Recensie: Val en Verlossing van Leigh Bardugo

( van: Goodreads )

Titel: Val en verlossing
Auteur:
Leigh Bardugo
Pagina’s:
387
Taal:
Nederlands
Uitgever:
 Blossom Books

Het verhaal:

Ravka is gevallen en de Duisterling regeert vanaf zijn schaduwtroon. De laatste hoop van het land is gevestigd op een krachteloze Lichtheerser, een uit de gratie gevallen spoorzoeker en de overblijfselen van een ooit zo sterk magisch leger.

Diep in een eeuwenoud netwerk van tunnels en grotten kan een verzwakte Alina niet anders dan de hulp van de zonderlinge Apparat accepteren, terwijl zijn volgelingen haar aanbidden als een heilige. Maar Alina wil geen heilige zijn: ze wil samen met Mal op jacht naar de vuurvogel en zoeken naar een zekere prins, van wie ze niet weet of hij nog in leven is.

Alina zal nieuwe bondgenootschappen moeten sluiten en oude rivaliteiten opzij moeten zetten tijdens de zoektocht naar de laatste versterker. Maar terwijl Alina de geheimen van de Duisterling begint te ontrafelen, ontdekt ze iets wat hun mysterieuze band voor altijd verandert. Het doden van de vuurvogel lijkt het enige dat Ravka kan redden van totale vernietiging, maar kan Alina de consequenties aan?

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik heb best wel even over dit boek gedaan, niet omdat ik het niet mooi vond, maar juist omdat ik nog niet klaar was om Ravka te verlaten. Maar uiteindelijk kon ik me toch niet meer inhouden en ben ik er helemaal ingedoken.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit één van de beste eindes van een trilogie vind. Natuurlijk had ik een bepaalde afloop gehoopt en natuurlijk weet ook Leigh Bardugo prima hoe ze het hart van haar lezers moet breken en er ook nog even op stampt. Maar gelukkig sluit ze het ook heel mooi af.

Hoewel ik graag nog veel meer had gelezen over Alina, mal en Nikolai voelde dit boek wel echt als een afsluiting. Maar wel een afsluiting die je in een rollorcoaster van emoties smijt.

De personages

Het is lastig om nog echt iets vernieuwends over de personages te zeggen. Aangezien je al twee boeken met ze meeleeft. Gelukkig zit er groei in de personages, leer je ze beter kennen en soms begrijp je hun motieven ook beter.

Dat maakt voor mij een serie goed, dat je ziet dat de personages zich ontwikkelen, mijn band met hen wordt hierdoor ook groter. Ik vind het in ieder geval stuk voor stuk mooi personages die echt een plaatsje in mijn hart hebben veroverd.

De Schrijfstijl

Ook al moest ik eerst echt wennen aan de schrijfstijl, vooral door de lastige woorden vind ik hem nu heel erg mooi! Ik hou van beschrijvende boeken, als het goed gedaan wordt, word de wereld nog levendiger en dat kan Leigh Bardugo ontzettend goed. Ik was echt in Ravka, op het moment dat ik opkeek van het boek moest ik echt even terug komen in deze wereld.

Eindoordeel:

Een prachtig slot van deze trilogie, een achtbaan aan emoties en een bevredigend einde.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: