Recensie: De laatsten van Isabelle Quinn

van:Goodreads

Titel: De laatsten
Auteur:
Isabelle Quinn
Pagina’s:
154
Taal:
Nederlands
Uitgever:  
Clavis books

Het verhaal:

Mijn hersens leken in kauwgom veranderd, nadenken ging voor geen meter. Alles wat ik wist, was dat de mist dit gedaan had. Hij had al die mensen weggenomen. Vreemden, maar ook mensen die ik kende. En me totaal niet kon herinneren.

Op een koude winteravond wordt de vijftienjarige Sam ineens verrast door een mysterieuze en dichte mist. Als de mist zich eindelijk terugtrekt, is Sams leven voorgoed veranderd. Op een handvol overlevenden na is de stad helemaal verlaten. Wat is er gebeurd? Zijn zij de laatsten op aarde? En waarom lijken bijna alle overlevenden te lijden aan een rare vorm van krankzinnigheid? Sam gaat wanhopig op zoek naar antwoorden door de besneeuwde stad. Maar dat is niet zonder gevaar … ( van: Goodreads )

Een spannende en geheimzinnige Young Adult die je niet loslaat

Mijn review:

Het verhaal algemeen:

Ten eerste wil ik uitgeverij Clavis books bedanken voor dit recensie exemplaar.
Dit boek wilde ik echt heel graag lezen, met het lezen van de beschrijving was meteen mijn nieuwsgierigheid gewekt. Dit boek heeft me dan ook niet teleurgesteld, ik vond het echt een mooi boek.

Het had een beetje een Stephen King gevoel, je denkt dat je weet hoe het zit en dan op het einde: BAM plottwist. Dat maakt dit een goed boek voor mij, want ik had het einde echt niet aan zien komen. Bovendien het feit dat er gebruik wordt gemaakt van mist maakt het natuurlijk ook behoorlijk creepy. Want als mist echt dicht is weet je ook niet wat zich erin schuil houd.

Het verhaal bouwt de spanning goed op en wordt goed verteld, ik heb me echt geen moment verveeld en had het boek dan ook binnen no time uit.

De personages:

Ondanks dat je eigenlijk midden in het verhaal valt en niet echt de tijd hebt om de personages te leren kennen. Maar door het verhaal heen, krijg je een aardig beeld van de personages. Al weet je natuurlijk niet of het echt is of niet.

Ik vond het in ieder geval stuk voor stuk kleurrijke personages met allen hun eigen eigenaardigheden. Ondanks dat je ze nooit helemaal zal doorgronden voelen ze niet aan als platte karakters. Door de beschrijvingen die je krijgt heb je wel een duidelijk beeld van ze.

De Schrijfstijl:

Ik vond de schrijfstijl heel prettig, het mysterieuze verhaal, de setting en de sfeer worden allemaal ontzettende goed neergezet.

Dit boek zorgt er in ieder geval voor dat ik erg benieuwd ben naar wat deze auteur nog meer geschreven heeft of nog gaat schrijven.

Eindoordeel:

En erg leuk boek, waar je echt doorheen vliegt. Lekker spannend en creepy en eigenlijk ideaal voor Halloween. Maar ook daarna is het nog een perfect boek om te lezen.

3 gedachtes over “Recensie: De laatsten van Isabelle Quinn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.