Favoriete villians in boeken

Rond Halloween vind ik het wel gepast om een top vijf van mijn favoriete fictionele villains met jullie te delen.  Laten we eerlijk zijn, zonder al die villains zouden onze boeken lang niet zo spannend zijn en onze helden geen doel hebben. Ze zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal. Maar goed genoeg gekletst laat ik maar beginnen met mijn top 5:

  1. De duisterling uit de Grisha trilogie van Leigh Bardugo. Ik heb zojuist een read-a-along gehad waarbij ik ze allemaal gelezen heb. En de duisterling is echt een villain waarvan ik niet weet wat ik nou met hem aan moet. Het eerste boek vond ik hem echt geweldig, tot het einde. Maar stiekem zou ik wel eens willen weten wat hem nu echt dreef om de dingen te doen die hij deed. Hij is op dit moment één van mijn favoriete villains.
  2. President Snow uit de hongerspelen trilogie van Suzanne Collins. Wat heb ik een hekel aan die man! Wat hem natuurlijk een perfecte villain maakt! Hij is een meester in het manipuleren van mensen en weet ook precies waar hun zwakke punten liggen. De enige reden dat hij zo lang president is geweest is omdat hij angst wist te zaaien.
  3. De silvers uit Red queen van Victoria Aveyard. De perfecte villains omdat ze zichzelf eigenlijk niet eens echt als villains zien. Ze vinden zichzelf vooral veel beter dan de Reds. De opzet is misschien niet helemaal vernieuwend, maar ik vind dit wel één van de beste boeken die ik dit jaar gelezen heb.
  4. Voldermort uit de Harry Potter boeken van J.K. Rowling. Deze lijst zou niet compleet zijn zonder deze villain toch? Telkens als hij weer op dook werd het boek nog spannender. Ik vond hem één van de beste villains waar ik over gelezen heb.
  5. Warner uit de Touching Juliette serie van Tahereh Mafi. Oké hij is uiteindelijk niet eens echt de villain toch? Maar in dat eerste boek had ik graag een hele grote rol behang gehad om hem er achter te plakken!

Wie is jou favoriete villain?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

26 oktober 2015 at 09:58

Voldemort is ook mijn favoriete villain! En niet te vergeten alle andere slytherins: Draco, Snape, Bellatrix <326 oktober 2015 at 20:12

Leuk lijstje! Ik geloof dat Snow bij mij ook wel bovenaan staat, en Jeanine uit de Divergent-serie!27 oktober 2015 at 14:03

Echt een heel tof overzicht. Je hebt trouwens volledig gelijk hoor … every fairytale needs a good old fashioned villain.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Niewe header!!!!

26 oktober 2015

%d bloggers liken dit: