Recensie: Cruel Beauty van Rosamund Hodge

Titel: Cruel Beauty
Auteur:
Rosamund Hodge
Pagina’s:
342
Taal:
Engels
Uitgever:
Balzer + Bray

Het verhaal:

The romance of Beauty and the Beast meets the adventure of Graceling in a dazzling fantasy novel about our deepest desires and their power to change our destiny.

For fans of bestselling An Ember in the Ashes and A Court of Thorns and Roses, this gorgeously written debut infuses the classic fairy tale with glittering magic, a feisty heroine, and a romance sure to take your breath away.

Betrothed to the evil ruler of her kingdom, Nyx has always known that her fate was to marry him, kill him, and free her people from his tyranny. But on her seventeenth birthday when she moves into his castle high on the kingdom’s mountaintop, nothing is what she expected—particularly her charming and beguiling new husband. Nyx knows she must save her homeland at all costs, yet she can’t resist the pull of her sworn enemy—who’s gotten in her way by stealing her heart.
(van: Goodreads )

Mijn recensie:


Het verhaal algemeen:

Dit boek heb ik gekocht puur omdat ik de cover gewoon prachtig vind en het een hervertelling is van Beauty and the beast. Ik was echt heel benieuwd naar het verhaal en nadat ik een hobbelige start had vloog ik door het boek heen.

In het begin had ik een beetje moeite met het verhaal, het trok me in eerste instantie niet helemaal aan. Dit is een boek waar je echt je gedachte bij moet houden aangezien er veel wordt verteld en er is veel backstory. Maar toen ik eenmaal gewend was aan de schrijfstijl en een beetje bekend met de wereld vloog ik er echt doorheen.

Ik vond het verhaal echt heel erg mooi, de manier waarop het uitgewerkt is als hervertelling en met een hele hoop mythologie. En als ik ergens echt fan van ben is het wel mythologie. Hoewel ik vind dat dit boek een beetje een trage start heeft maakt de rest van het boek dit helemaal goed, er zit dan zoveel spanning en plot twists in dat het enige wat ik kon doen was doorlezen.

Één van de dingen die mensen minder goed vonden aan dit boek was het einde, dat las ik in ieder geval veel in de recensies op Goodreads. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het einde juist heel erg mooi vond, een beetje vaag misschien. Maar wel een einde zoals ik verwacht had bij een hervertlling van Beauty and the Beast.

De personages:

De personages zijn goed ontwikkeld en vooral erg eerlijk. Nyx is heel eerlijk over wie ze is en wat ze voelt en dat maakt haar vind ik erg sympathiek. Je weet wat je kan verwachten van haar en dat maakt het dat ze echt tot leven komt.

Hetzelfde geld voor Ignifex en Shade ook zij zijn erg goed uitgewerkt.

Ik vond het mooi om te zien hoe de personages zich ontwikkelde tijdens het verhaal. Hoe gevoelens veranderde en ik op een gegeven moment zelf niet meer weet wat echt is en wat niet.


De Schrijfstijl:

Ik moest hier even aan wennen, in het begin vond ik het vrij rommelig. Maar dat kwam ook omdat je heel veel informatie krijgt. Maar eenmaal gewend las dit boek echt als een trein.

Eindoordeel:

Een prachtige hervertelling van Beauty and the beast, als je houd van dit verhaal, van mythologie en een mooi liefdesverhaal dan is dit echt een boek voor jou!

 

 

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

20 november 2015 at 08:36

Zoooo’n mooi boek, ik ben er echt verliefd op geworden van de eerste tot de laatste pagina ^^ Het einde is inderdaad een beetje vaag maar ach, het blijft een pareltje.20 november 2015 at 16:36

Haha het lijkt me echt heel leuk, en Vanessa heeft me overgehaald. Zie de reactie hierboven, ze was laaiend enthousiast! Een hervertelling van een sprookje is volgens mij vrij origineel voor YA, dus… Yay!2 december 2015 at 17:11

Ik hoop dat deze in het Nederlands wordt vertaald, hij lijkt me enorm mooi!14 april 2016 at 19:50

Ik hoop ook dat hij vertaald word! het lijkt me een super leuk boek en kan eerlijk gezegd niet wachten tot ik hem kan lezen. daarom denk ik eraan hem in het Engels te gaan lezen. maar is het een moeilijk boek? want ik ben bang dat ik hem niet leuk ga vinden omdat het dan misschien te moeilijk wordt…    annabel
    15 april 2016 at 09:08

    Ik lees heel veel Engels dus ik denk niet dat ik de juiste persoon ben om aan te vragen of het een moeilijk boek is. Maar het boek is wel echt heel erg gaaf!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

NaNoWriMo update

19 november 2015

%d bloggers liken dit: