Mockingjay part 2

Een beetje later dan normaal maar ik wilde graag mijn ervaring en gevoelens over deze film met jullie delen vandaag. Gisteren was het dan zover, de marathon van Mockingjay, met als absolute hoogtepunt het laatste deel van deze geweldige serie.

We hebben gezien hoe Katniss tot twee keer toe voor haar leven gevochten heeft in de arena van The hunger games. In deel 1 begon de revolutie pas echt, hierin zagen we hoe Katniss zich in zette voor een beter Panem. En wow wat vond ik het einde van die film al hartbrekend, te zien hoe Peeta er aan toe was nadat hij een hele tijd in het Capitol had gezeten. Maar het moment dat mij telkens breekt in die film is de ziekenhuis scene, de mensen die opstaan, het Mockingjay teken maken en de speech die Katniss geeft kippenvel en dikke tranen elke keer weer.

En dan was daar eindelijk het moment waar we een jaar op hebben gewacht, de laatste film. Ik was er helemaal klaar voor dacht ik. Om afscheid te nemen van deze karakters, dit gevecht en bepaalde karakters. Tot zover het spoiler vrije gedeelte want er zijn wat dingen die ik wil bespreken en dat gaat niet zonder spoilers. Dus heb je de films nog niet gezien, de boeken nog niet gelezen? Stop dan nu meet lezen!!!

 

 

Oke ik heb je gewaarschuwd vanaf nu de spoilers. Ik blijf erbij dat deze film één van de beste boekverfilmingen is die ik gezien heb. Maar ook één van de meest hartbrekende films, de dood van Boggs raakte me in de film veel meer dan in de boeken. Op de één of andere manier had ik nu veel meer binding met hem. En wow dat soort van olie bad was echt zo gruwelijk om tot leven te zien komen. En dan Finnick hier was ik dus echt niet klaar voor! Ik dacht van wel, maar dat was echt niet zo. Het moment  dat ik besefte dat de scene eraan kwam kreeg ik het al een beetje benauwd. Ik wist hoe dit af zou lopen. En dan is daar het moment en het blijft gewoon heftig, hij was net getrouwd, hij had nog zo’n mooi leven voor zich. Pfff oke we rapen onszelf bij elkaar en gaan verder met het kijken van de film.Dan de dood van Castor, zijn dood op zich raakte mij niet zo hard, maar de reactie van Pollox erop wel. De man zonder tong die zijn verdriet niet anders kan uiten dan met tranen. Pfff ik had het er serieus even moeilijk mee. En dan die bommen op de kinderen, wat vind ik dat vreselijk zeg! Ik kan gewoon niet begrijpen waarom mensen onschuldige kinderen dat aan doen!
Één van de mooiste momenten vind ik het gesprek tussen Katniss en president Snow in de kas. Het moment dat Katniss beseft dat president Coin ook niet helemaal zuiver is in haar bedoelingen. Die twijfel die hij zaait bij haar, haar ooit gezworen vijand.
Het einde van deze serie vind ik prachtig, zij en Peeta samen. Ik heb dat vanaf het begin geshipt, ze zijn perfect voor elkaar.

En toen kwam de aftiteling en ik was hier zo niet klaar voor. Ik ben vanaf het begin groot fan geweest van zowel de boeken als de films. Ik voel me altijd een beetje leeg als zo’n goede serie tot zijn eind komt. Ik kan niet wachten om deze film nog eens te zien, de details te zien die ik dit keer gemist heb. En ik heb geluk want ik mag nog een keer naar de film met mijn moeder.

Heb jij de film al gezien? Wat vond je er van?

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

18 november 2015 at 11:59

Ik heb de 10 min voor Finnicks dood alleen maar geroepen: waar is finnick, waar is finnick. En prim… meh… t was zwaar..18 november 2015 at 14:33

Ik ga hem waarschijnlijk volgende week ergens zien, heb eerder geen tijd helaas. Ben me al emotioneel aan het voorbereiden op Finnick en Prim…18 november 2015 at 15:09

Ik weet nog niet of ik hem ga kijken in de bios of dat ik wacht tot de DVD uit is, maar ik ga hem zeker kijken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NaNoWriMo update

19 november 2015

%d bloggers liken dit: