Filmrecensie: The nightmare before christmas

Titel: The Nightmare before christmas
Regisseur: Henry Selick
Writers: Tim Burton, Michael McDowell, Caroline Thompson

Het verhaal:

Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ‘lugubere’ vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen. Deze voor een Oscar genomineerde film heeft de harten veroverd van kijkers en recensenten over de hele wereld. De vernieuwende stop-motion animatietechniek en de fantasie van Tim Burton (Batman, Beetlejuice), verheft The Nightmar Before Chritsmas tot een ongeëvenaard, oogverblindend en hartverwarmend kerstavontuur! ( van: Bol.com )

Mijn recensie:

Ik doe het niet zo heel vaak een filmrecensie, maar er zijn gewoon films die het echt waard zijn om even te bespreken zelfs op een boekblog. The nightmare before christmas is zo’n film, al als klein meisje vond ik de trailer van deze film geweldig. Hij stond op één van mijn Disney videobanden en telkens als hij voorbij kwam wist ik: Deze film moet ik zien!

Tja laten ik maar eerlijk bekennen, ik ben altijd een beetje een buitenbeentje geweest. Mijn grootste idool was Paul van Loon, ik was fan van griezelboeken dus deze film paste helemaal in mijn straatje.

En tot op de dag van vandaag is dit één van mijn favoriete films, de karakters, de liedjes en de geweldige stop motion techniek. Het mooie van deze film is dat je hem met Halloween maar ook met kerst kan kijken. Het is immers The nightmare before christmas die zich afspeelt in Halloweentown.

Laat ik beginnen met de liedjes, want die vind ik denk ik nog het leukst van de hele film. Ik kan ze allemaal meezingen, ze zijn aanstekelijk en vrolijk. Ik heb de soundtrack aangeschaft en die gaat regelmatig even aan hoor. Het verhaal van de film is eigenlijk heel erg schattig, Jack Skellington is het beu om altijd hetzelfde te doen, per ongeluk beland hij in christmastown en bedenkt dat hij en zijn vrienden deze feestdag wel over kunnen nemen. Niet omdat ze zo gemeen zijn, maar omdat het hem gewoon ontzettend leuk lijkt. Natuurlijk gaat het allemaal niet zoals gepland maar uiteindelijk net als in elke Disney film komt het weer goed natuurlijk.

Zoals gezegd ben ik echt groot fan van deze film, ik vind het gewoon heerlijk om er naar te kijken en mee te zingen met de liedjes. En het leuke ervan, zelfs mijn oudste dochter ( 3 jaar ) begint het leuk te vinden! Dus waar wacht je nog op, zoek de film op en ga hem kijken! Want tijdens de Halloween maand mag deze film eigenlijk niet ontbreken!

Heb je de film al gezien? Wat vond je er van?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

13 oktober 2015 at 21:55

Jazeker heb ik deze film gezien! Ik ben echt dol op kerst en alles wat hier mee te maken heeft en daar behoort deze toch wel aparte kerstfilm ook bij 🙂
Het idee erachter is leuk gevonden en de liedjes zijn zeer catchy en blijven lekker in je hoofd zitten. Toch is het niet mijn favoriete kerstfilm, ook al kijk ik hem nog af en toe.
Kerstmis is voor mij namelijk een feest vol warmte en gezelligheid. Dat roepen Jack en zijn mede Halloween gasten nu niet echt op. Daar zijn ze iets te knokig of raar voor 😉
Voor Halloween en als voorbereiding op het kerstfeest is deze film echter wel ideaal!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: