Recensie: A madness so discreet van Mindy McGinnis

van: Goodreads

Titel: A Madness so discreet
Auteur:
Mindy McGinnis
Pagina’s:
384
Taal:
Engels
Uitgever:  
Katherine Tegen Books

Het verhaal:

Grace Mae knows madness.

She keeps it locked away, along with her voice, trapped deep inside a brilliant mind that cannot forget horrific family secrets. Those secrets, along with the bulge in her belly, land her in a Boston insane asylum.

When her voice returns in a burst of violence, Grace is banished to the dark cellars, where her mind is discovered by a visiting doctor who dabbles in the new study of criminal psychology. With her keen eyes and sharp memory, Grace will make the perfect assistant at crime scenes. Escaping from Boston to the safety of an ethical Ohio asylum, Grace finds friendship and hope, hints of a life she should have had. But gruesome nights bring Grace and the doctor into the circle of a killer who stalks young women. Grace, continuing to operate under the cloak of madness, must hunt a murderer while she confronts the demons in her own past.

In this beautifully twisted historical thriller, Mindy McGinnis, acclaimed author of Not a Drop to Drink and In a Handful of Dust, explores the fine line between sanity and insanity, good and evil—and the madness that exists in all of us. ( van: Goodreads )

Mijn recensie:

Het verhaal algemeen:

Dit boek zat in mijn eerste owlcrate en na het zien van de kaft en het lezen van de flaptekst was ik overtuigd dat ik dit boek moest lezen. Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor Asylums dus dit boek paste wat dat betreft precies in mijn straatje.

Eerlijk gezegd heeft dit boek echt aan al mijn verwachtingen voldaan, het laat perfect zien hoe snel ze iemand “gek” verklaren en wegstoppen. Zeker vrouwen in die tijd. Het laat ook zien hoe mensen met geld eigenlijk zo’n beetje alles voor elkaar krijgen zonder dat iemand ze daar op aan spreekt.

Het hele boek had een grimmige sfeer vond ik, waar ik eigenlijk ook op hoopte bij dit boek. Het boek hield me op het puntje van mijn stoel, zouden ze de moordenaar vinden? Wie zou het volgende slachtoffer zijn? Ik vond het erg spannend allemaal. En natuurlijk vroeg ik me ook af wat er nu met Grace zou gebeuren.

Dit boek heeft me heel wat uurtjes slaap gekost, omdat ik het simpelweg gewoon niet weg kon leggen.

De personages:

Wat het mooie is aan dit boek is dat je je afvraagt wie er nu eigenlijk echt gek zijn. Zijn het de mensen die opgesloten zitten, of de mensen die vrij rondlopen? En dat merk je ook echt als je kijkt naar de personages. Want sommigen daarvan waren echt niet zo gek als je zou verwachten van iemand die opgesloten zit.

Terwijl je anderen graag in de isoleercel zou willen gooien en die blijven dan gewoon vrij rondlopen.

Ik vond Grace een erg mooi karakter, ze is echt gevormd door haar verleden en dat is geen mooi verleden. Door het verhaal heen zie je haar langzaam aan veranderen, maar of ze nu ten goede veranderd is nog maar de vraag natuurlijk. Ik weet wel dat ik niet weet of ik net zo sterk zou blijven als zij als ik in die situatie geplaatst zou zijn.

De Schrijfstijl:

De schrijfstijl was iets waar ik echt even aan moest wennen, er worden best wel wat lastige woorden gebruikt en aangezien het in het Engels is kan dat soms lastig zijn. Maar vanaf het moment dat ik er in zat genoot ik echt van de schrijfstijl. Het is heel mooi en beschrijvend geschreven en daar hou ik wel van.

Eindoordeel:

Ik vind dit boek echt een aanrader, vooral als je net als ik graag leest over dit onderwerp.  Bovendien is het in deze tijd van series en trilogieën ook wel eens leuk om een stand alone te lezen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.