Recensie: Carry On van Rainbow Rowell

Recensie: Carry On van Rainbow RowellCarry On by Rainbow Rowell
Published by St. Martin's Griffin on 6 oktober 2015
Genres: young-adult, contemporary
Pages: 522
Format: Hardcover
five-stars

Simon Snow is the worst chosen one who’s ever been chosen.

That’s what his roommate, Baz, says. And Baz might be evil and a vampire and a complete git, but he’s probably right.

Half the time, Simon can’t even make his wand work, and the other half, he sets something on fire. His mentor’s avoiding him, his girlfriend broke up with him, and there’s a magic-eating monster running around wearing Simon’s face. Baz would be having a field day with all this, if he were here—it’s their last year at the Watford School of Magicks, and Simon’s infuriating nemesis didn’t even bother to show up.

Carry On is a ghost story, a love story, a mystery and a melodrama. It has just as much kissing and talking as you’d expect from a Rainbow Rowell story—but far, far more monsters.

Mijn recensie:
Het verhaal algemeen:

Ik ben echt fan van Rainbow Rowell, in ieder geval van haar young-adult boeken want haar volwassen boeken moet ik nog lezen. Maar mijn favoriete boek van haar is toch wel Fangirl. Ik hou echt van dat boek, de sfeer, de herkenning en de fanfictie over Simon Snow. Dus toen ik hoorde dat er een boek van Simon Snow uit zou komen wist ik dat ik het moest lezen. Het boek werd gereserveerd en toen het binnen kwam heb ik serieus een vreugde dansje gedaan.

Maar goed dat verteld natuurlijk nog niets over de inhoud van het boek. Als ik het boek in één woord zou moeten omschrijven zou het zijn: Fantastisch!!! Ik hou echt van dit boek, het is Harry Potter maar dan geschreven door Rainbow Rowell. Waar zij heel goed in is, is het creëren van karakters die je hart stelen en dat is haar ditmaal weer gelukt. Maar ook het verhaal is gewoon leuk, hartverscheurend, grappig en mooi.

Het heeft magie, liefde, wraak, eigenlijk alles wat ik leuk vind om over te lezen. Ik kon dit boek maar met moeite wegleggen omdat ik zo graag wilde weten hoe het verder zou gaan. Maar aan de andere kant wilde ik eigenlijk ook heel graag dat het boek niet zou eindigen, want het was gewoon zo goed. Het sleepte me mee in de emoties en heeft me weer een nieuwe fictional crush bezorgd.

Ondanks dat dit boek dan fanfictie zou zijn van Simon Snow heb ik wel het gevoel dat de wereld en het verhaal zo is uitgewerkt dat je bijna weet waar alle andere originele boeken in de serie over zijn gegaan. Maar het maakt me ook wel nieuwsgierig naar de originele boeken, al bestaan die dus niet.

De personages:

Dit is waar Rainbow Rowell heel goed in is, personages ontwikkelen die je helemaal voor je kan zien. Die je het liefst in  het echte leven tegen zou willen komen en mee op avontuur zou willen. En dat heeft ze in dit boek ook echt weer gedaan. Simon Snow is de held van het verhaal maar mijn grote liefde in dit boek is Baz. Ik hou echt van hem, hij is sarcastisch, grappig en diep van binnen een hopeloze romanticus. Maar eigenlijk hou ik van alle karakters in dit boek, ze hebben allemaal zo’n eigen persoonlijkheid waar je niet omheen kunt. Je moet gewoon luisteren naar wat ze je te vertellen hebben.

 

De Schrijfstijl:

Ik ben al een hele tijd fan van de schrijfstijl. Ik vlieg echt altijd door de boeken van Rainbow Rowell heen. Je hebt snel een klik met de personages en je bent zo verdronken in het verhaal. Dit boek volgt verschillende personages en waar dat soms echt rommelig kan worden had ik daar hier helemaal geen last van. Ik vond het prima te volgen en het gaf ook meer dimensie aan het verhaal. Omdat dit boek eigenlijk fanficitie is, is het natuurlijk belangrijk dat je uitleg krijgt over de wereld waarin het verhaal zich afspeelt. Water de afgelopen jaren allemaal gebeurd is met Simon. Dat wordt in dit boek perfect gedaan en je hebt nergens het gevoel dat je echt een info dump krijgt.

 

Eindoordeel:

Als je net als ik fan was van Fangirl en benieuwd bent naar het verhaal van Simon Snow dan raad ik je dit boek zeker aan! Ow ja en die fictional crush waar ik het over had? Baz natuurlijk!

 

 

 

 

five-stars

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

17 november 2015 at 18:34

Hmm, ik vond Fangirl dus eigenlijk 3x niks dus ik denk dat ik deze aan me voorbij laat gaan haha.18 november 2015 at 10:16

Ik ben echt super nieuwsgierig naar dit boek!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Geen boek gekocht.

16 november 2015

Mockingjay part 2

18 november 2015

%d bloggers liken dit: