Geen nieuwe boeken op mijn wishlist.

Het komt niet heel vaak voor, maar afgelopen maand toen ik bekeek welke boeken er in de maand November uit zouden komen zat er maar één boek bij dat ik echt graag wilde lezen. Is dit vreemd? Ik vind van wel, als je dan erbij haalt dat ik de laatste tijd zowieso bijna geen boeken gekocht heb maak ik me bijna zorgen over mezelf.

Ik heb het idee dat ik de laatste tijd een beetje verzadigd raak in mijn nog te lezen boeken, het zijn er nog zoveel! En hoe leuk ik het ook vindt om mijn boekenkast te zien groeien ik moet toegeven dat ik mijn TBR stapel af en toe een beetje angstaanjagend vind.

Maar het blijft toch raar dat er maar zo weinig boeken zijn die op dit moment uitkomen die mij echt leuk lijken. Ik heb een aantal auteurs waarvan ik de boeken zonder nadenken koop, maar die brengen dit jaar geen boeken meer uit.

Betekend niet dat ik helemaal geen boeken meer op mijn wishlist heb staan natuurlijk. Maar dat zijn gewoon al wat oudere boeken. Ik zal binnenkort eens een post wijden aan de boeken die ik nog op mijn wishlist heb staan.

Herken je dat, dat je kijkt naar een overzicht met de nog uit te komen boeken en er niks voor jou tussen staat? Of juist helemaal niet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Author

annabel@hetlevenvaneenboekenworm.nl

Comments

25 november 2015 at 18:46

Ik herken het wel hoor, het heeft denk ik ook te maken met je focus: als je erg bezig bent met boeken die je nog in je kast hebt staan, is het logisch dat je gewoon wat minder aandacht hebt voor nieuwe boeken. En soms komt er gewoon even wat minder uit waar je echt iets mee hebt.25 november 2015 at 20:01

Soms dan zit er wel eens niet zoveel tussen wat je leuk vind. Of misschien lijken sommige boeken wel op boeken die je nog in je TBR hebt (of in ieder geval dezelfde thema’s/onderwerpen/soorten settings. Dat heb ik namelijk wel eens. En zoals al in een eerder comment werd gezegd, als je erg bezig bent met de boeken die je al hebt dan trekken die nieuwe boeken toch niet zo.27 november 2015 at 21:01

Als het om nieuwe boeken gaat, komt dat bij mij best wel vaak voor. Dan ontdek ik in plaats daarvan hele leuke boeken die al een tijdje uit zijn en ik op onverklaarbare wijze gemist heb.
Het komt echter zelden voor dat ik geen enkel boek aan mijn TBR toevoeg. Dat is alleen het geval als ik een grote leesdip heb, wat gelukkig niet zo vaak is voorgekomen 😀Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: