


Het verhaal
:

Wat is er mis met Alice Bell?

Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas… het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen, en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Wat is er toch met haar aan de hand?

Cole, haar vriendje, doet ook al zo raar. Eerst ontwijkt hij haar de hele tijd, en dan maakt hij het volkomen onverwacht uit. En dat is nog niet alles. Het lijkt wel alsof hij iets voor haar verborgen houdt.

Maar Alice wordt pas echt bang als ze in de spiegel kijkt…

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Toen ik aan het eerste deel begon dacht ik dat het een nieuwe versie zou zijn van Alice in wonderland van Zombies.  Maar ik kwam er al snel achter dat dit niet het geval was, maar dat was helemaal niet erg want ik vond het boek super spannend.

Ik begon dus met hoge verwachtingen aan dit boek, maar ook bang dat het volgende boek lang niet zo spannend zou zijn. Gelukkig hoefde ik me daar niet echt zorgen over te maken. Want net als het eerste boek vond ik ook dit boek heel erg spannend.

Ik heb echt genoten van de verhaallijn, maar me ook wel geïrriteerd aan het geduw en getrek aan elkaar tussen Cole en Alice. Kies of voor elkaar of laat elkaar met rust. Maar goed dit heeft mijn leespret echt niet bedorven want de rest van het verhaal was gewoon heel spannend.

De personages:

Alice is geen meisje dat heel erg bang in een hoekje gaat zitten wachten tot ze gered wordt en dat vind ik wel prettig. Echter neemt ze hierdoor soms ook echt domme beslissingen waarbij ik me afvraag waar ze in hemelsnaam mee bezig is.

Cole, tja aan de ene kant vind ik hem erg leuk maar aan de andere kant kan ik hem zo af en toe wel achter het behang plakken. Hij maakt het zichzelf soms ook zo moeilijk door zijn gedrag. Maar ja dat hoort natuurlijk ook erg bij zijn karakter.

Ik vind Kat echt één van de leukste personages, ze is grappig, loyaal en doet echt alles voor haar vrienden. Ik vind haar gewoon top en daarom benoem ik haar even extra!

De Schrijfstijl:

Ik vloog echt door dit boek heen, ik vond dat de spanning goed opgebouwd werd. Het was vlot geschreven en de afwisseling tussen korte en lange hoofdstukken was wat mij betreft perfect. De verwijzingen naar Alice in wonderland in de titels vond ik ook erg leuk.

Eindoordeel:

Een goed tweede deel in deze leuke serie, ik ben benieuwd wat deel drie voor me in petto heeft. Ik ben fan van deze serie in ieder geval.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: