Recensie: The heart of the dragon van Keith R.A. Decandido

(van: Goodreads )

Titel:  Heart of the dragon
Auteur:
Keith R.A. DeCandido
Pagina’s:
310
Taal:
Engels
Uitgever:
Titan Books

Het verhaal:

Supernatural novel that reveals a previously unseen adventure for the Winchester brothers, from the hit CW series!

When renegade angel Castiel alerts Sam and Dean to a series of particularly brutal killings in San Francisco’s Chinatown, they realise the Heart of the Dragon, an ancient evil of unspeakable power, is back! John Winchester faced the terrifying spirit 20 years ago, and the Campbell family fought it 20 years before that – can the boys succeed where their parents and grandparents failed?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Het is inmiddels geen geheim meer dat ik groot fan ben van de serie Supernatural, het zal dan ook niet als een verassing komen dat ik de boeken die geschreven zijn ook allemaal graag wil lezen. Aangezien afgelopen week seizoen 11 is gestart had ik wel zin in een Supernatural boek.

Dit verhaal speelt zich zowel in het verleden als in het heden af. Je leest hoe The heart of the dragon is ontstaan, hoe de grootouders van Sam en Dean hebben geprobeerd ze te verslaan, hoe hun vader dat heeft geprobeerd en vervolgens hoe zij heb aanpakken. Ik vond het erg leuk om te lezen over hun grootouders en ouders. Want in dit boek zit ook een jonge Mary!

Net als de andere boeken in deze reeks leest ook dit boek eigenlijk als een aflevering van Supernatural. Het boek geeft de sfeer van de serie goed weer en daar hou ik van. Ik ben altijd een beetje bang dat er fouten instaan, het verhaal niet klopt of zelfs karakters verkeerd beschreven worden. In dit boek is dat gelukkig niet het geval!

Er was een moment in het boek dat een karakter de stem van Dean beschreef en ik hoorde hem gewoon in mijn hoofd. ( Moet ik hier nog bij vermelden dat ik vind dat Dean een ongelooflijk fijne stem heeft ? ) Kortom een geweldig leuk boek om te lezen.

De personages:

Ik denk niet dat ik hier nog heel veel over hoef te zeggen. De meeste mensen kennen ze wel!

De Schrijfstijl:

Zoals ik hierboven al eens gezegd heb, leest dit boek echt als een aflevering van Supernatural. Wat ik zelf erg fijn vond. Dit boek heeft precies de goede sfeer en de juiste manier van beschrijven van de karakters.

Eindoordeel:

Een leuk deel in deze serie, zeker een aanrader voor alle Supernatural fans!

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: