Recensie: List & Leugens van Leigh Bardugo

( van: Goodreads )

Titel:  List & Leugens
Auteur:
Leigh Bardugo
Pagina’s:
544
Taal:
Nederlads
Uitgever:
Blossom Books

Het verhaal:

In Ketterdam is alles te koop, als je maar bereid bent om te betalen. Niemand weet dat beter dan crimineel wonderkind Kaz Brekker. En dan krijgt hij een opdracht aangeboden die weliswaar levensgevaarlijk is, maar hem meer geld oplevert dan hij ooit had kunnen dromen. Hij kan het alleen niet in zijn eentje…

Kaz vertrekt uiteindelijk met een team dat op het eerste gezicht een bij elkaar geraapt zootje lijkt. Een op wraak beluste ex-gevangene, een gokverslaafde scherpschutter, een van huis weggelopen rijkeluiszoon, een spion die als bijnaam ‘de Schim’ heeft en een Hartenwringer die haar magie vooral gebruikt om te overleven in de sloppenwijken. En dan is er Kaz zelf nog, een dief die gespecialiseerd is in onmogelijke ontsnappingen.

Tijdens hun reis moeten ze dwars door vijandig Fjerda trekken en worden ze belaagd door een andere bende die op hetzelfde doel uit is, maar ook door Grisha die dankzij een mysterieuze drug een bijna onmogelijke, explosieve kracht hebben ontwikkeld. Oh, en tussendoor moeten ze ook proberen om elkaar niet te vermoorden.

Six of Crows wisselt tussen de perspectieven van deze zes personages en neemt je mee naar de uithoeken van de Grisha-wereld: de sloppenwijken van Ketterdam en de ijzige vlaktes van Fjerda (waar Grisha worden opgejaagd en opgesloten!). Ieder personage heeft zijn eigen verhaal, dat Leigh Bardugo stukje bij beetje ontrafelt en op een fantastische manier door elkaar weeft. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Ik had niet verwacht dat Leigh Bardugo na de Grisha trilogie nog zo’n goed boek af kon leveren.  Al vanaf het moment dat ik over dit boek hoorde wilde ik het graag lezen. Normaal wacht ik dan niet tot de Nederlandse uitgave verschijnt maar nu heb ik dat wel gedaan.

Ik vond het verhaal echt goed, je leest het vanuit een aantal personages maar dat is eigenlijk geen enkel moment storend. Het mooie ervan is zelfs dat je over elk karakter meer te weten komt. Hoe zijn ze bij de bende terecht gekomen, wat gebeurt er nu met dat groepje op het moment dat ze opsplitsen. Je leest eigenlijk alles, dat zorgt er natuurlijk voor dat het boek ook echt dik is maar dat stoorde me geen moment.

Dit is het eerste boek sinds lange tijd dat me echt ’s nachts heeft opgehouden omdat ik wilde weten hoe het verder zou gaan. Zouden ze slagen in hun missie? Zou iedereen het overleven? En dat einde! Ik vraag me echt af of Leigh Bardugo het leuk vind om ons pijn te doen want de wetenschap dat het nog wel even duurt voor het volgende deel uitkomt is echt killing. Ik wil weten hoe het verder gaat!

Wat me verder echt opviel aan dit boek is de gruwelijke dingen die er gebeurde, je werd als lezer echt niet gespaard. Ik moest meteen even aan Angelfall van Susan Ee denken aangezien je in dat boek ook elke gruwelijk detail leest. Als groot The walking dead fan kon ik dit uiteraard wel waarderen.

De personages:

Ik vond de personages stuk voor stuk leuk en interessant, ze hebben allemaal hun eigenaardigheden en sterke kanten. Wat ik ook erg fijn vond is dat ze allemaal wel hun eigen vorm van humor hebben. Dat zorgt ervoor dat er zelfs op de spannendste momenten wel even een moment was dat er een lach op mijn gezicht kwam.

Omdat je van ieder leerde wat hun verleden was, kreeg ik ook echt een connectie met de personages. Ik zag ze zo voor me en om eerlijk te zijn lijkt het me wel een leuk groepje om eens mee op pad te gaan. Eén ding is zeker, je hoeft je met hen nooit te vervelen.

De Schrijfstijl:

Natuurlijk was ik al gewend aan de schrijfstijl van Leigh Bardugo aangezien ik de Grisha trilogie al heb gelezen. Maar ik wil toch nog maar even zeggen dat ik echt van haar manier van verhalen vertellen hou! De wereld die ze creëert is zo uitgebreid en uitgedacht dat ik het gewoon helemaal voor me zie.

Eindoordeel:

Dit is een boek dat je echt in één ruk uit wil lezen! Ik kan niet wachten tot ik het volgende deel in mijn handen heb. Ow ja nog even iets: Mag ik met Kaz trouwen??

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments9 november 2015 at 14:13

Ik wil deze zeker eens lezen, maar eerst de Grisha-trilogie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Minder blogtijd

6 november 2015

%d bloggers liken dit: