Favoriete griezelboeken

Al als klein meisje las ik het liefst griezelboeken. Ik was groot fan van de Griezel bus en Paul van Loon was mijn grote idool. Die liefde is eigenlijk nooit echt verdwenen. Ik vind het nog steeds heerlijk om weg te duiken in een goed griezelboek. Dus hier mijn top 5 favoriete griezelboeken.

  1. Say her name van James Dawson. Bloody Mary als er één urban legend is die ik creepy vind is het deze wel. Dus toen ik zag dat er een boek over was moest ik deze natuurlijk lezen. En ik moet zeggen ik vond het ook echt een heel goed boek. Het had een heerlijk open einde wat je toch een beetje achterliet met een angstig gevoel.
  2. Lockwood & Co van Jonathan Stroud . Tot nu toe heb ik alleen nog maar het eerste boek gelezen maar deze was wel super spannend. Ik vind dus ook dat dit boek zeker een plaatsje verdient in mijn lijstje.
  3. Feed van Mira Grant. Een zombieboek dat ik echt wel heel spannend vond, het fenomeen Kill your darlings wordt hier regelmatig toegepast. Ook wordt je als lezer echt niet gespaard, de details worden gewoon verteld.
  4. Misery van Stephen King. Dit boek vond ik echt eng, een super fan is dus ook niet alles dat blijkt maar weer! Het mooie van Stephen King vind ik altijd dat hij alledaagse dingen gebruikt en deze ontzettend eng maakt. Dat gebeurt dus ook in dit boek, heb een aantal keer echt het boek even aan de kant moeten leggen.
  5. De Fear street boeken van R.L. Stine. Grote kans dat ik ze nu misschien niet meer zo eng vind. Maar de eerste keer dat ik ze las zat ik echt op het puntje van mijn stoel en sliep ik toch liever met het licht aan!

Lees jij graag griezelboeken? Zo ja welke zijn jou favoriet?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

29 oktober 2015 at 11:57

Ik wil Feed van Mira Grant echt nog heel graag lezen 😀 Een favoriet griezelboek van mij – toevallig ook zombiegerelateerd – is The Forest of Hands and Teeth (en ook de vervolgboeken zijn awesome!).29 oktober 2015 at 12:07

Say her name lijkt me echt een goed boek. Bloody Mary heb ik ook altijd creepy gevonden. Dan moet ik ook altijd denken aan de aflevering van Supernatural 🙂

Die komt op mijn to-read lijst!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Unboxing van de Owlcrate

28 oktober 2015

%d bloggers liken dit: